Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Hovor z pevnej linky

(Téma vytvořeno: 09-06-2023 04:40 PM)
1416 Zobrazení
zdenko_durcek
Journeyman
Možnosti
Keď mi niekto volá z pevnej linky, tak sa mi nevie dovolať. Mne samozrejme nezvoní a im sa neozve nič. Volal som operátorovi, u nich je všetko OK, vraj to môže byť chybou mobilu. Stretol sa s tým niekto??
0 Like
19 Odpovědi
danisp1704
Mastermind
Možnosti
Zdravím Vás,a Vy sa dovoláte na pevnú linku?Je mozné ,že sa Vam nedovolali buď kvoli slabému signalu na zariadení(nastavte si auyomaticke prepajanie sietí) alebo má slabý signál operator.Skuste si diagnostiku mobilu cez starostlivost o zariadenie v nastaveni,ci máte sieť-oki,kartu-oki. 🖐.Ak sa dovolate Vy na pevnú linku,vyskusajte si ešte zavolať z pevnej linky,či je závada u Vás. 🖐
0 Like
Mario13d
Troubleshooter
Možnosti
Nemyslím si, že by to mala byť chyba mobilu. Volania z pevnej linky prichádzajú tou istou cestou cez operátora ako mobilné hovory. Rozdiel je len v telefónnom čísle, ale ani tam mobil v princípe nerozozná, odkiaľ prichádza volanie.
Napadá mi, či nemáte nastavené blokovanie hovorov z neznámych čísiel (teda aspoň myslím, že toto je funkcia, ktorá blokuje čísla, ktoré nie sú vo vašom zozname kontaktov).Screenshot_20230610_190018_Call settings.jpg
0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

@zdenko_durcek krásny deň! Pomohlo  niečo z vyššie uvedeného? Dajte nám vedieť 😉

0 Like
zdenko_durcek
Journeyman
Možnosti
Ďakujem. Ja sa dovolám, mne sa nedovolajú. Skúsil som aj diagnostiku a všetko je OK
0 Like
zdenko_durcek
Journeyman
Možnosti
Vďaka. Toto nemám zapnuté.
0 Like
zdenko_durcek
Journeyman
Možnosti
Vďaka, skúšam. Idem spraviť zálohu a nastaviť telefón na továrenské nastavenie.
0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

@zdenko_durcek a skúšal ste vy sám volanie z pevnej linky? Jedná sa o jediné telefónne číslo pevnej linky alebo ste skúšali viac? Skúšal ste so správnou predvoľbou?

Ste v sieti operátorov SK alebo ste v zahraničí prosím?

Vďaka za vyčerpávajúce odpovede.

Osobne si myslím, že továrny reset nebude mať s dostupnosťou veľa spoločného, skúste prosím odpovedať na vyššie uvedené otázky, resp. by som odporúčala pred resetom možnosť overiť funkciu telefonovania cez bezpečný režim. Postup aktivácie bezpečného režimu posielam nižšie 😉

0 Like
AndyTa
Moderator
Moderator
Možnosti

Bezpečný režim zablokuje aplikácie tretích strán, ktoré boli stiahnuté po zakúpení mobilného telefónu a mohli by mať negatívny vplyv na danú situáciu. 

Podržte dlho tlačidlo pre vypnutie telefónu, objaví sa ponuka, z ktorej zvolíte položku Reštartovať. Telefón sa reštartuje. Až sa znova spustí (objaví sa logo Samsung), kliknite a podržte na boku iba tlačidlo pre zníženie hlasitosti (Volume Down). Držte ho, pokiaľ sa neobjaví na telefóne domáca obrazovka. V ľavom dolnom rohu bude nápis Bezpečný/Núdzový režim. Otestujte telefón a otáčanie obrazovky. Po otestovaní chovania sa telefónu ho reštartujte a telefón sa opäť spustí v normálnom režime so všetkými aplikáciami, ktoré boli v Bezpečnom/Núdzovom režime schované. 

Pokiaľ telefón v Bezpečnom/Núdzovom režime funguje správne, doporučujem postupne vymazať aplikácie tretích strán.

V prípade, že v tomto režime funguje telefón stále neštandardne, doporučujem Vám vyskúšať Vašu SIM kartu v inom telefóne a overiť volania z pevnej linky.

Ďalej, ak by sa problém  neprejavoval, tak už neváhajte previesť zálohu dát a previesť továrenské nastavenia Vášho mobilného telefónu. Upozorňujem, že nie je možné zálohovať dáta aplikácií tretích strán. 

V tomto prípade nezabudnite zálohovať Vaše všetky osobné multimédia, či už Kontakty, Správy, Kalendár, Fotografie, Hudbu, aby ste o ne po továrenskom resete neprišli. Dáta je možné zálohovať na SD kartu, One Drive. Najlepšie doporučujem náš program Smart Switch, ktorý k stiahnutiu dostanete na našich stránkach:

https://www.samsung.com/sk/apps/smart-switch/

Reset prevediete priamo v Nastavení - Obecná správa - Obnoviť  - Obnoviť továrne dáta a tu zvolíte položku Obnoviť.

0 Like
zdenko_durcek
Journeyman
Možnosti
Teraz som neskúšal volať sebe z pevnej linky. Išlo o číslo zo sociálnej poisťovne. Komunikoval som s nimi X-krat a nevedeli sa mi vôbec dovolať z ich čísla.
Je to komplikovane otestovať, lebo pevnú linku už nemá veľa ľudí.
Vďaka za vyčerpávajúce info, vyskúšam ten Vás postup