o 20-03-2020 06:29 PM
Ahoj,
mám problém s poslechem hudby (Spotify) přes Bluetooth. Při poslechu je občas slyšet (tak cca 1-2x za min) jakoby krátké zaseknutí nebo výpadek hudby - je to kratinké tak cca 100ms. Pak přehrávání pokračuje dál. Hudbu poslouchám na Bose QuietControl 30. S mým starým telefonem (Xiaomi Redmi 4x) to nedělá. Mám je teď vedle sebe, oba jsou připojeny na WiFi - zkouším za stejných podmínek.
Když k S10e připojím klasická drátová sluchátka, tak to nedělá. Vypadá to,že to souvisí s Bluetooth přenosem.
S10e má poslední aktualizace (A10). Vypnul jsem optimalizaci využití baterie pro Spotify a nepomohlo to.
Ještě jsem zkoušel přehrávání stažené mp3 abych eliminoval možný vliv Spotify nebo interference s WiFi - bohužel stále se seká. Pokud toto nevyřeším, telefon vracím 😞
o 20-03-2020 06:57 PM
Přeji hezký den @Kroun1
Osobně používám už pouze bezdrátová sluchátka - mám Galaxy Buds+, Sony a Marshall a ani s S10+ ani s řadou S20 tento problém nemám. Není možné vyzkoušet s telefonem jiná bezdrátová sluchátka? Máte ke sluchátkům nějakou aplikaci, zda není možné aktualizovat SW sluchátek ? Děkuji za odpověď
o 20-03-2020 07:51 PM
No jiná sluchátka vyzkoušet můžu, ale to by můj problém úplně neřešilo. Tyto Bose jsou pro mě docela zásadní a měnit je nebudu ani kvůli Galaxy S10e - to radši vyměním telefon. Aktualizaci FW ve sluchátkách ještě zkusit můžu.
Jinak zdá se, že částečně pomohlo vypnout optimalizaci pro systémovou aplikaci Bluetooth. Záseky jsou méně časté. Více o tomto problému jsem našel tady:
https://www.reddit.com/r/galaxys10/comments/bhmj3g/bluetooth_cutsstutters_with_galaxy_buds/
o 20-03-2020 08:09 PM
Zkuste doma přeladit wifi router na jiný kanál. Narazili jsme na to, že se to někdy rve s Buds, mohlo by i s něčím jiným.
o 20-03-2020 09:33 PM
@Kroun1 Je to zvláštní, že pomůže tento krok, ale je to možné. Takže nyní to již funguje normálně ?
o 20-03-2020 09:42 PM
No tak jsem zjistil, že to skutečně nějak souvisí s WiFi. Když vypnu WiFi na S10e, tak to přehrávání mp3 přes BT funguje v pohodě. Stejně tak to funguje pokud vypnu domácí wifi router a WiFi na S10e je zapnutá, akorát že není k ničemu připojená. Kanály na WiFi jsem ještě měnit nezkoušel. Zkusím a dám vědět.
o 20-03-2020 09:45 PM
@Kroun1 určitě radu od kolegy @Libb vyzkoušejte. Rozhodně doporučuji aplikaci Wifi analyzer , která Vám ukáže zaplněnost kanálů a možnost případně přepnout na méně vytížený kanál.
o 20-03-2020 10:17 PM
Zkuste, už se to tu řešilo vícekrát. A nezapomeňte pak dát vědět, jestli to pomohlo!
o 20-03-2020 11:19 PM
No tak zkoušel jsem laborovat s těmi kanály. Přesně jak píšete. Podle WiFi analyzeru jsem zjišťoval, kde je relativně volno a ten kanál jsem pak nastavil. Zkoušel jsem i různé tak, aby byly daleko odsebe (3,11, 1, 13) a pak i ty střední 6,7. Občas se zdá, že to po určité změně zlepšilo, ale né nějak zásadně. Prostě během 3minutové skladby se tam vždy několik záseků nakonec objeví.
o 21-03-2020 08:11 AM
Možná ruší i něco od sousedů, je to možné?