Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Focení s A52s

(Téma vytvořeno: 21-03-2024 10:07 AM)
255 Zobrazení
JaGuVe
Apprentice
Možnosti
Ahoj. Zhruba od ledna se mi rapidně zhoršila kvalita fotek. Přikládám zde třeba 3 různé, kdy každá je vybraná jako spíše ta nejlepší z třeba tří pokusů (kryt objektivu "čistý"). Původně jsem žádné nastavení neměnil, pak už jsem zkusil i "experimentovat" s vypnutím HDR, zvýšením kvality fotek a podobně. Nic se prakticky nezměnilo. Foťák a kryt nevypadají poškozeně. Na menší vzdálenosti se to zhoršení tak moc neprojevuje. Nevím si rady. Zda to dát reklamovat? Děkuji za případné rady co s tím. 

image
...totálně neostré. Dříve bych přečetl i značky těch aut.

image
Nečitelné texty - kdysi šlo běžně přečíst i jdyz bylo foceno z větší dálky a zhruba stejná velikost textu... Foceno s lokty na stole a ruce se mi fakt ještě netřepou.

image
Rozostřené obličeje, auta... Dříve u takovéto skupiny šlo krásně poznat obličeje. Teď většinu jen přiřadím dle "obrysu".

8 Odpovědi
SobicekCze
Hotshot
Možnosti

Dobry den, nepoužíváte treba kryci sklo cocek?

0 Like
JaGuVe
Apprentice
Možnosti
Nee.
0 Like
jarda15
Pioneer
Možnosti
Upřímně u a 54 5g to není o moc lepší. Dáte 50m a je to hrůza. Nejde ani přiblížit. Pro mě je to nejspíš poslední model od samsung
0 Like
JaGuVe
Apprentice
Možnosti
No do toho ledna cca to bylo celkem dobré. Manželce jsem koupil minulý rok taky A54 5g. Chtěla zůstat u Xiaomi, ale jeden z důvodů pro změnu názoru byly právě moje celkem dobré fotky (vzhledem k třídě telefonu...). A taky si popravdě začala stěžovat, že se jí to focení již nezdá tak dobré jak to ze začátku bylo. Proto se zde ptám, jestli to třeba nemůže být nějakou aktualizací...
0 Like
Košík99
Voyager
Možnosti
Jediné co bych doporučil tak je buď tovární nastavení a nebo počkat do aktualizace jestli se něco nezlepší.
0 Like
JaGuVe
Apprentice
Možnosti
Jo. Nějaké aktualizace už byly. Někde na webu jsem našel tip ať vymažu data aplikace "foťák" a nepomohlo... A tovární nastavení je dost drastické řešení, když mám v mobilu různé "spárované" aplikace typu banka, ... To bude případně až krajní řešení.😱
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Zkuste v aplikaci Members aktivovat diagnostiku a zkusit, jak se to chová v ní. Případně zkuste zlehka ťuknout do čoček, u předchozích generací se stávalo, že se zasekly.

Případně to reklamujte, pokud je v záruce, takhle nesmí fotit ani nejnižší model, natož A52s.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
JaGuVe
Apprentice
Možnosti
Děkuji všem za pomoc.
Vyzkoušel jsem krom továrního nastavení snad vše. Ale přišel jsem na to, že když se spustí foťák, tak se nespustí ostření. Takže když poklepu po zádech mobilu okolo foťáku, tak se to před očima hned doostří. Ale to se musí udělat u každého otevření aplikace. Takže otrava. Našel jsem tento problém už I v jiných článcích - např. https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-note-series/problém-se-zaostřením-foťáku/td-p/3985429?src... a je to na výměnu toho foťáku zřejmě. Takže nic super co by člověk chtěl. 🤕
0 Like