Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Jak zakázat automatické spouštění wi-fi (Android 12, Galaxy S20FE)

(Téma vytvořeno: 24-10-2022 05:08 PM)
923 Zobrazení
HolubL
First Poster
Možnosti

Android 12 na Samsung Galaxy S20FE (SM-G780F/DS)

Kdo mi prosím může pomoci s tímto problémem ?

-Obnovení továrního nastavení dokončeno
-MS Intune prostředí nainstalováno a
-po druhém resetu se znovu objevilo automatické spuštění wifi připojení !

Prosím tedy OPĚT o pomoc při hledání změny nastavení:
1. v telefonu a prostředí Android 12 (zde BĚŽNÝ STAV):
-nastavení-wifi-připojení-pokročilé-inteligentní wifi-automatické zapnutí wifi nastaveno na "vypnuto" (změněno)
-settings-connection wifi-advanced-managed network-network corporate mobile automatically reconnect nastaveno na "on" (ponecháno deufalt nastavení)
-location-application permissions-no apps allowed (možný požadavek na spuštění wifi)
-location-ukládání polohy zařízení je pro aplikace a služby zakázáno

2. V prostředí MS Intune (pro mě jako uživatele zřejmě nedostupné/skryté):
-Okta ověřují požadavky, volání aplikací
-připojení k síti VPN
-MS Defender
-Outlook Cloud
-Zásady zařízení
. . .
Poznámka 1: zpráva o využití dat wifi ukazuje jako dominantní položku (1,08 GB) "všechny pracovní aplikace", tj. ukazuje, že některé z aplikací "pracovního profilu" jsou spuštěny přes wifi.
Poznámka 2: při jednom spuštění (otevření displeje) se krátce objevila zpráva "politika zařízení spustila službu wifi".

0 Like
18 Odpovědi
Vsil
Helping Hand
Možnosti
Zdravím, vůbec se nedivím tohle je práce MS Intune a nastavení správců. Pokud nemáte firemní telefon tak to pošlete k čertu, dělá to jen problémy. Kdysi mi bylo také vnuceno a pořád jsem řešil nějaký problém s telefonem, už nikdy více.
0 Like
Mikee1986
Pathfinder
Možnosti
Ahoj podrz dlouze WiFi v seznamu sítí u sítě které se to týká klikni na ozubená kola a v menu odskrtni automaticky znovu pripojit
0 Like
Mikee1986
Pathfinder
Možnosti
Ještě je 1moznost respektive 2 že máš povoleno v google mapy na místě kde se nachází dotčena WiFi uloženo toto místo jako důvěryhodné pak se automaticky připojuje je zjištěné WiFi dle cookies. Poslední možnost je ze to můžeš mít nastaveno v ruinách bixby či assistentovi google v záložkách s tvými adresami ale začal bych tím prvním. V případě že jsem pomohl prosím oznac správně řešení diky
0 Like
HolubL
First Poster
Možnosti

Ahoj, v googlemaps jsem nic takto nenastavoval, ... je snad nastavení/ zadání hesla k připojení ke konkrétní wi-fi definicí "důvěryhodnosti" ?

0 Like
HolubL
First Poster
Možnosti

Tak jsem právě zjistil od jednoho z našich IT-techniků, kteří mají nastavení MS Intune na starosti, že naše firma používá mód "Pracovní profil vlastněný společností Android Enterprise (COPE)", napovíte nebo víte, kde hledat v nastaveních aplikací, které mohou "spouštět službu wi-fi" ?

Pozn.: neřeším připojení k připojovacímu bodu (např. v kanceláři, hotelu), ale opravdu pouze automatické spuštění modulu wi-fi  (např. 15 a více minut od posledního manuálního vypnutí wi-fi).

Budu rád za jakýkoliv nápad/ radu, děkuji předem

0 Like
Vsil
Helping Hand
Možnosti
To je právě nastavené v tom profilu, dělá to MS Intune. Jak jsem již uvedl. Nevím která jiná aplikace by byla nastavená jako správce. Nic jiného mne nenapadá.
0 Like
HolubL
First Poster
Možnosti

Jako "poučenému laikovi" ovšem není zcela jasné, zda MS Intune platforma/ nastavení profilu má / obsahuje možnosti uvnitř menu k:

1-nastavení spouštění konkrétní wi-fi sítě (wi-fi network) nebo

2-nastavení spouštění wi-fi v zařízení (wi-fi modul)

0 Like
Mikee1986
Pathfinder
Možnosti
Pokud si zaskrtl před připojením políčko, může to tak být, pripadne pokud si se k ni pripojil vicekrat mohl to pobrat BIXBY jako ?"rutinu"?....
0 Like
HolubL
First Poster
Možnosti

A pokud Bixby vůbec nepoužívám ... ? Nebo nutno deaktivovat Bixby jako aplikaci (nehrozí nějaký trabl - Samsung Android 12/ Knox/ ... ?)

0 Like