Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Bulharska distribuce

(Téma vytvořeno: 27-11-2020 07:15 PM)
1173 Zobrazení
OpravduNevim
Student
Možnosti
Dobrý den,
Koupil jsem si nový telefon s20fe, ale při prvním zapnutí byl v azbuce. Při ověření bylo zjištěno, že 

Tento telefon není určen pro CZ/SK trh, ovšem pro trh v Bulharsku, konkrétně VIDEOLUX EOOD.

Otázkou je, jestli to vadí a mam to jít vrátit nebo je to jedno. Bylo zakoupeno v eshopu s kamennym kramem v Praze.
Děkuji za radu
Hezky den
O
0 Like

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti
Dobry den,

urcite jste mel byt dopredu upozornen nad tim ze nekupujete ceskou, ale EU distribuci nebo nekterou dalsi jinou. Prodavat telefony pro jine trhy bez upozorneni zakaznika neni spravne a doporucuji zkontrolovat stranku produktu, zdali jste takovou informaci neprehledl..

Ma to sve uskali. Mnoho prodejcu sice telefony prodava o par stovek/tisicu levneji.. V momente problemu vsak narazite.

Cesky Samsung v jednoduchosti dava od takovych telefonu ruce pryc a se zarukou u vyrobce tu tedy nepochodite, jelikoz to jednoduse nejsou kusy urceny primarne pro prodej na nasem trhu. Reklamaci tedy muzete uplatnit pouze u prodejce a ten nasledne muze z buhdarma zarucni problem jednoduse zamitnout z x duvodu protoze je reklamace pro nej slozitejsi.

Navic i co se podpory aktualizaci tyka je zde odlisny pristup.

Telefon byl predpokladam zakoupen v neoficialni prodejne pripadne ne u autorizovaneho prodejce.

Paklize jste se situaci nebyl obeznamen a zaplatil za nej doporucenou maloobchodni cenu dle samsungu pro cesky trh doporucuji telefon bez odkladu vratit.

Paklize jste obeznamen se situaci, usetril jste par korun a nevadi vam mit jinou nez ceskou distribuci, muzete bez problemu fungovat jako vsichni ostatni - osobne bych vsak volil opravdu ceskou distribuci u ktere mate jistotu puvodu a hlavne jistotu zaruky, rychleho a autorizovaneho servisu.

Za me tedy vratit a koupit u overenych prodejcu.

S pozdravem

SobicekCze

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, věc má několik rovin, jak už psal kolega:

• Pokud jste nebyl upozorněn na to, že kupujede šedý dovoz, vypovídá to něco o úrovni obchodu. Jak se asi zachová v případě reklamace?
  • S tím souvisí: pokud máte telefon pro ČR, můžete ho reklamovat přímo u Samsungu. Ovšem šedý dovoz pouze u prodejce. Který má všechny důvody vám nevyhovět.
  • Oficiální dovoz bude lépe spolupracovat s českými sítěmi a máte garantované aktualizace
  • O šedého dovozu nevíte, co se s telefonem dělo. Může v něm být vir, může být porušený KNOX (nepůjde s ním pak platit), může být koupený v zahraničí na splátky a časem vám ho operátor zablokuje...

Osobně jsem přesvědčený, že pokud naprosto přesně nevíte, co děláte, je lepší oficiální distribuce, a to i v případě, že vyjde dráž.

Opravdu doporučuju ten telefon vrátit a nakoupit u některého z ověřených prodejců.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

8 Odpovědi
Řešení
SobicekCze
Hotshot
Možnosti
Dobry den,

urcite jste mel byt dopredu upozornen nad tim ze nekupujete ceskou, ale EU distribuci nebo nekterou dalsi jinou. Prodavat telefony pro jine trhy bez upozorneni zakaznika neni spravne a doporucuji zkontrolovat stranku produktu, zdali jste takovou informaci neprehledl..

Ma to sve uskali. Mnoho prodejcu sice telefony prodava o par stovek/tisicu levneji.. V momente problemu vsak narazite.

Cesky Samsung v jednoduchosti dava od takovych telefonu ruce pryc a se zarukou u vyrobce tu tedy nepochodite, jelikoz to jednoduse nejsou kusy urceny primarne pro prodej na nasem trhu. Reklamaci tedy muzete uplatnit pouze u prodejce a ten nasledne muze z buhdarma zarucni problem jednoduse zamitnout z x duvodu protoze je reklamace pro nej slozitejsi.

Navic i co se podpory aktualizaci tyka je zde odlisny pristup.

Telefon byl predpokladam zakoupen v neoficialni prodejne pripadne ne u autorizovaneho prodejce.

Paklize jste se situaci nebyl obeznamen a zaplatil za nej doporucenou maloobchodni cenu dle samsungu pro cesky trh doporucuji telefon bez odkladu vratit.

Paklize jste obeznamen se situaci, usetril jste par korun a nevadi vam mit jinou nez ceskou distribuci, muzete bez problemu fungovat jako vsichni ostatni - osobne bych vsak volil opravdu ceskou distribuci u ktere mate jistotu puvodu a hlavne jistotu zaruky, rychleho a autorizovaneho servisu.

Za me tedy vratit a koupit u overenych prodejcu.

S pozdravem

SobicekCze
OpravduNevim
Student
Možnosti
přiznám se že nakup telefonu nemam zmakly, informaci o distribuci pro EU tam vskutku mají, jako lajkovi mě to nic nereklo stejne jako ze existuje autorizovaný prodejce, ale to chápu že je má vina. Pokusím se telefon vrátit. děkuji za radu a obeznámení
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, věc má několik rovin, jak už psal kolega:

• Pokud jste nebyl upozorněn na to, že kupujede šedý dovoz, vypovídá to něco o úrovni obchodu. Jak se asi zachová v případě reklamace?
  • S tím souvisí: pokud máte telefon pro ČR, můžete ho reklamovat přímo u Samsungu. Ovšem šedý dovoz pouze u prodejce. Který má všechny důvody vám nevyhovět.
  • Oficiální dovoz bude lépe spolupracovat s českými sítěmi a máte garantované aktualizace
  • O šedého dovozu nevíte, co se s telefonem dělo. Může v něm být vir, může být porušený KNOX (nepůjde s ním pak platit), může být koupený v zahraničí na splátky a časem vám ho operátor zablokuje...

Osobně jsem přesvědčený, že pokud naprosto přesně nevíte, co děláte, je lepší oficiální distribuce, a to i v případě, že vyjde dráž.

Opravdu doporučuju ten telefon vrátit a nakoupit u některého z ověřených prodejců.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Libb
MegaStar
Možnosti

Ještě doplním, že protože jste telefon určitě koupil přes eshop, byť třeba s osobním odběrem, vztahuje se na vás 14 denní lhůta na vrácení bez udání důvodu.

Libb
MegaStar
Možnosti

Poslal jsem vám ještě soukromou zprávu. Pro její zobrazení s emusíte přihlásit přes web, v aplikaci Members nejsou zprávy zatím podporovány.

Commpact
Navigator
Možnosti
Ted trosku vyvratim ty mýty a polopravdy, co jsem se tady docetl. Mam Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5g z distribuce EU coz jsem věděl. Ten mobil stoji 36000kč EU verze 26500kč tak jakych par stovek nebo tisic? To je ranec jako *****. Muj je konkretne z Polska. Druha vec, co se tyka aktualizaci. Prave ze je to uplne naopak. Aktualizace budete mit jeste driv, nez kdyby jste mel CZ verzi. Protoze jak je obecne znamo, ČR ma aktualizace jako jedna z poslednich zemi! Malej příklad z trosku jineho soudku. Proc nemůžeme platit hodinkama, ale v ostatnich zemi EU(temer) vsechny, platit lze. H?
0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

@Commpact  Děkujeme za zpětnou vazbu. Nikdo Vás samozřejmě nenutí kupovat CZ distribuci, ale pokud dojde na lámání chleba a budou s telefonem problémy, tak Vám osobně držím palce. Raději si s klidem pár tisíc připlatím za oficiální podporou a síť profesionálních servisů a prémiovou službu Moje Galaxy. V případě problémů problémů jsem měl telefon zpravidla opraven do 48h, tohle Vám žádný prodejce šedivek neposkytne, naopak můžete spíše počítat, že Vám reklamaci zamítnou, nebo se to budou snažit opravit sami (což bude ještě horší). Nepřeji Vám abyste se do takové situace dostal, ale stát se to u šedého dovozu může.

fajnsnek2
Bob1034
First Poster
Možnosti
Dobry den,
Mam novy Z flip4 z eu distribuce. Nejde mi aktualizovat na android 13 a chybi polozka hovory Volte. Verze poskytovatele sluzeb,je
Eux/-/Eux/Pls. Umim hledat na netu,ale nikde jsem nenasel kod zeme pls. Prosim o radu,odkud mobil pochazi.
Dekuji za raduScreenshot_20221203_195409_Settings_1000002519_1670093650.jpg
0 Like