o 07-06-2021 05:17 PM
Ahoj, od včera se mi na telefonu objevuje hláška Aplikace služby google play pravidelně přestává fungovat. Nemůžu se toho zbavit. Nefunguje mi aplikace Google play, vymazala jsem paměť, odinstalovala aktualizace a stále nic . Dále nefunguje třeba Youtube... Do továrního nastavení se mi telefon dávat nechce. V nouzovém režimu se hláška zobrazuje také 😞 Mám starší telefon Samsung A3 2016, takže už bez aktualizací 😞
Neměl jste někdo stejný problém?
Moc děkuji za rady !
Vyřešeno! Přejít na řešení
o 07-06-2021 08:21 PM
Tohle vypadá na to, že je poškozený celý Google Framework. Tady asi bohužel pomůže jen tovární obnovení, netroufám si hádat, která z mnoha aplikaci systému to dělá 🤔
o 08-06-2021 07:58 AM
Dobrý den, ještě jsem přemýšlel a měl bych možná jeden nápad: přesuňte všechny aplikace zpět do interní paměti. Kde to jde, proveďte raději jejich reinstalaci. Pak podle tohoto článku: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/tipy-triky-pec-n%C3%A1m-spadla-aneb-kdy%C5%BE-n%C... restartujte do recovery a vymažte cache.
Při troše štěstí se to vzpamatuje.
Pokud to nepomůže, nezbývá než factory reset. Není třeba z toho mít strach, prostě přes Smart Switch zazálohujte telefon (ve Vašem případě asi raději bez aplikací) a pak proveďte factory reset. Ideální je udělat čistou instalaci. Ze zálohy obnovte jen seznam hovorů a SMS, pokud je potřebujete a apliakce instalujte ručně.
Chápu, že jste vlastně neudělala nic špatně, vždyť systém to umožňuje, tak by to mělo fungovat. To bohužel platí ale jen u aktuálních verzí. Ve Vašem případě už došlo k tomu, že máte výrazně novější verze aplikací, než systému, a proto takovýto zásah mohl způsobit problémy.
Dejte prosím vědět, jak jste dopadla a pokud byste potřebovala další asistenci, určitě napište!
o 08-06-2021 09:16 PM
Děkuji za pomoc. Zkoušela jsem postupně odinstalovat všechny aplikace co jsem tam měla, ale nic nepomohlo. Nakonec až tovární nastavení, nyní zatím vše bez problémů. Mám android 7, tak nešla ještě aplikace Samsung health aktualizovat. Nakonec vyřešeno nainstalování jiné verze a zatím vše OK
o 07-06-2021 05:40 PM
Hezký den @Eliska87
Pokud jste již vymazala Data a paměť, dělal jste to pro kterou aplikaci Google play nebo nějaké další? Obávám se, že továrnímu nastavení se v tomto případě nevyhnete.
07-06-2021 05:52 PM - upraveno 07-06-2021 07:02 PM
Pro Google play, Google play services for instant apps, Služby google play, pak mi ještě hlásil problém s aplikací Sport tracker, tak tu jsem pro jistotu rovnou vymazala. Ani nejde spustit v nastavení - Google - , nebo v nastavení - nastavení zabezpečeného zámku - smart lock - po nakreslení zámku mi to hned celé spadne 😞
o 07-06-2021 08:21 PM
o 07-06-2021 08:29 PM
o 07-06-2021 09:24 PM
U mne to ale asi začalo tím, když jsem začala přesouvat nainstalované aplikace z paměti na SD kartu, protože už jsem neměla místo na vnitřní paměti....tovární nastavení ale přece není řešení...
o 08-06-2021 07:38 AM
Aha, to je docela důležitá informace. Některé aplikace jsou na to citlivé a může se to projevit jakkoliv.
Zkuste to popřesouvat zpět a zvažte, jestli by nestálo za to koupit novější mobil s větší interní pamětí. Jde o to, že nároky aplikací se neustále zvyšují a jsou čím dál větší...
o 08-06-2021 07:58 AM
Dobrý den, ještě jsem přemýšlel a měl bych možná jeden nápad: přesuňte všechny aplikace zpět do interní paměti. Kde to jde, proveďte raději jejich reinstalaci. Pak podle tohoto článku: https://eu.community.samsung.com/t5/samsung-lounge/tipy-triky-pec-n%C3%A1m-spadla-aneb-kdy%C5%BE-n%C... restartujte do recovery a vymažte cache.
Při troše štěstí se to vzpamatuje.
Pokud to nepomůže, nezbývá než factory reset. Není třeba z toho mít strach, prostě přes Smart Switch zazálohujte telefon (ve Vašem případě asi raději bez aplikací) a pak proveďte factory reset. Ideální je udělat čistou instalaci. Ze zálohy obnovte jen seznam hovorů a SMS, pokud je potřebujete a apliakce instalujte ručně.
Chápu, že jste vlastně neudělala nic špatně, vždyť systém to umožňuje, tak by to mělo fungovat. To bohužel platí ale jen u aktuálních verzí. Ve Vašem případě už došlo k tomu, že máte výrazně novější verze aplikací, než systému, a proto takovýto zásah mohl způsobit problémy.
Dejte prosím vědět, jak jste dopadla a pokud byste potřebovala další asistenci, určitě napište!
o 08-06-2021 09:16 PM
Děkuji za pomoc. Zkoušela jsem postupně odinstalovat všechny aplikace co jsem tam měla, ale nic nepomohlo. Nakonec až tovární nastavení, nyní zatím vše bez problémů. Mám android 7, tak nešla ještě aplikace Samsung health aktualizovat. Nakonec vyřešeno nainstalování jiné verze a zatím vše OK