08-06-2020 08:58 AM - upraveno 08-06-2020 08:59 AM
Dobrý den,
od začátku co sem si pořídil Galaxy S20, tak se mi zdá že se telefon poměrně rychle vybíjí, dokonce i během toho co jej nepoužívám. Měl sem před tím Huawei P30 a ten rozdíl je znatelný. Zjistil sem, že je to způsobeno pravděpodobně špatnou kvalitou signálu. Většinu času sem doma a na WiFi, takže mobilní data nepoužívám, ale i tak je telefon připojen k mobilní síti. Při přepnutí pouze na 2G je ta výdrž lepší, ale stále ne perfektní. Síla signálu v mém okolí je okolo -110dBm pro 4G a -95dBm pro 2G, což ani jedno neznačí dobrou kvalitu a proto ta vyšší zátěž na baterii. Zajímavé je, že manželka s Galaxy S10e má sice kvalitu signálu pro 4G stejnou, ale u 2G je to nějakých -60dBm (oba připojení na stejný vysílač a stejný operátor), což je znatelný rozdíl. Potýká se někdo s podobným problémem? Mimochodem to rychlé vybíjení se nekoná jen když sem doma, ale kdekoliv jinde, ale tam už sem tak detailně tu sílu signálu neměřil zatím.
Rozdíl mezi mojí S20 a manželčinou S10e je akorát ten, že já mám volnou distribuci a používám eSIM, zatímco manželka má telefon přímo od operátora. Nevím zda to může dělat ten rozdíl, kdy operátor může mít jiné softwarové úpravy specifické pro jejich síť.
Telefon sem nezkoušel zatím reklamovat, protože je mi jasné že akorát budu měsíc bez telefonu a dopadne to tak, že se závada neprojevila.
Děkuji za odpověď.
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 08-06-2020 12:28 PM
Vzpomněl sem si, že mám ještě v šuplíku datovou SIM od T-mobile. Předchozí SIM je od O2. Vyzkoušel sem jak ve svém tak i v manželčině telefonu a výsledek stejný. U Galaxy S10e signál perfektní u 2G, a moje Galaxy S20 signál opět výrazně slabší.
o 08-06-2020 12:56 PM
Po otestování jiného operátora sem volal na infolinku a dávám telefon k reklamaci.
o 08-06-2020 11:48 AM
Hezký den @jgrulich
Máte možnost vyzkoušet v telefonu i jinou SIM od jiného operátora ? Pokud by se toto chování potvrdilo i s jiným operátorem, tak si myslím, že by reklamace mohla být oprávněná. Navíc pokud by jste využil služby Moje Galaxy, rozhodně by jste nebyl bez telefonu 30 dní
o 08-06-2020 12:28 PM
Vzpomněl sem si, že mám ještě v šuplíku datovou SIM od T-mobile. Předchozí SIM je od O2. Vyzkoušel sem jak ve svém tak i v manželčině telefonu a výsledek stejný. U Galaxy S10e signál perfektní u 2G, a moje Galaxy S20 signál opět výrazně slabší.
o 08-06-2020 12:56 PM
Po otestování jiného operátora sem volal na infolinku a dávám telefon k reklamaci.
o 08-06-2020 01:37 PM
@jgrulich Děkujeme za zprávu. Snad se situace brzo vyřeší a telefon bude brzo opraven.
Pokud Vám nějáká odpověď pomohla, můžete ji označit Like nebo Přijmout jako řešení.
o 08-04-2021 07:17 AM
o 08-04-2021 10:25 AM
Hezký den @Kammcasz
Ono záleží dost na typu budovy, polohy ve městě apod. Nebo takto špatné výsledky máte vždy uvnitř budovy?
o 08-04-2021 10:34 AM
o 20-08-2021 01:42 AM
Musim se taky pridat se svoji troskou do mlyna. Mame doma 2x s20 a ja mam plusko. Bluetooth je zhruba stejny jako u jinych tel. Wiffi uz je mnohem slabsi nez treba u S9, i S10tky. Signal je ovsem traga, zejmena u malych 20tek. V mem okoli se pohybuji dalsi 2. A ani jeden ze 4 20tek neni ani nahodou na urovni starsich stroju. U pluska je to trosku lepsi, ale zazrak to neni. Baterie je epizoda sama pro sebe. Displeje nam zatim nezelenaji. Nevite nekdo jak je na tom v porovnani rada S21? Diky. V podstate jen diky zvyku a velkemu ekosystemu doma zustavam u Samsungu.
o 01-09-2021 07:47 PM
S21 ultra mi přijde signal v pohodě hlavně venku (doma je slabší 3dílky z 5) . Dokonce jsem měl i signal v podzemni garáži (par dilku max) P30 pro stim mělo problem musel jsem chodit ven. A to jsem na dědině, 4g mám všude bez problému.