Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Odpojování bluetooth od autorádia - vzájemné rušení wifi a bluetooth - Galaxy A55 5G

(Téma vytvořeno: 09-11-2024 11:01 AM)
822 Zobrazení
Members_QJsHuZY
First Poster
Možnosti

Zdravím. Mám telefon A55 a řeším dost velký problém. V autě připojuji autorádio k internetu z hotspotu A55 a přes bluetooth pro hovory. Problém je v tom, že bluetooth se v nepravidelných intervalech odpojuje a po pár vteřinách se zase připojí. Klidně se odpojí i během hovoru! Vyzkoušel jsem už veškeré možnosti nastavení všeho možného, i co jsem vygůglil na internetu, ale bez úspěchu. Software mám aktuální, vyzkoušen i tovární reset. Vadným telefonem to není, protože mám dvě A55 a oba se chovají stejně. Na mém starém M52 se nic takového nedělo. Vyzkoušel jsem i M55 a taky OK (M52,55-Snapdragon ; A55-Exynos) . Když vypnu hotspot na A55, tak bluetooth spojení s autorádiem bez problémů drží. Takže asi dochází ke vzájemnému rušení 2,4GHz wifi a bluetooth. Samozřejmě by asi řešilo problém, kdyby wifi hotspot mohl jet na 5GHz, ale ten vysílá pouze na kanále 149, který zase  nepodporuje autorádio. Má někdo nějaké řešení? Děkuji

Ještě jedno zjištění, že pokud je zapnutý displej A55, tak je bluetooth spojení vpořádku!

S největší pravděpodobností se to k vývojářům od Samsungu nedostane, aby to třeba vyřešili v nové aktualizaci firmwéru (pokud by to vůbec šlo) , takže budu muset změnit telefon na nějaký s procesorem Snapdragon nebo jiným. Riskovat Exynos už určitě nebudu. Celý problém by byl asi vyřešen, kdyby se dal změnit kanál u 5GHz hotspotu, tak jako to jde u 2,4GHz.

0 Like
7 Odpovědi
Borderka
Troubleshooter
Možnosti
Ako dlho sa problem prejavuje? V inom aute su v pohode?
0 Like
Members_QJsHuZY
First Poster
Možnosti

Děje se to od zacátku, mám je měsíc. O auto nejde, mám autorádio i doma a projevuje se to stejně.

0 Like
Borderka
Troubleshooter
Možnosti
Hmm, jasne, ono to je velmi individualne poradit, pretoze najst niekoho, kto ma rovnaky telefon a autoradio a vyuziva moznosti pripojenia ako pises, je narocne. Napada ma akurat, skus sa pohrat s Vyvojarskym nastavenim, mozno tam najdes naozaj ladenie pre svoj pripad. Drzim palce
0 Like
Members_QJsHuZY
First Poster
Možnosti

Ve vývojářském nastavení už odzkoušeno vše. Bez úspěchu.

0 Like
fajnSnek
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @Members_QJsHuZY

V minulosti jsme tady již měli podobné případy, kdy vicenasobné radiové připojení způsobovalo problémy u některé z konektivity zařízení - zpravidla Bluetooth. Bohužel návod na řešení na to žádný není. Ve Vašem případě mě napadá leda zkusit přehodit SIM do druhého slotu, možná zkusit zda se to děje u SIM pro jiného operátora. Bohužel si Váš telefon nesedl s autoradiem a dochází zde k rušení frekvencí..

fajnsnek2
0 Like
Angee217
Pioneer
Možnosti
Mně se stejným způsobem poslední měsíc- po aktualizaci S23 ultra začaly samý odpojovat bluetooth sluchátka. Po 1-2 vteřinách se zase připojí. Taky nepravidelně. Patrné taky souvisí. Fotky a zvuk podstatné zhoršení kvality, překladač v SPEN bez češtiny. Telefon je teď degradovaný na nižší verze. Ještě je v záruce. Ale to prodejce nezajímá.
0 Like
Petaspulada
First Poster
Možnosti
Tohle s těmu sluchátky se mi děje taky ale na A55
0 Like