20-02-2020 07:26 PM - upraveno 20-02-2020 07:47 PM
Zdravím, koupil jsem si v úterý Galaxy S10 (512 GB verze) a doposud mi nenabídnul aktualizaci na Android 10, ani když aktualizace vyhledám ručně. V telefonu je Android 9 a One UI 1.1. Je možné, že to několik dní trvá, nebo je něco špatně? Telefon je koupený z CZC.cz.
Verze základního pásma: G973FXXU3ASH3
Číslo sestavení: PPR1.180610.011.G973FXXU3ASH6
SW poskytov. služeb: SAOMC_SM-G973F_OXM_BTU_PP_0019
Vyřešeno! Přejít na řešení
20-02-2020 10:38 PM - upraveno 21-02-2020 10:09 AM
Tak je to jak jsem se obával. Telefon prochází z Italské distribuce (TIM). Po vložení české SIM se telefon snažil změnit na česky product code (XEZ). Ten ale v sestavě nenašel, takže dal výchozí pro model telefonu - BTU - United Kingdom. Problém je, že pro BTU nikdy ASH3 nevyšel, proto nenajde update na A10.
Variant je několik:
1) telefon vrátit, je li to ještě možné
2) Navštívit servisní středisko společnosti Samsung. Tam to s vámi zkonzultují. Tím, že telefon není z oficiální CZ/SK distribuce, tak se na něj nevztahuje premiérový servis moje Galaxy.
o 20-02-2020 09:24 PM
Hezký večer @TomKQT
Můžete sem prosím dát celý screen obrazovky z Nastavení -> O telefonu -> Informace o SW
Hlavně je důležitá položka SW. poskytovatel. služeb ver.
czc.cz je známý prodejce zahraničních distribucí. Je možné, že budete mít podobný problém jako kolega ZDE. Mohla se potkat zahraniční distribuce s českou SIM, a nyní máte v telefonu SW, který pro ČR nikdy v takové sestavě nevyšel, a proto není možný update na vyšší verzi.
20-02-2020 09:55 PM - upraveno 20-02-2020 09:56 PM
Děkuji za rychlou odpověd a přikládám screenshot:
20-02-2020 10:38 PM - upraveno 21-02-2020 10:09 AM
Tak je to jak jsem se obával. Telefon prochází z Italské distribuce (TIM). Po vložení české SIM se telefon snažil změnit na česky product code (XEZ). Ten ale v sestavě nenašel, takže dal výchozí pro model telefonu - BTU - United Kingdom. Problém je, že pro BTU nikdy ASH3 nevyšel, proto nenajde update na A10.
Variant je několik:
1) telefon vrátit, je li to ještě možné
2) Navštívit servisní středisko společnosti Samsung. Tam to s vámi zkonzultují. Tím, že telefon není z oficiální CZ/SK distribuce, tak se na něj nevztahuje premiérový servis moje Galaxy.
o 20-02-2020 10:56 PM
Děkuji, telefon vrátím, mám ho teprve pár dnů. Jak mám ale jako zákazník poznat, kde telefon koupit, aby byl určen pro ČR? CZC.cz jsem považoval za známý e-shop, chlubí se označením dvojka na trhu. To je spolehlivý pouze nákup u telefonních operátorů?
o 21-02-2020 06:54 AM
U operátorů raději ne, tam zase aktualizace déle trvá.
Ideálně je přímo na Samsung.cz nebo Alza, případně v Brně je značková prodejna v Olympii.
Obecně, pokud je cena podezřele nižší, než na samsung.cz, zavání to problémem. Prodejce by měl uvádět, jedná-li se o CZ nebo EU distribuci.
o 21-02-2020 06:59 AM
Schválně jsem se na jejich obchod podíval a je tam jen nenápadné označení:
a až odkaz vede na stránku, kde je popsáno, že jde o evropskou distribuci. Bohužel je tam (v případě S10) přímo lživá informace o tom, že případné reklamace vyřizují rychleji, než značkový servis. To není pravda, protože k S10 dostáváte od Samsungu službu Moje Galaxy, která znamená, že si pro telefon přijede svoz, případně v servise to umíopravit i na počkání. Pozor, musíte ale koupit nový telefon, ne rozbalený apod.
Ještě je tu další indicie, že k telefonu nabízí jako dárek příslušenství Xiaomi.
o 21-02-2020 08:19 AM
Děkuji všem za reakce.
Není problém například s tou 512 GB verzí, nebyla ta původně určena jen pro jiné trhy? Na Alze mají u 512 GB taky poznámku, že produkt je lokalizován pro ČR, zatímco u 128 GB verze není poznámka žádná. A momentálně je 512 levnější než 128, což mě taky zarazilo
Máte nějaký tip jak to rychle poznat třeba z krabice? Případně po instalaci je potřeba mít kód XEZ a nikoliv BTU, že?
o 21-02-2020 08:45 AM
@TomKQT na krabičce by měla myslím být popiska s českým textem ohledně ověření zařízení atd. Dále se to pozná podle označení na eshopu G973...XEZ... ten kód musí obsahovat tento produktový kód XEZ, ale obchod může lhát- jako czc.cz Ale většinou je to poznat až po zapnutí telefonu a kontrole údajů o které jsem Vás žádal na začátku tématu.
Ale myslím, že Alza, Datart či Mobil Pohotovost budou mít oficiální distribuci. Myslím, že 512GB je levnější, protože ji hodně obchodů má v akci, protože před 14 dny byla naopak akce na 128GB verze.
o 21-02-2020 11:12 AM
No pozor, já se díval teď na Alzu a 512GB v nabídce není a ani na samsung.cz, ale zato tam je jen o málo dražší 1TB, do toho bych šel hned