o 30-01-2023 01:27 PM
o 30-01-2023 04:56 PM
Dobrý den @andyX2
O tomro problému už tu psalo několik uživatelů, nicméně žádné řešení jsme nenalezli.
o 30-01-2023 05:09 PM
o 30-01-2023 05:19 PM
Dobrý den, zrovna minulý týden jsem se na to ptal přímo na infolince Samsungu člověka, který nám dělal školení a potvrdil, že to vypnout nejde. Je to prostě upozornění, že pokud neodemknete Zabezpečenou složku, tak pokud byste tam měl nějaké aplikace, které zasílají upozornění, nebudou fungovat. Taky mě to štve, v té složce mám jen pasivní data a je to pro mě operace navíc. Na druhou stranu restart telefonu dělám jednou až dvakrát za měsíc, takže jsem se s tím holt naučil žít.
Pro upřesnění, zabezpečená složka funguje tak, že v systému jsou dva uživatelé a vy se vlastně přihlašujete za oba zároveň, přičemž ti dva uživatelé sdílí část systémových prostředků (oznámení), ale jinak jsou jejich prostředí od sebe navzájem izolována. Ta hláška bude asi následek toho, že to někteří uživatelé nechápali a stěžovali si, že jim nechodí např. oznámení o e-mailech.
Váš přístup naprosto chápu, také bych tam rád měl možnost to aspoň zrušit bez přihlášení, bohužel jsem to i zkoušel navrhnout, ale neprošlo to.
o 30-01-2023 05:34 PM
o 30-01-2023 06:39 PM
Jestli můžu radu, s tím restartem neděláte dobře. Tím úplně znemožňujete systému, aby používal krátkodobé cache. Určitě víte, že systém se učí, jak používáte telefon a podle toho optimalizuje např. baterii. To je dlouhodobější proces, ale jsou tam i krátkodobé procesy, kdy si telefon v paměti nechává věci, které často používáte (příklad: chodíte na web Google, tak logo Google si uloží do paměti, aby ten obrázek nemusel pořád dokola stahovat). Něco jde do úložiště, něco do paměti. A reset systému většinu těch dat označí za zastaralé a pak se stahují znovu a celé to učení začíná od začátku. Já mám vypozorováno. že telefon zhruba za 2-3 dny bez restaru najednou zrychlí. U Windows je to stejné. Osobně jsem přesvědčený, že všechny ty optimalizace a automatické restarty jsou v systému jen proto, aby lidi měli pocit, že to mají pod kontrolou, ale ve skutečnosti je fakt nejlepší nechat to být a restart dělat, jen když se opravdu projeví nějaký problém.
Pokud se vám telefon zpomaluje natolik, že je opravdu třeba tak častý restart, spíš bych se zaměřil na hledání příčiny, protože to není normální stav.
o 30-01-2023 07:03 PM
o 31-01-2023 10:16 AM