dátum: 28-01-2022 06:09 PM
Mindenki szeretné minél jobban és hatékonyabban védeni a telefonját leejtésektől, karcoktól, ütésektől és törésektől. Erre a célra természetesen elérhető a legtöbb piacon lévő készülékre számtalan mennyiségű, színű, és kialakítású védő tok és fólia, amelyek közül szabadon válogathatunk kedvünk és ízlésünk szerint!
Saját tokjaim
Személy szerint minden készülékemre minimum 15-20 tokot szoktam vásárolni ahogy használom az évek során, néhány vékonyabb, néhány vastagabb, strapabíróbb. Minden
napi használatra általában vékonyabb műanyag tokokat szoktam használni, hogy a készülék súlyát ne befolyásolja túlságosan a feltett tok saját súlya. Ha tudom, hogy olyan helyre megyek, ahol háttérbe szorulhat a telefonom felé irányított elővigyázatosság, vastagabb szilikon tokot szoktam feltenni, így előre megbizonyosodva arról, hogy egy véletlen szerű leejtés esetén a balesetet túléli a készülék.
Mint már korábban írtam, rengeteg tok dizájn érhető el, és mindegyiknek megvan a maga pozitívuma és negatívuma. A vékonyabb, könyebb tokok nem annyira érzékelhetőek, viszont sokszor csak a karcok ellen védenek inkább, ütések ellen már kevésbé. Erre használatosak a vastagabb, keményített szilikon kerettel és sarkakkal ellátott tokok, amelyek erősen védik a készülékek minden féle külső behatás ellen, viszont általában nagyobb súlyuk van, amit lehet érezni használat közben is. Egy ilyen tokom ezen felül még azzal a hátránnyal is büszkélkedhet, hogy gumírozott külső réteggel rendelkezik, ami nagyon előnyös az ellen, hogy kicsússzon a kezemből a készülék, viszont - mivel mindenhez tapad - a zsebemből igencsak nehézkesnek bizonyul a telefon elővétele.
Üveg - és műanyag fóliák
Jó ideje már üveg fóliákat használok, mivel remek védelmet
biztosítanak mindenféle fizikai sérülés ellen. Sokáig viszont kizárólag vékony műanyag fóliákat használtam, mivel általában nem szoktam leejteni a telefonomat, és a műanyag fóliák kínálják a legkisebb torzítást a készülék kijelzőjére való tekintettel. Személy szerint mindenkinek az üvegfóliákat ajánlom, de mivel ebből is kismillió verzió és lehetőség van, érdemes megbizonyosodni arról, hogy nem egy rossz minőségű fóliát veszünk, és biztos kompatibilis a készülékünkkel, gondolva itt a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasókkal ellátott készülékekre is.
Minden esetre próbálok minél jobban odafigyelni a telefonom védelmére, ezért is tartom mindig tokban, és minden készülékemen volt eddig valamilyen fólia. Habár leejteni nem szoktam a telefonjaim, néha természetesen velem is előfordulhat, hogy kicsúszik a kezemből, ezért igyekszem minél jobb minőségű tokokkal és fóliákkal ellátni a készülékeimet!
Nektek mi a véleményetek? Milyen tokokat, fóliákat használtok? Kiváncsi vagyok más véleményére is, és tapasztalataitokra! Van valami tanulságos történetetek, ahol csak azért nem tört ripityára a telefonotok, mert éppen olyan fólia / tok volt rajta? Ha igen, ne tartsátok magatokban!
dátum: 28-01-2022 08:43 PM
dátum: 28-01-2022 08:45 PM
28-01-2022 10:34 PM – szerkesztés: 28-01-2022 10:37 PM
dátum: 28-01-2022 11:33 PM
dátum: 28-01-2022 11:34 PM