Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Galaxy S10 nenabízí update na Android 10

(Téma vytvořeno: 20-02-2020 07:26 PM)
3701 Zobrazení
TomKQT
Explorer
Možnosti

Zdravím, koupil jsem si v úterý Galaxy S10 (512 GB verze) a doposud mi nenabídnul aktualizaci na Android 10, ani když aktualizace vyhledám ručně. V telefonu je Android 9 a One UI 1.1. Je možné, že to několik dní trvá, nebo je něco špatně? Telefon je koupený z CZC.cz.

Verze základního pásma: G973FXXU3ASH3

Číslo sestavení: PPR1.180610.011.G973FXXU3ASH6

SW poskytov. služeb: SAOMC_SM-G973F_OXM_BTU_PP_0019

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@TomKQT 

Tak je to jak jsem se obával. Telefon prochází z Italské distribuce (TIM). Po vložení české SIM se telefon snažil změnit na česky product code (XEZ). Ten ale v sestavě nenašel, takže dal výchozí pro model telefonu - BTU - United Kingdom. Problém je, že pro BTU nikdy ASH3 nevyšel, proto nenajde update na A10.

Variant je několik:

1) telefon vrátit, je li to ještě možné 

2) Navštívit servisní středisko společnosti Samsung. Tam to s vámi zkonzultují. Tím, že telefon není z oficiální CZ/SK distribuce, tak se na něj nevztahuje premiérový servis moje Galaxy. 

fajnsnek2

Zobrazit řešení v původním příspěvku

30 Odpovědi
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Hezký večer @TomKQT 

Můžete sem prosím dát celý screen obrazovky z Nastavení -> O telefonu -> Informace o SW

Hlavně je důležitá položka SW. poskytovatel. služeb ver.

czc.cz je známý prodejce zahraničních distribucí. Je možné, že budete mít podobný problém jako kolega ZDE. Mohla se potkat zahraniční distribuce s českou SIM, a nyní máte v telefonu SW, který pro ČR nikdy v takové sestavě nevyšel, a proto není možný update na vyšší verzi. 

fajnsnek2
TomKQT
Explorer
Možnosti

Děkuji za rychlou odpověd a přikládám screenshot:

Screenshot_20200220-215316_Settings.jpg

0 Like
Řešení
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@TomKQT 

Tak je to jak jsem se obával. Telefon prochází z Italské distribuce (TIM). Po vložení české SIM se telefon snažil změnit na česky product code (XEZ). Ten ale v sestavě nenašel, takže dal výchozí pro model telefonu - BTU - United Kingdom. Problém je, že pro BTU nikdy ASH3 nevyšel, proto nenajde update na A10.

Variant je několik:

1) telefon vrátit, je li to ještě možné 

2) Navštívit servisní středisko společnosti Samsung. Tam to s vámi zkonzultují. Tím, že telefon není z oficiální CZ/SK distribuce, tak se na něj nevztahuje premiérový servis moje Galaxy. 

fajnsnek2
TomKQT
Explorer
Možnosti

Děkuji, telefon vrátím, mám ho teprve pár dnů. Jak mám ale jako zákazník poznat, kde telefon koupit, aby byl určen pro ČR? CZC.cz jsem považoval za známý e-shop, chlubí se označením dvojka na trhu. To je spolehlivý pouze nákup u telefonních operátorů?

Libb
MegaStar
Možnosti

U operátorů raději ne, tam zase aktualizace déle trvá.

Ideálně je přímo na Samsung.cz nebo Alza, případně v Brně je značková prodejna v Olympii.

Obecně, pokud je cena podezřele nižší, než na samsung.cz, zavání to problémem. Prodejce by měl uvádět, jedná-li se o CZ nebo EU distribuci.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Schválně jsem se na jejich obchod podíval a je tam jen nenápadné označení:

2020-02-21 06_55_54-Window.png

a až odkaz vede na stránku, kde je popsáno, že jde o evropskou distribuci. Bohužel je tam (v případě S10) přímo lživá informace o tom, že případné reklamace vyřizují rychleji, než značkový servis. To není pravda, protože k S10 dostáváte od Samsungu službu Moje Galaxy, která znamená, že si pro telefon přijede svoz, případně v servise to umíopravit i na počkání. Pozor, musíte ale koupit nový telefon, ne rozbalený apod.

Ještě je tu další indicie, že k telefonu nabízí jako dárek příslušenství Xiaomi.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

TomKQT
Explorer
Možnosti

Děkuji všem za reakce.

Není problém například s tou 512 GB verzí, nebyla ta původně určena jen pro jiné trhy? Na Alze mají u 512 GB taky poznámku, že produkt je lokalizován pro ČR, zatímco u 128 GB verze není poznámka žádná. A momentálně je 512 levnější než 128, což mě taky zarazilo :winking-face:

Máte nějaký tip jak to rychle poznat třeba z krabice? Případně po instalaci je potřeba mít kód XEZ a nikoliv BTU, že?

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@TomKQT na krabičce by měla myslím být popiska s českým textem ohledně ověření zařízení atd. Dále se to pozná podle označení na eshopu G973...XEZ... ten kód musí obsahovat tento produktový kód XEZ, ale obchod může lhát- jako czc.cz Ale většinou je to poznat až po zapnutí telefonu a kontrole údajů o které jsem Vás žádal na začátku tématu.

Ale myslím, že Alza, Datart či Mobil Pohotovost budou mít oficiální distribuci. Myslím, že 512GB je levnější, protože ji hodně obchodů má v akci, protože před 14 dny byla naopak akce na 128GB verze.

fajnsnek2
Libb
MegaStar
Možnosti

No pozor, já se díval teď na Alzu a 512GB v nabídce není a ani na samsung.cz, ale zato tam je jen o málo dražší 1TB, do toho bych šel hned

0 Like