Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

A50 - přenosová rychlost 2,4GHz WiFi

(Téma vytvořeno: 02-02-2020 01:16 PM)
912 Zobrazení
pilarius
Journeyman
Možnosti

Ahoj,

už nějakou dobu se peru s tím, že A50 nedokáže na 2,4GHz síti navázat rychlost vyšší než 72mbps, viz přiložený screen:

Screenshot_20200202-130219_Settings.jpg

Dělal jsem už samozřejmě restarty, odebrání sítě, rekonfiguraci sítě, ... Vysílám ve 40 MHz na kanálech 6/7. Zkoušel jsem samozřejmě i jiné kanály... Router je Mikrotik s aktuálním RouterOS a na stejné síti se na dvojnásobné rychlosti chytají bez problému všechna další zařízení (včetně starého telefonu od Lenova).

Síť na 5GHz ac je relativně bez problému, chytá se na 433 mbps a reálně vůči internetu teče zhruba poloviční rychlostí vůči té navázané.

Stejně mi ta 2,4GHz síť ale vrtá hlavou. Mohli by se prosím vyjádřit nějací další majitelé A50, jestli jsou taky takto limitováni, nebo jestli mám vadný kus, který neumí 40MHz šířku kanálu, nebo co se děje? Případně Samsung podpora?

Model SM-A505FN z ofiko distribuce od O2, FW aktuální: A505FXXU3ASL6.

Díky moc!

6 Odpovědi
Libb
MegaStar
Možnosti

Může to být rušením. První, co se zeptám, máš zapnutý bluetooth? Hodinky, sluchátka nebo jen tak? Někdy se to na 2.4GHz bije.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

pilarius
Journeyman
Možnosti

Díky za reakci.

Bluetooth mám běžně zapnutý (k hodinkám), ale zkoušel jsem ho vypnout a beze změny. Zkoušel jsem i vypnout NFC, rovněž beze změny.

Nějaký další nápad? Já právě už všechno vyčerpal, proto se ptám tady... 😞

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Můžeš to zkusit na jiné WiFi? Jak se teď dívám, máš Mikrotik a ten jak je to super stroj, někdy si postaví hlavu, já se ho nakonec zbavil.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
fabiom1985
First Poster
Možnosti

Tambem ja fiz de tudo aqui e realmente o A50 nao passa de 72Mbps estou decepcionado com a samsung. meu aparelho antigo (s6 edge) atinge 144 Mbps facilmente

0 Like
pilarius
Journeyman
Možnosti

Thank you for your answer. We'll probably just have to stick to 5GHz networks. Maybe an update could fix it and enable usage of 40MHz channels... 😕

0 Like
pilarius
Journeyman
Možnosti

Plánuji to vyzkoušet, ale zatím nemám k dispozici jinou síť, na které bych měl ověřeno, že to zvládá.

0 Like