02-06-2021 01:59 PM - upraveno 02-06-2021 02:05 PM
Ahoj, řeším následující problém:
Když otevřu přímo Kontakty (kde jsem si už před časem nastavil jen používání Google - v menu "tři čárky" je tedy zobrazen Google), vidím v Kontaktech skutečně jen kontakty uložené v mém účtu Google.
Ale když otevřu aplikaci Telefon a v něm záložku Kontakty, tak jsou zobrazovány jak kontakty na účtu Google, tak kontakty uložené na SIM. To je špatně, tak to nechci. Jak docílit toho, aby se i v tomto případě zobrazovaly jen kontakty uložené na Google?
Na podpoře mi tvrdí, že je to vlastnost, nikoliv chyba. Což mi připadá šílené, proč by se měly kontakty chovat dvěma různými způsoby? Mám první Samsung, např. předchozí Sony zobrazoval kontakty tak jak jsem je nastavil - ať už jsem je otevřel jakoukoliv cestou.
A 52 má Android 11 a One UI 3.1. Díky předem za rady.
02-06-2021 02:10 PM - upraveno 02-06-2021 02:10 PM
o 02-06-2021 02:15 PM
Dobrý den, díky za info. Mě to vadí docela dost. Samozřejmě to můžu pořešit třeba smazáním kontaktů ze SIM. V každém případě možnost výběru jaké kontakty zobrazovat v Telefon - Kontakty by potěšila.
o 02-06-2021 02:23 PM
02-06-2021 02:34 PM - upraveno 02-06-2021 02:52 PM
Dobrý den, děkuji za radu. Já se v tom menu už dřív hrabal, vím, že tam jdou řešit duplicity, přesouvat kontakty apod., ale nic z toho není to, co by mi pomohlo. Navíc pokud třeba kontakty smažu ze SIM, problém zcela zmizí... Nicméně: opakuji se, ale nejčistší by bylo, kdyby to šlo nastavit tak, aby se to při vstupu odkudkoliv chovalo stejně. Nevidím v dvojím chování kontaktů přednost ani výhodu, podle mě je to "nedovyvinuté". Jsem technik, dřív jsem i programoval a zákazník by nás neměl rád, kdyby se nějaká funkce v zařízení chovala různě podle toho, jak se do té funkce dostanu a nešlo by to nijak nastavit.