Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Jak posílat dlouhé SMS jako dělené zprávy namísto MMS?

(Téma vytvořeno: 17-05-2021 10:24 AM)
9559 Zobrazení
5ta1da
Voyager
Možnosti

Následující dotaz se týká obou verzí aplikace Google zprávy (jak standardní verze tak té nové napůl Samsung).

Kde a jak mám nastavit, aby se dlouhé SMS neposílaly jako MMS, ale jako dělené zprávy?

Možná se vám to zdá jako prkotina, nicméně mě to poměrně hodně otravuje život, dám příklady:

• Přítelkyně má starší iPhone, kde jí MMS nikdy nefungovaly, přístroj nemá prakticky žádné nastavení a ona ani nemá potřebu to řešit, MMS nikdy nepoužívala. Nyní je každá delší zpráva prakticky nedoručitelná a musím si na to dávat bacha.
  • Často prodávám starší věci po bazarech a zde se opět setkávám s tím, že velké procento lidí má s MMS problém, - buď nemají přístroje správně nastavené, nebo nemají data a hlavně starší lidé mají potíž se zobrazením zprávy na počítači.

Proklikal jsem několikrát nastavení aplikace a žádnou volbu jsem tam na tohle nenašel. 
Chápu, že na rozdíl od civilizovaného světa je v tomto ČR asi poněkud specifická.

Opět konstatuji, že Google na uživatele naprosto s*re a natvrdo diktuje, co a jak budeme používat. Vůbec se mi to nelíbí.

EDIT:// Ještě jsem zapomněl uvést, že řešení existuje: Nechat si u operátora natvrdo zablokovat MMS, zkoušel jsem to, nicméně u soukromo-pracovního telefonu je nemohu nechat dlouhodobě vypnuté.

0 Like
14 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @5ta1da 

Aplikaci Google Zprávy nepoužívám, používám dlouhodobě klienta Zprávy od Samsungu, a tam je to bohužel "natvrdo" tak jak píšete, pokud je zpráva delší než 3SMS, automaticky se převádí na MMS - možnost to vypnout v nastavení nikde nenajdete. Leda vyzkoušet alternativní SMS klient z obchodu Google Play:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.textra

fajnsnek2
0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den, obavam se , ze vas nepotesim.

Oficialni cesta jak misto mms poslat vice rozdelenych sms zprav skrz tyto oficialni aplikace neni.

Jedinou moznosti je si hlidat pocet znaku, ktery se vam zobrazuje u tlacitka odeslat. Aby jste nepresahli do sekce mms.

Dalsi resenim je nejaka aplikace treti strany, ktera toto podporuje. 

Moznosti je taky zapnout si v aplikaci google zprávy psani skrze RCS coz funguje stejne jako imessage na iPhonu. Pripadne opravdu vyuzivat whatsapp/signal

S pozdravem

SobicekCze

ds.png

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, ve zprávách Google pomůže v Nastavení -> příslušná SIM -> Používat jednoduché znaky. To odtsraní diakritiku, ale významně oddálí okamžik převedení na MMS.

Ohledně diktátu Google, je to přesně naopak, než jak píšete. Google dlouho podporoval až 7 zpráv. Jenže standard hovoří o třech, proto s odeslanými dlouhými zprávami byl někdy problém. Teď Google začal splňovat požadavky standardu SMS. Možná jen proto, že začal tlačit RCS...

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
5ta1da
Voyager
Možnosti

Díky za odpovědi.

• Jelikož zhusta používám Zprávy na webu, aplikace třetích stran pro mě nejsou řešení
  • WhApp/Signal apod. můžu použít, pouze pokud má protistrana
  • Znaky bych počítal, ale oni v rámci "vylepšení" odstranili i to počítadlo 😞
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Počitadlo se zobrazí po dosažení druhé SMS.

Libb_0-1621247277502.png

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
5ta1da
Voyager
Možnosti

Hmm zajímavé, mě to nic takového neukazuje přímo v aplikaci na telefonu, ani přes webové rozhraní...
Zřejmě se to chová rozdílně podle toho, jestli to půjde přes RCS nebo klasicky.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Pokud to jde přes RCS, asi tam převod na MMS nebude, ale to asi není váš případ. Jinak pokud často komunikujete s lidmi, kteří mají problém se čtením MMS, doporučil bych se RCS prozatím vyhnout. Já to mám zakázané, nechtěl jsem riskovat, že nedostanu registrační SMS na očkování. Ono to občas docela zlobí.

0 Like
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Presne jak pise kolega @Libb znaky se zobrazí u obou app az v momente, kdy se blizite k vycerpani prvni sms. Nasledne uz tam znaky zustavaji.

Screenshot_20210517-161446_Messages.jpg

Screenshot_20210517-161830_Messages.jpg

Prikladam screenshoty z obou app.

0 Like
5ta1da
Voyager
Možnosti

OK.

Beru to tedy jako něco, s čím se bohužel musím smířit 😞

0 Like