Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Péče o zařízení - McAfee antivirus

(Téma vytvořeno: 04-11-2022 05:53 AM)
823 Zobrazení
MarNs
Pathfinder
Možnosti
Zdravím,
ve svých zařízeních používám jako ochranu program společnosti Bitdefender, se kterým jsem dlouhodobě spokojený.
Aplikace Péče o zařízení však používá McAfee a jednou za čas mě nutí celý telefon zkontrolovat. 
Je nějaká možnost McAfee úplně odstranit - zrušit a v Péči o zařízení nastavit jako hlavní ochranu Bitdefender?
Děkuji 

2 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
PavelCh91
Explorer
Možnosti
Dobrý den,
Nejsem si zcela jistý odstraněním McAfee, ale pravděpodobně to nepůjde. Samsung a McAfee spolu spolupracují a vytváří v telefonech Samsung právě zabezpečení, které ho si lze všimnout např. V zabezpečené složce nebo v samsung pass - nazvaný Secured by Knox. Zmíněný Knox Vám zajišťuje, že vše co máte v daných složkách uložené se nedostane do cizích rukou. Já osobně mám Eset, ale kontrolu pomocí McAfee pravidelně provádím. On více méně nezasahuje do zařízení, ale hlídá právě zmíněný Knox, aby ho něco nemohlo ohrožovat. Snad se mi povedlo drobet vysvětlit funkci.

Zobrazit řešení v původním příspěvku

Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

To je naprostý nesmysl, od A do Z. McAffee je jen engine, antivir je od Samsungu a můžete si nahodil plnohodnotný McAffee nějak výhodněji.

Pokud nainstalujete jiný antivir, samo se to nedeaktivuje a amáte pak dva antiviry (na rozdíl od Windows). V tomto mém článku je ale ve videu návod, jak vestavěný antivir opět deaktivovat: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/antivir-na-android-ano-%C4%8Di-ne/m-p/3646359#M12...

Pak vám pojede už jen BitDefender.

P.S. KNOX je pak ještě něco úplně jiného, je to sada věcí, které zajišťují bezpečnost. Detekují třeba, že v telefonu neběží neznámý software apod. Antivir to využívá ke kontrole konzistence prostředí, ale naopak ne - KNOX není antivir!

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

7 Odpovědi
Řešení
PavelCh91
Explorer
Možnosti
Dobrý den,
Nejsem si zcela jistý odstraněním McAfee, ale pravděpodobně to nepůjde. Samsung a McAfee spolu spolupracují a vytváří v telefonech Samsung právě zabezpečení, které ho si lze všimnout např. V zabezpečené složce nebo v samsung pass - nazvaný Secured by Knox. Zmíněný Knox Vám zajišťuje, že vše co máte v daných složkách uložené se nedostane do cizích rukou. Já osobně mám Eset, ale kontrolu pomocí McAfee pravidelně provádím. On více méně nezasahuje do zařízení, ale hlídá právě zmíněný Knox, aby ho něco nemohlo ohrožovat. Snad se mi povedlo drobet vysvětlit funkci.
MarNs
Pathfinder
Možnosti
Děkuji za vysvětlení, budu se tedy muset smířit s tím, že mi v telefonu běží 2 AV programy.
0 Like
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

To je naprostý nesmysl, od A do Z. McAffee je jen engine, antivir je od Samsungu a můžete si nahodil plnohodnotný McAffee nějak výhodněji.

Pokud nainstalujete jiný antivir, samo se to nedeaktivuje a amáte pak dva antiviry (na rozdíl od Windows). V tomto mém článku je ale ve videu návod, jak vestavěný antivir opět deaktivovat: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/antivir-na-android-ano-%C4%8Di-ne/m-p/3646359#M12...

Pak vám pojede už jen BitDefender.

P.S. KNOX je pak ještě něco úplně jiného, je to sada věcí, které zajišťují bezpečnost. Detekují třeba, že v telefonu neběží neznámý software apod. Antivir to využívá ke kontrole konzistence prostředí, ale naopak ne - KNOX není antivir!

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

MarNs
Pathfinder
Možnosti
Děkuji.
0 Like
tgriger
Pioneer
Možnosti
Na A13 sa to už dá vypnúť v nastavení. Screenshot_20221104_132122_Device care.jpg
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Ahoj. Nějak se trochu řešilo i předtím se mnou. Nevím, jestli ti to pomůže na 100%, ale jen doufejme. Jdi do Nastavení, Aplikace, Zobrazit systémové aplikace, swipneš úplně dolů a musíš tam najít Zabezpečení zařízení. Bohužel nejde vypnout jako aktivitu na pozadí pro baterii a nějaké ostatní věci, ale stačí vymazat data toho Zabezpečení zařízení a je hotovo. Bude se to v Péči o zařízení ukazovat jako Vypnuto a nebude to automaticky kontrolovat. Nevím, proč by si někdo stahoval Antivir, když se mu kvůli tomu zpomalí mobil a pro chytřejší, opatrnější lidi je zbytečný, ale ok, je to tvoje zařízení Galaxy, dělej si podle sebe, jen pokud jseš opatrnej a nestahuješ nebo neprocházíš mezi nebezpečnýma stránkama nebo čímkoliv neoficiálním, tak mi druhej antivir přijde k ničemu, jako na Windowsech, ale OK. Snad jsem nějak pomohl k vypnutí antivirus McAfee a od Samsungu.:-)🙂
MarNs
Pathfinder
Možnosti
Asi tady nebudeme řešit, jestli antivir ano nebo ne a proč, to ať si rozhodne každý sám za sebe, ale děkuji za tip.
Jinak u OneUI 5 (A13) už se McAfee dá vypnout přímo v Péči o zařízení, takže cajk.
0 Like