Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

opakované odpojení SD karty + výpadek sítě

(Téma vytvořeno: 20-11-2023 07:42 AM)
1231 Zobrazení
mmichal_123
Journeyman
Možnosti

Ahoj všem, od aktualizace v září 2023, jsem na své S20 FE 5G řešil opakovaný problém. Pokud jsem se pohyboval v autě, nebo na pár místech, telefon se opakovaně odpojil od sítě a psal chybu SD karty ( dost random): 

Members_MVg3lHm_0-1700462289540.jpeg

po těchto pokusech: Tovární reset telefonu, jiná SD karta, vyndání SD karty, jiná SIM karta, se problém stále zobrazoval. Zajímavé bylo, že se to dělo na dalších čtyřech stejných telefonech ( S20 FE 5G ). Po tipu od kolegy, který vlastní Samsung Axx a řešil stejný problém, jsem zkusil viz níže.

Oprava: Stačí vypnout v nastavení sítí připojování 5G. Vypadá to, že po poslední aktualizaci SW  je zde nějaký bug, který způsobuje, že když telefon přechází mezi 5G vysílači, nedokáže se korektně přepojit a vypadne. 

Snad to pomůže dalším, kteří řeší stejný problém.

Michal

12 Odpovědi
Members_ZGIimSs
First Poster
Možnosti

Díky za radu. Řeším stejný problém S20 FE 5G  s O2 - mobil koupen před rokem ženě k vánocům. Od předposlední aktualizace stálé hlášky o odpojování SD karty + nekorektní ukládání fotek na kartu. Formátování ani výměna karty nepomohla. V pondělí jsem dle rady vypnul připojování k 5G a zatím dobrý. Přiznám se, že mi uniká souvislost 5G a přístup na SD kartu.😮.  Když to zformuluju - aby telefon s 5G fungoval korektně, musí být odpojeno 5G 🤔

0 Like
Members_FiJe6fl
First Poster
Možnosti

Mám to také tak. Nejprve jsem řešil SD kartu, formát, výměna, ale nic nepomohlo. Telefon je nový cca 2 měsíce. Až pak jsem se dočetl, že to je vlastně sim kartou a že dochází i k odpojení sim karty, takže se restartuje celej "šuplík" pro SD a SIM. Mám O2. Zatím to mám vyřešené odpojení 5G, protože to dělá v místech, kde je 4 a 5g a dochází asi k přepojování z jedné frekvence na druhou. Řešení v nedohlednu a jak tu čtu, tak ani oprava nic nevyřešila. Co na to Samsung? Dejte to do opravy.  Jak úsměvné po tom, co jsem si nerad naházel všechny věci, banky a td, které se nedají pouhým nahráním zálohy obnovit. Tak snad se někdo ofiko pochlapí a odpoví proč se to děje.

0 Like
Káďa
First Poster
Možnosti
Ahoj. SD kartu nepoužívám. Jinak stejný problém přibližně také od září 23. 3 stejné telefony Samsung S20 Fe 5g. Ať 1 nebo 2 SIM karty, je to jedno, občas náhodně dochází k odpojení obou SIM. Operátor O2.
0 Like