Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Proč není Samsung pay v ČR

(Téma vytvořeno: 14-04-2020 09:48 AM)
5515 Zobrazení
Deluge_RS
First Poster
Možnosti

I když bych rád věděl kdy bude Samsung pay  ČR, tak úlohou tohoto příspěvku není najít odpověď na tuto otázku. Spíše chci znát konkrétní důvod proč tato služba v ČR není. Můžou za to banky? Společnost Samsung? Nejsme zajímavý trh? A nebo ne implementace kvůli právnímu systému moc složitá (nebo něco takoého...?)

Děkuji za odpovědi a přeji nádherný den. 

0 Like
josfa
Apprentice
Možnosti

tak dnes jsem mohl konečně zaplatit s hodinkama GW3 pres samsung pay  ,prostrednictvim  curve karty ,kterou jsem do hodinek nahral  ,ovsem jednoducha zalezitost to teda nebyla ,riziko bricknuti a s vysledkem nejasnym jsem to risknul ,nakonec se povedlo i s aktualizaci na nejnovejsi tizien😊

0 Like
otarakosnik
Navigator
Možnosti

Návod odkud?

0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Vyjádření ČSOB.

Shrnutí: V případě S Pay přijde tak podle podmínek a zájmu uživatelů se rozhodnou

Vyjádření: "Vážený pane Matouši,

Děkujeme za Váš podnět týkající se zavedení nového poskytovatele pro digitalizované platební karty – Samsung Pay.

V současné době aktivně o zavedení Samsung Pay nevyjednáváme. V případě, že se společnost Samsung rozhodne svou službu na český trh uvést, budeme možnosti její implementace pro naše platební karty vyhodnocovat s přihlédnutím na podmínky a případný zájem klientů.

O chystaných novinkách naše klienty informujeme vždy s předstihem na anšich webových stránkách www.csob.cz .

Budete-li mít na nás dalšé dotazy, jsme tu pro Vás.

S přáním hezkého dne

Andrea Kakáčková
Servis ČSOB"

Galaxy S10 | Galaxy Tab S6 | Galaxy Buds
0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Pánové, prosím,

všechny návody na tento neoficiální postup naleznete v tématu "Samsung Pay kdy?"
https://eu.community.samsung.com/t5/mobiln%C3%AD-aplikace-a-slu%C5%BEby/samsung-pay-kdy/m-p/1143898

0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Vyjádření KB - (moje chyba, odpověděli jako první ale zapadlo mi to v automatických odpovědích.)

Shrnutí: Stav stále stejný -  "Není zájem ze strany Samsung rozšířit Pay i v ČR."(https://eu.community.samsung.com/t5/mobiln%C3%AD-aplikace-a-slu%C5%BEby/pro%C4%8D-nen%C3%AD-samsung-...)

Vyjádření: "Dobrý den,

bohužel je stav stále stejný – Samsung se k nám dle našich informací zatím stále nechystá. Je nutné kontaktovat primárně společnost Samsung, po jejím rozhodnutí můžeme řešit implementaci na naší straně.

Klidný den

Marek Pechlát"

0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Vyjádření Creditas

Shrnutí: mají Google, Garmin a Apple pay, neplánují spuštění další služby, předáno dál jako podnět - neobdržel jsem další informace a jelikož se již jedná o 30 dnů tak zveřejňuji poslední info.

Vyjádření: "Pěkný den, pane Adamů,

jsme rádi, že jste se na nás s důvěrou obrátil. Aktuálně nabízíme možnost plateb pomocí Apple Pay, Google Pay a Garmin Pay. V nejbližší době spuštění dalšího typu plateb neplánujeme, nicméně předám Váš podnět na příslušné oddělení banky ke zvážení.

Těší nás, že využíváte naše služby, v případě dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit. Jsme zde pro Vás na bezplatné lince TELEFON nebo emailu EMAIL

Přeji Vám krásný pátek i nadcházející víkend"

0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Vyjádření Equa bank.

Shrnutí: S pay aktuálně neplánují.

Vyjádření 1.: "Vážený pane Adamů,

děkujeme za kontaktování Klientského centra Equa bank.

Dovolujeme si Vás informovat, že Vámi zmíněnou službou v tuto chvíli nedisponujeme a v dohledné době její zavedení neplánujeme.

Rádi bychom Vám poděkovali za námět ke zkvalitnění našich služeb. Chtěli bychom Vás ujistit, že bude zaznamenán a předán na příslušné oddělení.

V případě dalších dotazů se na nás můžete obracet každý den od 8 do 20 hodin na telefonním čísle TELEFON nebo na e-mailové adrese: EMAIL.

S pozdravem"

Vyjádření 2.: "Vážený pane Adamů,

jak již bylo uvedeno v předchozí zprávě, zavedení služby Samsung Pay aktuálně neplánujeme.

Děkujeme za pochopení.

V případě dalších dotazů se na nás můžete obracet každý den od 8 do 20 hodin na telefonním čísle TELEFON nebo na e-mailové adrese: EMAIL.

S pozdravem"

0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Zítra to bude přesně měsíc co jsem obebsal 16 bank s žádostí o vyjádření. Z toho jsem dostal odpověď od 12 bank.

Čtyři banky nic bohužel neposlaly: Fio banka, Moneta (vyplněn formulář na webu), J&T banka (automatická odpověď 11.2.2021 v 13:09), Raiffeisen bank (automatická odpověď 11.2.2021 v 13:15).

Zároveň bych chtěl poděkovat bankám, které se vyjádřili minimálně částečně kladně k přijetí:
KB - Rádi přivítají

Česká spořitelna - Otevřena Jednání

ČSOB - Podle podmínek a zájmu uživatelů se rozhodnou při vstupu S Pay na ČR trh

Twisto - Nebrání se ale S Pay není priorita

Unicredit Group - V případě vstupu S Pay na EU trh to budou zvažovat

Nyní jdu sepsat email pro vydavatele karet, tedy firmy Visa a Mastercard, o průběhu Vás samozřejmě budu informovat.

0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Aktuálně zaslaný email na vydavatele karet - MasterCard a Visa:

Dobrý den, / Hello,

(Czech language first, in English below)

Píši Vám jako soukromá osoba – zákazník banky, a i uživatel karty od Vaší společnosti. Nejsem zaměstnancem žádné bankovní instituce či společnosti Samsung.

Tento email píši jak Vám, tak vaší konkurenci jako hlavním vydavatelům karet, tedy společnostem Visa a Mastercard.

V nedávné době zpět jsem oslovoval všechny banky působící na českém trhu, které podporují Google Pay s dotazem, zda by měli případný zájem o Samsung Pay. Toto dotazování jsem začal na základě toho, že je zde jednak poměrně rozšířená komunita uživatelů zařízení Samsung, kteří se dotazují na spuštění této funkcionality již řadu let (a například s hodinkami nelze platit jinak než přes Samsung Pay), ale i z důvodu, že Česká republika je většinou na prvních příčkách v používání bezkontaktních plateb. Mohu konstatovat, že udávané největší české banky, co do počtu uživatelů, jsou „otevřeni vyjednávání“ a Komerční banka „službu ráda přivítá“. Otevřené jsou, ale i menší banky.

Celé mé počínání je veřejně zaznamenáno na fóru Samsung Community, vlastněného společností Samsung, kde je vždy zmíněno, jaké bance píši a jak se k tomu vyjadřuje + celý email: https://eu.community.samsung.com/t5/mobiln%C3%AD-aplikace-a-slu%C5%BEby/pro%C4%8D-nen%C3%AD-samsung-...

A proč tedy oslovuji vás. Jelikož dle několika vyjádření bank, která jsem ještě obdržel bokem jste vy jako výrobci karet, přes které se řeší případné zpřístupňování dalších platebních služeb pro daný region, v našem případě tedy Česká republika. Chtěl bych Vás tedy požádat o oficiální vyjádření, zda jste pro uvolnění / zavedení služeb Samsung Pay společnosti Samsung pro český trh, resp. pro Českou republiku. Toto vaše vyjádření bude stejně jako vyjádření bank uveřejněno na již zmíněném fóru Samsung Community pro účely dalšího pokročení ve vyjednávání ze strany nás, zákazníků se společností Samsung a žádostí o zprovoznění této služby na českém trhu.

Děkuji za vaši spolupráci a těším se na odpověď,

Matouš Adamů

0 Like
Matoada
Navigator
Možnosti

Vyjádření Mastercard

Shrnutí: Vše záleží na firmě Samsung

Vyjádření: "Dobrý den pane Adamů,

posílám Vám vyjádření za Mastercard Česká Republika:

Mastercard Samsung Pay podporuje, tzn. naše řešení pro digitalizaci karet Mastercard do Samsung Pay existuje již několik let a je úspěšně provozováno. Důvod proč v některých zemích není nebo odpověď kdy se tak stane, je otázkou na obchodní strategii společnosti Samsung, kerou může zodpovědět jen společnost Samsung.

Hezký den.

S pozdravem

Pavla Císařová

Marketing Manager Czech Republic & Slovakia"

0 Like