17-05-2021 10:24 AM - upraveno 17-05-2021 10:26 AM
Následující dotaz se týká obou verzí aplikace Google zprávy (jak standardní verze tak té nové napůl Samsung).
Kde a jak mám nastavit, aby se dlouhé SMS neposílaly jako MMS, ale jako dělené zprávy?
Možná se vám to zdá jako prkotina, nicméně mě to poměrně hodně otravuje život, dám příklady:
Proklikal jsem několikrát nastavení aplikace a žádnou volbu jsem tam na tohle nenašel.
Chápu, že na rozdíl od civilizovaného světa je v tomto ČR asi poněkud specifická.
Opět konstatuji, že Google na uživatele naprosto s*re a natvrdo diktuje, co a jak budeme používat. Vůbec se mi to nelíbí.
EDIT:// Ještě jsem zapomněl uvést, že řešení existuje: Nechat si u operátora natvrdo zablokovat MMS, zkoušel jsem to, nicméně u soukromo-pracovního telefonu je nemohu nechat dlouhodobě vypnuté.
o 17-05-2021 11:54 AM
Dobrý den @5ta1da
Aplikaci Google Zprávy nepoužívám, používám dlouhodobě klienta Zprávy od Samsungu, a tam je to bohužel "natvrdo" tak jak píšete, pokud je zpráva delší než 3SMS, automaticky se převádí na MMS - možnost to vypnout v nastavení nikde nenajdete. Leda vyzkoušet alternativní SMS klient z obchodu Google Play:
17-05-2021 11:59 AM - upraveno 17-05-2021 12:03 PM
Dobry den, obavam se , ze vas nepotesim.
Oficialni cesta jak misto mms poslat vice rozdelenych sms zprav skrz tyto oficialni aplikace neni.
Jedinou moznosti je si hlidat pocet znaku, ktery se vam zobrazuje u tlacitka odeslat. Aby jste nepresahli do sekce mms.
Dalsi resenim je nejaka aplikace treti strany, ktera toto podporuje.
Moznosti je taky zapnout si v aplikaci google zprávy psani skrze RCS coz funguje stejne jako imessage na iPhonu. Pripadne opravdu vyuzivat whatsapp/signal
S pozdravem
SobicekCze
o 17-05-2021 12:11 PM
Dobrý den, ve zprávách Google pomůže v Nastavení -> příslušná SIM -> Používat jednoduché znaky. To odtsraní diakritiku, ale významně oddálí okamžik převedení na MMS.
Ohledně diktátu Google, je to přesně naopak, než jak píšete. Google dlouho podporoval až 7 zpráv. Jenže standard hovoří o třech, proto s odeslanými dlouhými zprávami byl někdy problém. Teď Google začal splňovat požadavky standardu SMS. Možná jen proto, že začal tlačit RCS...
o 17-05-2021 12:15 PM
Díky za odpovědi.
o 17-05-2021 12:28 PM
Počitadlo se zobrazí po dosažení druhé SMS.
o 17-05-2021 02:24 PM
Hmm zajímavé, mě to nic takového neukazuje přímo v aplikaci na telefonu, ani přes webové rozhraní...
Zřejmě se to chová rozdílně podle toho, jestli to půjde přes RCS nebo klasicky.
o 17-05-2021 03:49 PM
Pokud to jde přes RCS, asi tam převod na MMS nebude, ale to asi není váš případ. Jinak pokud často komunikujete s lidmi, kteří mají problém se čtením MMS, doporučil bych se RCS prozatím vyhnout. Já to mám zakázané, nechtěl jsem riskovat, že nedostanu registrační SMS na očkování. Ono to občas docela zlobí.
o 17-05-2021 04:20 PM
Presne jak pise kolega @Libb znaky se zobrazí u obou app az v momente, kdy se blizite k vycerpani prvni sms. Nasledne uz tam znaky zustavaji.
Prikladam screenshoty z obou app.
o 18-05-2021 12:17 PM
OK.
Beru to tedy jako něco, s čím se bohužel musím smířit 😞