Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Galaxy S25 série - diskuze

(Téma vytvořeno: 28-01-2024 12:45 AM)
436 Zobrazení
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
https://mobilenet.cz/clanky/prvni-spekulace-o-rade-galaxy-s25-od-samsungu-zrejme-nasadi-fotaky-od-so...

Nebylo by špatné kdyby po tolika letech přišli konečně s novými fotoaparáty (od Sony) a hlavní kamera měla konečně 1". Fotky a dynamický rozsah by byl mnohem lepší než na S23/4U

0 Like
10 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Samozřejmě, že lepší harware by byl super, ale mě třeba zarazilo, jak nekonzistentní fotky padaly z posledního mobilu od Sony. Osobně budu asi raději za to, co máme (btw zdá se, že S24 Ultra fotí líp než S23 Ultra, ale může to být přání otcem myšlenky) než aby měly fotky z každého modulu jiný barevný nádech apod.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Tak ono za ten rok má telefon lepší procesor a algoritmy jsou jiné, tak to může být tím že jsou fotky lepší. Fyzicky si myslím že jsou snímače od Sony bez chyby, ale vyladění jejich systému bude spíš špatné. Jsem názoru že když bude mít Samsung 1" snímač od Sony + aktuální procesor + dobré algoritmy, tak běžná 12mpx fotka by za denního světla měla být srovnatelná s kvalitou zrcadlovky.
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Vím jak to myslíte, ale s tím srovnáním se zrcadlovkou opatrně - ono tam navíc hodně závisí na objektivu... I 1" senzor bude mít pořád hloubku ostrosti několikanásobně větší než ASP-C senzor, o fullframe nemluvě. Jinak souhlas.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Právě proto mluvím jen o 12mpx rozlišení
Samozřejmě že APS-C/FF jsou lepší než 1", ale mohu ze zkušenosti říct že když jsem měl Sony RX100 I (od kterého je tuším stejný snímač teď v telefonech Sony?), tak byla radost si hrát s raw fotkami, protože snímač už není malý jako u levného kompaktu, ale už něco zvládne. Přikládám pár vzorků ze Sony RX100 I tady. RAW fotky jsem doladil v PSX pro Samsung.

V horších světelných podmínkách si zachovává detaily. I kdyby měl Samsung jen 12mpx výstup s tímto snímačem, tak budou velmi kvalitní.PSX_20210618_004144_1000010942_1706394259.jpgPSX_20210530_193209_1000010945_1706394304.jpgPSX_20210530_193154_1000010944_1706394314.jpgPSX_20210530_191656_1000010946_1706394319.jpg
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Jo jo, rx100 je velice povedený kousek, měl jsem ho v USA na focení představení S20 (byly zakázané mobily) ale kromě pár případů jsem nepoznal zásadní rozdíl od S10+

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Jestli máte na mysli že neni rozdíl mezi výstupem jpeg mezi RX100 a S10+ (případně mě opravte jestli myslíte S10+ vs S20), tak rozdíly jsou právě u těch RAW souborech. Není tam takřka žádná ztráta detailu při vytahování stínu a detailů na obloze, a žádná komprese. Nebýt Expert RAW aplikace (kde sice postprodukce smaže barevný šum a část šumu a "doladí" fotku jen pro náhled v galerii), tak z klasické aplikace foťák bych z RAW souboru neměl skoro nic, protože při redukci šumu a barevného šumu bych přišel o ten zbytek barev a detailů a fotka by nestála za nic. Dodatečně- rozdíl je také v tom že RAW fotka z toho foťáku je čistý výstup z HW zařízení, bez postprodukce a vylepšení, kdežto u telefonu dojde ke "stejnému" výsledku jen díky postprodukci. Takze- dokážete si představit co by dokázal potom telefon s takovým snímačem, který sám o sobě dělá skvělé fotky + by byl ještě vylepšen softwarem? ☺️
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
Rozdíl tam samozřejmě je, ale ne až takový, aby stál za to, tahat s sebou další foťák.

0 Like
MichaelOfficial
Black Belt 
Možnosti
Ale neee, my jsme se nepochopili ☺️🙏🙏🙏
Mluvil jsem o tom že Samsung by měl vzít 1" snímač (třeba ten z RX100 I - Sony jej dal také do svých telefonů), a dát jej do S25. Protože když vidíte jaké snímky dělá ten foťák, aniž by měl nějaké algoritmy, tak jaké fotky by pak dělal mobil s tak velkým snímačem + ještě systémové vylepšení?
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti
No jo, dostali jsme se postupně moc mimo téma. Takto souhlas.