Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Přemapování tlačítka Bixby

(Téma vytvořeno: 22-01-2019 06:40 AM)
3993 Zobrazení
Libb
MegaStar
Možnosti

Kdo to náhodou nezná nebo tápe po upgrade na Android 9:

Tlačítko Bixby se nachází na levé straně telefonu pod tlačítky hlasitosti a... zavazí. Protože přiznejme si to, Bixby v ČR kvůli jazykové bariéře používá jen pár nadšenců. Samsung střídavě povoluje a zakazuje vypnutí toho tlačítka, jenže takové tlačítko, to je fajn věc, kdybychom si ovšem mohli sami říct, co bude dělat. Naštěstí to je možné, a to díky aplikaci Bixbi Button Remapper - bxActions

Nejdřív aplikaci nainstalujete z obchodu Play jako obvykle. Po spuštění se vám zobrazí průvodce instalací:

bxWizard1.jpg   Screenshot_20190311-065634_bxActions.jpg

V první obrazovce klikněte na NEXT, v dalším postupně povolíte potřebná oprávnění:

bxWizard3.jpg  bxWizard4.jpg

Nezapomeňte projít úvodním nastavením Bixby, pokud jste to tak ještě neudělali!

Screenshot_20190311-065815_bxActions.jpg

Nyní aplikace říká, že je připravena v základním módu, ale že umí mnohem víc, když jí ještě trošku pomůžete. Stisknete červené tlačítko a objeví se následující hláška, která nám říká, co přesně máme udělat:

Screenshot_20190311-065837_bxActions.jpg

Po stisku OK se aplikace může dotázat na práva k zápisu do úložiště, to povolíme.

Na telefonu jdeme do Nastavení, O telefonu, Informace o softwaru. Zde najdeme Číslo sestavení a 7x na něho klikneme. Tím se aktivují vývojářská nastavení.

Pak přejdeme na PC, připojíme telefon nejlépe originálním kabelem a zobrazíme soubory. Ve složce Galaxy Note9\Phone\bxActions je soubor bxActions.exe, ten zkopírujeme do PC a spustíme:

explorer.png

bxActions-exe.png

Klikneme na tlačítko Enable v sekci Full remapping. Na telefonu se nám automaticky spustí bxActions a můžeme pokračovat.

Pozn.: pokud je problém s připojením telefonu, možná potřebujete ovladače. Ty se nainstalují např. s aplikací Smart Swicth, kterou velmi doporučuju v PC mít už kvůli zálohám.

Screenshot_20190311-065213_bxActions.jpg

Tady nastavíme, jestli chceme přemapovat jen tlačítko Bixby nebo i tlačítka hlasitosti.

Pak klikneme na řádek s vybraným tlačítkem a vybereme, jaký typ stisknutí chceme přemapovat. Jednoduché, dlouhé, dvojité...

V další sekci si vybereme požadovanou akci:

Screenshot_20190311-065220_bxActions.jpg Screenshot_20190311-065241_bxActions.jpgScreenshot_20190311-065251_bxActions.jpgScreenshot_20190311-065304_bxActions.jpg Screenshot_20190311-065313_bxActions.jpg Screenshot_20190311-065321_bxActions.jpg

Jak vidíte, výběr není malý. to postupně zopakujeme pro všechna tlačítka a typy stisknutí, které chceme monitorovat.

Možným minusem se, že odteď už se s Bixby nejspíš nepotkáte. Co se mě týče, dokud se se mnou nebude ochotna bavit česky, tak ať. (Pozn.: samozřejmě jsem schopen telefon ovládat anglickými příkazy, jenže nejsem schopný zeptat se v kolik otvírá hospoda U Červeného Raka, protože Bixby nerozpozná český název. Proto mám dlouhý stisk namapovaný na Google Assistenta, který mně rozumí velmi dobře).

A ještě ukázka z nastavení:

Screenshot_20190311-065930_bxActions.jpg

Na závěr nezapomeneme zakoupit aplikaci bxActions Pro / Coffee - Unlocker, aby měl autor motivaci starat se o aplikaci dál. Případně lze koupit Pro přímo z aplikace (díky za upozornění uživateli FB Milan Hron)

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

15 Odpovědi
alkatraz
Journeyman
Možnosti

Diky,skvely navod.Tohle jsem potreboval.

0 Like
PetrV
Troubleshooter
Možnosti

U tlačítka bixby jde nastavit spuštění dvojtým zmáčknutím tlačítka , takhle se alespoň nespouští na první dobrou 

S25 ultra 512GB
0 Like
starCZ
First Poster
Možnosti

Já pro změnu nesnáším nějaké změny mapování tlačítka a úplně jsem deaktivoval tlačítko Bixby, aby nešlo ani stisknout. Aplikace s názvem Package Disabler Pro. Doporučuji. Povypíná vše, co vás napadne. 

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Package Disabler naopak velmi nedoporučuju.

• je velice snadné si rozhasit telefon
  • každou chvíli vychází nová verze, za kterou chce autor opět zaplatit. Přitom běžně stará verze není schopná povolit, co zakázala a nová verze také ne.
  • bxActions umí tlačítko samozřejmě i zakázat. Ne stisk, to by chtělo nějak nechanicky, ale reakci na stisknutí :winking-face:

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

0 Like
Anonymous User
Nelze použít
Možnosti

Já jsem nastavil tlačítko na dvojitý stisk a za celou dobu o něm nevím, omylem jsem nestiskl ani jednou, takže jako by nebylo. Teď řešíte, jak tlačítko odstranit, resp. přemapovat a Google ho nově zavádí do svých nově vydávaných telefonů pro svého asistenta :smiling-face:

0 Like
starCZ
First Poster
Možnosti

Když víš, co můžeš a co ne. Je to výborná aplikace. Povypínal jsem vše, co k životu nepotřebuji. FB i některé systémové aplikace. Za normálních okolností ti furt straší v systému úplně zbytečně.  Mně naopak tlačítko Bixby se podařilo náhodně mačkat a nemám zapotřebí jej mít vůbec funkční. Takže za mě maximální spokojenost. Jednou zaplatíš za aplikaci a máš klid.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

@Anonymous User No však já to mám přemapované na Google asistenta :face-with-tears-of-joy:

Ale vážně: kdyby byla Bixby u nás použitelná, tak nemám problém to tam mít. Ostatně i Samsung v nové verzi prý umožňuje mít jednu variantu na Bixby a druhou na Google (single/double click), to je přesně co chci. Teď mně třeba vadí, že když použiju bxActions, je už problém Bixby používat. Ale Bixby samotná je v ČR k ničemu, protože nejde používat české názvy.

Anonymous User
Nelze použít
Možnosti

Dnes přišla aktualizace na Bixby, tak jsem ho po dlouhé době aktivoval a začal jsem si s ním hrát a koukám, že je tu možnost mapování tlačítka :smiling-face:bixby.jpg

Libb
MegaStar
Možnosti

Tož zdá se, že bcActions se s tím trochu rve, já i po aktualizaci a povolení Bixby Voice to mám pořád postaru. No nic, počkám na S10, teď opravdu factory reset dělat nebudu :face-with-tears-of-joy:

0 Like