Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 
Přejít na řešení VYŘEŠENO

Původní téma:

Ochrana zařízení od McAfee a Samsung v Péče o zařízení

(Téma vytvořeno: 13-06-2022 04:24 PM)
2065 Zobrazení
KubikulaxCZ
Voyager
Možnosti
Ahoj Samsung uživatelé! Jen taková zajímavost:Kdo z vás používá Ochrana Zařízení v Péče o zařízení od Samsungu a McAfee? Je dobrý? Stojí ho mít zapnutý? Doporučujete ho? Někdo mi říkal, že můžu nebo že to doporučuje vypnout. Je k ničemu? Mě McAfee nepřijde moc dobrý. Měl jsem ho předinstalovanej i v PC a chtěl zaplatit. Tak jsem ho smazal. A co tady? Ale nedostanu vir, pokud vypnu Ochranu zařízení ? Není to jen nějakej bonusovej antivir pro lepší bezpečnost např pro zaměstnance? Má každej Android mobil nějakej defaultní antivir? Taky jsem viděl, že je na pozadí a bere mi paměť. Mám ho vypnout pro lepší výkon? Děkuju moc. Hezký den a ať se dobře daří.😄 KubikulaxCZ.:-))))🙂🙃😊🤗😄😇😉

0 Like

1 Řešení

Přijatá řešení
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, psal jsem na to téma nedávno článek: Antivir na Android, ano či ne? 

Stručně řečeno: pokud istalujete aplikace z ověřených zdrojů a nechodíte na mobilu na hodně pochybné stránky, není antivir třeba. Pokud si nevěříte a chcete být chráněn, poskytly všechny zkoušené antiviry překvapivě slušné výsledky. Dopad na výkon nebo výdrž jsem netestoval, to bylo mimo moje možnosti.

Integrovaný antivir má tu výhodu, že má systémová oprávnění, proto se dostane do míst, kam se běžný antivir nedostane. Ale v praxi některé antiviry měly přesvědčivou detekci malware už při stahování, takže je to na vás.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Zobrazit řešení v původním příspěvku

13 Odpovědi
potasm
Samsung Members Star ★★★
Možnosti

Dobrý den @KubikulaxCZ 

osobně to mám zapnuté a ničemu to neškodí. Jestli a jak moc to pomáhá nejsem schopen říci, ale pouze placebo to není. Když ho vypnete, tak se dle mého nic zásadního nestane. Co se týče viru, pokud nestahujete bůhvíco mimo ofiko obchody, či úplné neznámé aplikace z google play, tak strach mít nemusíte.

Kokinko
Navigator
Možnosti
Moj názor je,že pokial je to vypnute už prednastavené je to zbytočné. Samozrejme je to na každom,či to bude používať alebo nie. Ja osobne to mám vypnuté.
Řešení
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, psal jsem na to téma nedávno článek: Antivir na Android, ano či ne? 

Stručně řečeno: pokud istalujete aplikace z ověřených zdrojů a nechodíte na mobilu na hodně pochybné stránky, není antivir třeba. Pokud si nevěříte a chcete být chráněn, poskytly všechny zkoušené antiviry překvapivě slušné výsledky. Dopad na výkon nebo výdrž jsem netestoval, to bylo mimo moje možnosti.

Integrovaný antivir má tu výhodu, že má systémová oprávnění, proto se dostane do míst, kam se běžný antivir nedostane. Ale v praxi některé antiviry měly přesvědčivou detekci malware už při stahování, takže je to na vás.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB

Petr18
Explorer
Možnosti

No jo, ale jak mcafee vypnout???

Na samsungu android 12 to prostě nejde!

Péče o zařízení - ochrana zařízení.

U nového tel. defaultně vypnuto. Jakmile zapnete už se nedá vypnout!!!

Zkoušel jsem i v app péče o zařízení vymazat data a paměť - nic. Device security tam jako aplikace NENÍ. Grrr pomoc prosím 

Libb
MegaStar
Možnosti

Zapnul jste zobrazení systémových aplikací? Bohužel už nemám k dispozici náhradní telefon, abych to zkusil, ale @AndroidGuru by mohl mít stále zapůjčený telefon, tak by to když tak mohl zkusit...

Petr18
Explorer
Možnosti

Díky za reakci... Ano, jasně, sys. app mám zapnuté.

Nevím co je to za politiku😩

Zapnout lze, vypnout ne. 

Někde jsem viděl video, kde šlo u app device security vymazat data a poté byl "antivir" opět neaktivní. Bohužel už toto nefunguje. Rád bych měl mcafee vypnutý, ale smůla.

Zřejmě se tady antivir jmenuje úplně jinak, ale nejde najít. Žádné security, mcafee nebo podobně v systémových app není. 

Ale díky pane za nápad. 

Libb
MegaStar
Možnosti

Je to i v tom videu ode mě... Zkusím zjistit, jak na to

Libb
MegaStar
Možnosti

Když jsem si vyjel seznam instalovaných aplikací

adb shell sh -c "cmd package list packages -f"

vidím tohle:

package:/system/priv-app/SmartManager_v6_DeviceSecurity/SmartManager_v6_DeviceSecurity.apk=com.samsung.android.sm.devicesecurity

Ale v seznamu apliakcí fakt nic podobného nevidím. Ale našel jsem tento příkaz, který by měl vymazat data instalované aplikace:

adb shell pm clear com.samsung.android.sm.devicesecurity

Jestli umíte s adb, zkuste to a budu rád, když dáte vědět.

0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

A tady to někdo ukazuje na S22 Ultra, která měla Android 12 od začátku a tam ta aplikace je vidět...