Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Tokok és fóliák

(Témakör létrehozásának dátuma: 28-01-2022 06:09 PM)
264 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Mindenki szeretné minél jobban és hatékonyabban védeni a telefonját leejtésektől, karcoktól, ütésektől és törésektől. Erre a célra természetesen elérhető a legtöbb piacon lévő készülékre számtalan mennyiségű, színű, és kialakítású védő tok és fólia, amelyek közül szabadon válogathatunk kedvünk és ízlésünk szerint! 

Saját tokjaim

Személy szerint minden készülékemre minimum 15-20 tokot szoktam vásárolni ahogy használom az évek során, 1612541145_iKj2ZwR1z5tgyAXqm0SrNVBeF7PhpHon.jpgnéhány vékonyabb, néhány vastagabb, strapabíróbb. Minden H0f0fb64113f14273a00ca3a0573bb949h.jpgnapi használatra általában vékonyabb műanyag tokokat szoktam használni, hogy a készülék súlyát ne befolyásolja túlságosan a feltett tok saját súlya. Ha tudom, hogy olyan helyre megyek, ahol háttérbe szorulhat a telefonom felé irányított elővigyázatosság, vastagabb szilikon tokot szoktam feltenni, így előre megbizonyosodva arról, hogy egy véletlen szerű leejtés esetén a balesetet túléli a készülék. 

Mint már korábban írtam, rengeteg tok dizájn érhető el, és mindegyiknek megvan a maga pozitívuma és negatívuma. A vékonyabb, könyebb tokok nem annyira érzékelhetőek, viszont sokszor csak a karcok ellen védenek inkább, ütések ellen már kevésbé. Erre használatosak a vastagabb, keményített szilikon kerettel és sarkakkal ellátott tokok, amelyek erősen védik a készülékek minden féle külső behatás ellen, viszont általában nagyobb súlyuk van, amit lehet érezni használat közben is. Egy ilyen tokom ezen felül még azzal a hátránnyal is büszkélkedhet, hogy gumírozott külső réteggel rendelkezik, ami nagyon előnyös az ellen, hogy kicsússzon a kezemből a készülék, viszont - mivel mindenhez tapad - a zsebemből igencsak nehézkesnek bizonyul a telefon elővétele.

Üveg - és műanyag fóliák

productimg.jpegJó ideje már üveg fóliákat használok, mivel remek védelmet Samsung-galaxy-S21-plus-tpu-film.jpegbiztosítanak mindenféle fizikai sérülés ellen. Sokáig viszont kizárólag vékony műanyag fóliákat használtam, mivel általában nem szoktam leejteni a telefonomat, és a műanyag fóliák kínálják a legkisebb torzítást a készülék kijelzőjére való tekintettel. Személy szerint mindenkinek az üvegfóliákat ajánlom, de mivel ebből is kismillió verzió és lehetőség van, érdemes megbizonyosodni arról, hogy nem egy rossz minőségű fóliát veszünk, és biztos kompatibilis a készülékünkkel, gondolva itt a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasókkal ellátott készülékekre is.

Minden esetre próbálok minél jobban odafigyelni a telefonom védelmére, ezért is tartom mindig tokban, és minden készülékemen volt eddig valamilyen fólia. Habár leejteni nem szoktam a telefonjaim, néha természetesen velem is előfordulhat, hogy kicsúszik a kezemből, ezért igyekszem minél jobb minőségű tokokkal és fóliákkal ellátni a készülékeimet!

Nektek mi a véleményetek? Milyen tokokat, fóliákat használtok? Kiváncsi vagyok más véleményére is, és tapasztalataitokra! Van valami tanulságos történetetek, ahol csak azért nem tört ripityára a telefonotok, mert éppen olyan fólia / tok volt rajta? Ha igen, ne tartsátok magatokban! :smiling-face:

5 Válaszok
Kolbászka2014
Voyager
Beállítások
Vékony, de olyan tok, ami túllóg a kamerán, illetve a képernyőn úgy, hogy az üvegfólián is picivel túllóg. Semmi baja, habár nagyon vigyázok rá, üvegfólia se tört még be. S21, de az s8 amon vastag tok volt és minőségi üvegfólia, de a kerekítés miatt nem volt olyan tok rá, ami túl is lóg a képernyőn, illetve jól is vedte a telefon többi részét, így ott az üvegfólia mindig össze volt törve, de cserébe a telefon épp volt mindig. 4 év alatt 2 üvegfóliát használtam. Azért mikor leszedtem az üvegfóliát elég rottyon voltak.
0 tetszik
Kolbászka2014
Voyager
Beállítások
Ezek a dolgok sokkal jobbak, mint a csoda kenőcs amit a plázákban adnak, 30k ról 5 ezer Forintra leakciózva, hogy mindentől véd. Hiába csapkodták meg kalapáccsal előttem, nem győztek meg. Az is - , hogy hülyeségeket mondtak, pl, hogy belemegy az üveg szerkezetébe a folyadék amit rákennek 😂
0 tetszik
Gábor0225
Navigator
Beállítások
Tokokból egy középkategóriás telefon árát szórom el minden készülékemhez. (Általában egy évig szoktam használni egy telefont)
A védelem mellett én kiegészíteném még valamivel. Nálam a tok nem azt a terméket jelenti, hogy ameddig a telefon működik egy darabbal megusszam, lehetőleg 2 forintból.
A telefon, a mai világban az az eszköz aminél többet semmit nem veszünk a kezünkbe egy nap. Ezért is fontos nekem, hogy milyen anyagból van, milyen a tapintása. A tucat, fröccsöntött műanyag kacatokat nem annyira kedvelem.
Szeretem, ha a telefon már úgy is az ember kezében van folyamatosan, akkor az öltözködéséhez is passzoljon. Az órám szíja pl. ugyan olyan színű mint a tok, illetve az öltözékem fő színeihez is passzol. (őv, nadrág, cipő...)
Továbbá szerintem fontos, hogy tiszta, lényeges kopásoktól mentes legyen. Egy lyukas zokni is ciki, csak úgy mint egy szétfoszlott tok.

A kijelző védelme elsősorban nálam üveglapot jelenti. Szoktam jó minőségű fóliákat is használni, de azok tapintása nem az igazi. Viszont nem is levegősödik fel gyorsan és nem is pattan el a széle már attól, hogy ránézek.. A folyékony felületkezeléseket inkább a telefon keretére, hátuljára használom, hogy a tokba bekerülő por nehezebben karcolja meg.
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Fólia: Én a képernyőn mindig rajta hagyom a gyári fóliát, a karcok ellen véd, tökéletesen rajta marad a képernyőn. Ha már karcos nagyon, akkor szoktam leszedni, utána már többnyire nem teszek fel semmilyen fóliát a képernyőre. Viszont nagyon vigyázok a telefonra, az S10+ óta fólia nélkül sem lett még hajszálkarcos se a képernyő. Ez köszönhető annak, hogy ma már ellenállnak az ilyeneknek a képernyők, persze fontos, hogy vigyázva legyen rá, tisztán legyen tartva.

Tok: Bár szeretem a telefonok eredeti dizájnját élvezni, sok tokom szokott lenni a telefonjaimhoz. Különféle színűek, anyagúak, vastagságúak, hogy minden alkalomra legyen egy, én is hajlandó vagyok drágább tokokat venni. Mindig van 1 db sima átlátszó tokom, de ebből is egy sima olcsó átlátszó szilikontok simán elszíneződik pár hét alatt, a minőségi átlátszó nem sárgul be és végig kristálytiszta marad. De nagyon szeretem pl. a Samsung gyári bőr tokjait, ebből is a barnák (S21+) és a sárgák (Flip3) a kedvenceim. Szeretem az érdekes textúrával rendelkezőket, pl. Kvadrat, vagy Pela (újrahasznosítható tok), de volt már parafa tokom is. Én is szeretem,hogy a színekben harmonizáljanak az öltözetemmel, valamint passzoljon az órám szíjához.

Egyetértek azzal, hogy legyen tiszta stb. a tok és a telefon is, mert szerintem ez azt is mutatja, hogy a tulajdonosa vigyáz a dolgaira és igényes.
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Teljesen egyetértek!🙂