Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Grafické chyby na displeji A52s při telefonu na 2G síti

(Téma vytvořeno: 04-01-2022 01:54 PM)
3265 Zobrazení
jen_ovecka
Apprentice
Možnosti

Dobrý den, u svého Samsungu Galaxy A52s 5G mám problémy s problikávajícím náhodnými grafickými artefakty na displeji. 

Při zkoušení všeho možného v posledním měsíci jsem dospěl k tomu, že k chybám dochází, pokud je telefon připojen k 2G síti a čím je horší signál, tím horší jsou artefakty.

S dobrým 2G signálem je to sem tam proužek s náhodným šumem, v mizerném signálu bliká šum přes celý displej, špatně se zobrazuje třeba i na Always On Displeji nebo snímači otisku prstu (který kvůli tomu nefunguje, protože rovnoměrně neosvítí prst).

Už se mi i stalo v obzvlášť špatném signálu v lese, že kromě grafických glitchů bylo celé zobrazení na displeji o kus posunuté, nebo že mi v práci někdo volal a displej celý jen šuměl jako obarvené zrnění ve staré televizi.

Samozřejmě nejde v telefonu udělat snímek obrazovky, který by toto zachytil, ale v GIMPu jsem upravil screenshoty, jak zhruba displej vypadá:

Screenshot_20220104-133706_edit.jpg Screenshot_20220104-133656_edit.jpg

Řešil jsem problém i na internetovém fóru XDA, kde mi odpovědělo pár lidí se stejnými problémy. Někdo říkal, že posílal na reklamaci, další, že mu Samsung telefon z reklamace vrátil s tím, že to bude opraveno aktualizací (a ani po několika "bezpečnostních" updatech to nebylo vyřešeno).

Co s tím? Poslat do servisu, protože je něco špatně odstíněno? Nebo je to opravdu problém v softwaru a bude opraveno aktualizací? A kdy?

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Ahoj,tohle je spatne odstineny a nalisovany flexy kabel na lcd panelu.Tim ze to narusi pouhy signal,neni urcite moc dobry.urcite navstivte servis,nebo pobocku a telefon reklamujte na vadny lcd panel.Pokud budete telefon reklamovat,popiste presne kdy se to deje.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Zdravím @jen_ovecka,

k tomu co popisujete by určitě nemělo docházet v žádném režimu (ať už 2G, 3G, 4G nebo 5G) a v tomto případě bych se určitě také obrátil na servis a řešil reklamací. Nezaznamenal jsem zde na Community žádný podobný problém u A52s. A jak píše výše @Cupinar, také doporučuji co nejpřesněji popsat kdy se Vám toto stává. 

Hezký den.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

0 Like
10 Odpovědi
Řešení
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Ahoj,tohle je spatne odstineny a nalisovany flexy kabel na lcd panelu.Tim ze to narusi pouhy signal,neni urcite moc dobry.urcite navstivte servis,nebo pobocku a telefon reklamujte na vadny lcd panel.Pokud budete telefon reklamovat,popiste presne kdy se to deje.
Řešení
AndroidGuru
Maestro
Možnosti

Zdravím @jen_ovecka,

k tomu co popisujete by určitě nemělo docházet v žádném režimu (ať už 2G, 3G, 4G nebo 5G) a v tomto případě bych se určitě také obrátil na servis a řešil reklamací. Nezaznamenal jsem zde na Community žádný podobný problém u A52s. A jak píše výše @Cupinar, také doporučuji co nejpřesněji popsat kdy se Vám toto stává. 

Hezký den.

0 Like
Divišák
Explorer
Možnosti
Tento problém už byl popisován zde ve dvou vláknech. Na mé A52 5G to dělá také a to na spodní třetině displeje a nejčastěji při příchozím volání. Telefón mám od cca května a pozoruji to od srpnové aktualizace.
0 Like
Cupinar
Troubleshooter
Možnosti
Divim se,ze jste jeste nenavstivil servis.mam telefon k uzivani a ne proto aby mi delal starosti svou polofunkcnosti.Apropo na te a52 je podezrele nejak moc chyb
0 Like
jen_ovecka
Apprentice
Možnosti

Díky za odpovědi, chtěl jsem si tu hlavně ověřit, jestli to fakt není nějaký známý problém se SW, ale je pravda, že to spíš vypadá jako rušení než cokoliv jiného, co by se dalo opravit aktualizací.

Natočil jsem si problém na video a udělal z něj pár obrázků, přihodil je k popisu závady a zítra zajdu do obchodu reklamovat.

Reálný obrázek grafického problémů při 2GReálný obrázek grafického problémů při 2G 

jen_ovecka
Apprentice
Možnosti

//edit: Nic, mažu to. Tenhle i předchozí příspěvek jsem poslal jako odpověď na @AndroidGuru a oba z nějakého důvodu skončily tady

0 Like
Milfi1
First Poster
Možnosti
Přesně to samé mi dělá také. Naštěstí zcela výjimečně, takže zatím neřeším.
0 Like
jen_ovecka
Apprentice
Možnosti

Po 2 týdnech je telefon zpátky z reklamace.

Výsledek diagnostiky: symptom se projevil: vada displeje.
Z konstrukčních důvodů výměna baterie.

Zpráva technika: Na zařízení byla provedena: výměna displeje a baterie.
(...)

Zdá se, že problém je vážně vyřešen. Jen nemuseli ve VSP ožvejknout při sundavání v jednom místě zadní kryt. Ale telefon stejně bude ve futrálu, tak je to asi jedno.

0 Like
Zdeněkhr
Journeyman
Možnosti
Mám úplně stejný problém. Budu reklamovat.
0 Like