Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Lokace NFC uvnitř A52

(Téma vytvořeno: 15-04-2021 07:01 AM)
2032 Zobrazení
zatarcz
Explorer
Možnosti
Zdravím. Nevíte kde bych našel přesné umístění NFC cívky uvnitř A52? Myslím, že není klasicky uprostřed zad, ale bude pravděpodobně vedle modulu fotoaparátu. Protože se mi často objevuje hláška, že "pohyb telefonu byl příliš rychlý" a pak musím zmateně hledat pozici, ve které se mi konečně podaří u terminálu zaplatit. V manuálu ani na internetu jsem odpověď nenašel. Díky 

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, v návodu umístění NFC antény je:

Libb_0-1618465662603.png

Ale jde spíš o trajektorii pohybu a dělají to rády třeba terminály v Bille či Globusu (co vím, určitě i jiné).Nesmíte jet jakoby podél terminálu (že nad něj "připlujete"), ale přiložit telefon tak, že se zadní stěna přímo přibližuje k terminálu (jakoby na něj spadla).

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
Jakub3083
Journeyman
Možnosti
V nastavení telefonu, kde je nastaveni NFC a klikneš na něj, tak ti to ukáže, kde je umístěno, přibližně napravo od fotomodulů

Zobrazit řešení v původním příspěvku

8 Odpovědi
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Dobrý den @zatarcz,

zde je seznam telefonů https://www.samsung.com/hk_en/nfc-support/, kde mají umístěný NFC chip. Bohužel zrovna A52 tam není, ale poměrně dost telefonů to má vedle modulu fotoaparátů (třeba A71). Mrkněte na tu stránku, třeba Vám to pomůže.

Pěkný den.

Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, v návodu umístění NFC antény je:

Libb_0-1618465662603.png

Ale jde spíš o trajektorii pohybu a dělají to rády třeba terminály v Bille či Globusu (co vím, určitě i jiné).Nesmíte jet jakoby podél terminálu (že nad něj "připlujete"), ale přiložit telefon tak, že se zadní stěna přímo přibližuje k terminálu (jakoby na něj spadla).

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Řešení
Jakub3083
Journeyman
Možnosti
V nastavení telefonu, kde je nastaveni NFC a klikneš na něj, tak ti to ukáže, kde je umístěno, přibližně napravo od fotomodulů
zatarcz
Explorer
Možnosti
Díky. Tohle je jediná správná odpověď!
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Jediná správná? Co je na té mé špatně?

0 Like
zatarcz
Explorer
Možnosti
Omlouvám se Vaše je taky správně. Jen jsem tomu v té době ještě nevěřil, protože jsem studoval oba dva manuály, které jsem dostal s telefonem a tento obrázek tam nebyl. Tak jsem usoudil, že to bude asi od jiného telefonu, což možná i je ale umístění je asi správně. Nesedí mi totiž například umístění mikrofonu s obrázkem.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

OK - hlavně jde stejně o ten pohyb a také o to, jaký rerminál používá obchodník.

Mohl byste označit užitečné odpovědi jako řešení? Díky :smiling-face:

0 Like
zatarcz
Explorer
Možnosti
Pohyb je jasný. Jsem technický typ, takže je mi jasné že se musím přibližovat přímo a navíc nfc platby používám na všech mobilech, které jsem měl a mám, ale u všech byla doposud vždy nálepka, která přesné umístění čipu označovala a neměl jsem tudíž nikdy žádný problém. Až zde jsem tápal. A když člověk stojí ve frontě u pokladny plné nousoroužců, tak hledat zprávnou pozici na terminálu je to poslední co chce řešit 😁
0 Like