29-01-2019 03:54 PM - upraveno 04-04-2019 11:36 AM
Pro všechny nedočkavce přináším informace o aktualizaci Android 9.0 Pie, která je optimalizována pro Samsung Galaxy uživatele.
Modely a plán aktualizací
Smartphony:
Galaxy A8 (2018) --------------------------- Duben 2019
Galaxy A6 ----------------------------------- Duben 2019
Galaxy A6+ --------------------------------- Duben 2019
Galaxy A7 (2018) --------------------------- Duben 2019
Galaxy A9 (2018) --------------------------- Duben 2019
Galaxy XCover4 ----------------------------- Září 2019
Galaxy S8 ----------------------------------- Březen 2019
Galaxy S8+ ---------------------------------- Březen 2019
Galaxy S9 ----------------------------------- Únor 2019
Galaxy S9+ ---------------------------------- Únor 2019
Galaxy J3 (2017)----------------------------- Září 2019
Galaxy J4+ ---------------------------------- Květen 2019
Galaxy J5 ------------------------------------ Srpen 2019
Galaxy J6 ------------------------------------ Květen 2019
Galaxy J6+ ---------------------------------- Květen 2019
Galaxy J7 ------------------------------------ Červen 2019
Galaxy Note8 ------------------------------- Březen 2019
Galaxy Note9 ------------------------------- Únor 2019
Tablety:
Galaxy Tab S3 ------------------------------- Srpen 2019
Galaxy Tab S4 ------------------------------- Duben 2019
Galaxy Tab Active2 -------------------------- Říjen 2019
Galaxy Tab A (10.5, 2018--------------------- Říjen 2019
Plánovaná data vydání aktualizací a seznam podporovaných modelů se může změnit, pokud se při probíhajících přípravách aktualizace narazí na problém. Aktualizace také může být na nějakou dobu pozdržena, pokud se objeví nouzová oprava. O přípádných změnách harmonogramu nebo seznamu podporovaných modelů Vás budu samozřejmě opět informovat
Doporučujeme, aby jste před provedením upgradu zálohovali důležitá data a chránili je!
Některé aplikace, včetně aplikací Kalkulačka, Samsung Internet, Samsung Health, Samsung Notes, Samsung Members a Samsung Pay je nutné jednotlivě aktualizovat po aktualizaci OS.
V závislosti na modelu a provozovateli země nebo sítě se mohou podporované funkce změnit.
Změny
Aktualizované rozhraní One UI pro operační systém Android Pie
One UI vám přináší systém Android Pie se vzrušujícími novými funkcemi a zcela novým vzhledem, vyvinutými na základě zpětné vazby uživatelů produktů Samsung a Google.
One UI
Oznámení
Klávesnice Samsung
Péče o zařízení (dříve Údržba zařízení)
Always On Display
Nastavení
Samsung DeX
Bixby
Telefon
Kontakty
Fotoaparát
Galerie
Moje soubory
Samsung Health
Další vylepšení a změny
o 04-11-2019 08:55 AM
Ohledně připomínek, Reminder je fajn, že spolupracuje s hodinkami, jinak doporučuji Todoist, akorát aby upozorňoval, je potřeba zaplatit 😞
o 04-11-2019 09:29 AM
@borlan Děkujeme za zpětnou vazbu a hodnocení aktualizace po delší době. První seznámení s novým systém je chaotické i pro mě, ale postupem času člověk objevuje nové funkce, které na starém systému nebyly a usnadní některé úkony;) Ať telefon dobře slouží
28-12-2019 01:25 AM - upraveno 28-12-2019 01:26 AM
Zdravím...
Mám asi stejný problém, který už tu byl v začátku vlákna řešený....Galaxy S8 SM-G950F koupený v DE a používaný od prvního zapnutí s českou SIM. Verzi SW mi píše listopad 2018, při pokusu o aktualizaci vyskočí info že v telefonu je poslední verze SW. Je to tedy tím že nemám CZ distribuci, ale mám CZ SIM?
A pokud bych využil rady tu v threadu, a flashnul přes Odin, jak je to se zárukou na mobil? (samozřejmě že předpokládám flashnutí tu uvedenou ofiko CZ verzí PIE)
Případně....pokud s tím zajdu do autorizovaného servisu, jedná se o zásah v rámci garance, nebo?
Nebo by pomohlo vložit DE SIM a počkat až se potvora najde a zaktualizuje? Tuším že tak jednoduché to nebude, ale zeptat se musím...
o 28-12-2019 09:48 AM
Hezký den @Belphegor
Můžete sem dát prosím screenshot z Nastavení > O telefonu > Informace o SW a položku SW poskytov. služeb ver. Podle toho zjistíme CSC a můžetě nahrát konkrétní SW. Jen pro upřesnění - S8 už model, který je více než 2 roky starý, a nepředpokládá se, že by dostal Android 10, takže nejvyšší verze na kterou můžete Váš telefon aktualizovat bude Android 9.
o 28-12-2019 10:16 AM
Dávám screen celé stránky, zatím díky 👍🏻
o 28-12-2019 12:25 PM
@Belphegor Děkuji za screeny
Koukal jsem na sammobile,a ale problém je, že update, který jste v telefonu z původní německou distribucí DBT (G950FXXU4CRK1), pro českou distribuci ETL nebyl uvolněn. Takže máte kombinaci FW a CSS, která není v databázi, a proto budete muset udělat aktualizaci přes Odin. Nejlepší bude nahrát poslední update pro ETL, odkaz. Bude tak mít poslední dostupná FW, zůstane Vám česká distribuce a budou Vám pak již normálně chodit aktualizace. Vřele doporučuji po aktualizaci udělat Obnovení do továrního nastavení aby FW dobře běhal.
o 28-12-2019 12:48 PM
Super, díky za informaci, tohle zvládnout půjde.
Ale ještě jednou......co na to záruka? Telefon byl koupený 17.12.2018, takže mám ještě rok garance, jak se k tomu Samsung postaví, pokud bude flashnutý?
Nemyslím, že by se našla vada, která by se za ten první rok neprojevila, takže dost možná zbytečné obavy......ale přece jen žijeme v době, kdy funguje tzv. programovaná životnost výrobků, takže se stává, že "kurvítko" spustí o něco dřív, a pak je záruka docela příjemná věc
o 28-12-2019 12:51 PM
....a ještě k Odinu - mám použít normálně poslední verzi (3.13.1), nebo je jak se občas stává rozumnější použít nějakou starší, ale stabilnější variantu?
o 28-12-2019 01:58 PM
o 28-12-2019 02:38 PM
Ok.
Samozřejmě že když už bude flash, tak dám českou verzi. Budu věřit že Samsung vydrží, a že případně nemá horší přístup servisu než mívala Nokia, tam jim úpravy FW nevadily, pokud nešlo o nefunkční ovladače nebo jinou systémovou závadu.
Díky moc za rady, večer se do toho pustím.