Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Szerintetek hogyan érdemes választani mobil szolgáltatót?

(Témakör létrehozásának dátuma: 08-04-2023 06:24 PM)
441 Megtekintések
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások

Őszintén szólva olyan nehéz szerintem megfelelő szolgáltatót választani és ha már választottunk is nehéz megtalálni az igazit, aki ár-érték arányban a legjobb és legkedvezőbb csomagokat tudja nekünk adni.
Annyira sokat kell variálni és szoktak lenni még így is bonyodalmak.
Jelenleg nekem olyan előfizetésem van ami nem tartalmaz korlátlan mobilnetet, de mivel létezett a Social Pass szolgáltatás ami igazán extra mobilinternetet használt volna az az alkalmazás pontosan nem fogyasztott.
Számtalan hír járta be már az internetet ennek a csomagnak a megszűnéséről és bizonyos korosztályban pánikot is keltett mert nem teljesen sikerült megfelelően értelmezni.
Lényeg a lényeg az olyan felhasználók,mint én akik jelenleg a Vodafone ügyfelei közé tartoznak örülhetnek a mai hírnek.
„A Vodafone döntése szerint jelenleg a többi mobilszolgáltatóval ellentétben hónap elején a meglévő mobilinternet hónap záráskor nem fog lenullázódni, hanem lehetőség van rá, hogy a meglévő adatkeretet átvezetik a következő hónapra….

vodafone-logo.jpg

…A szolgáltató a korlátlan RED csomagok előfizetőinek is szeretne kedvezni. Nekik a tarifától függően lehetőségük lesz a havi szinten 5 vagy 10 GB-nyi adatkeretet díjmentesen megosztani egy családtagjukkal.”
Ez egy nagyon innovatív megoldás a Social Pass megszűnésének a problémájára.
Engem őszintén érdekel,hogy szerintetek növekszik majd a Vodafone felhasználók száma vagy nem eléggé vonzó érv ahhoz, hogy valaki szolgáltatót váltson?
Én őszintén kíváncsi vagyok, hogy erre mit lép majd a többi szolgáltató, mert manapság szinte mindent útközben intézünk és a legtöbben nem is tudjuk, hogy pontosan mennyire használtuk ki bármelyik szolgáltatónál ezt az extra szolgáltatást.Én magamról tudom, hogy én feltehetően el fogok gondolkodni emiatt egy kedvező csomag vásárlásán.
Ti melyik szolgáltatónál vagy?
Szoktatok alapvetően az adott szolgáltatáson felül akár készüléket is vásárolni? Információim szerint akár az előrendelési időszakban is kiemelten kedvező ajánlatokkal lehetett akár S szériás készüléket is vásárolni a meglévő csomagok mellé.
Mennyire számít szerintetek elköteleződésnek szolgáltatónál készüléket vásárolni akár szerviz hátteret tekintve is.

Szép napot mindenkinek és várom a válaszaitokat!

Adri

16 Válaszok
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Valóban jó húzás ez a Vodától, jó lenne, ha a másik két szolgáltató is követné ezt.

Szerintem érdemben nem fog változni ennek ellenére az előfizetői bázis nagysága, elégge be vannak betonozva az állások. Ráadásul a Vodafone-t évek óta egyre gyakrabban szidják, igaz, az otthoni szolgáltatás kapcsán. Nekünk is UPC (később Vodafone) netünk volt, iszonyatosan nagyot esett az átvétel után a színvonal, és nagyon sok ismerősöm is fejvesztve menekült tőlük.

Én magam a kezdetek óta nem váltottam szolgáltatót, mert az egész család ugyanott van, mindig kapunk valami ügyfélmegtartós lehetőséget. Ráadásul a családban van, aki ott is dolgozik, így ezzel is jó kedvezményeket lehet behúzni.

Szerintem nem ördögtől való dolog szolgáltatónál részletre vásárolni, de csak ésszel szabad csinálni, emiatt nem szabad egy olyan nagy csomagot bevállalni, amire amúgy semmi szüksége nincs a felhasználónak. Én is régen ezt csináltam, de az elmúlt években én inkább független, de hivatalos forrásból szerzem be a mobiljaimat.
LordKnightEtingMark
Helping Hand
Beállítások
Meglátásom szerint, Magyarországon extrém drága a mobil előfizetés, és emellé a készülék választás is "listaáras".

Magam részéről a céges előfizetést 2 éve áthoztam a Telekom-tól, mert harmadáron kaptam ugyanazt a Yetteltől.
Most, hogy lejár a két év hűségidő, megyek tovább a Netfone-hoz, mert csökkentik az unióban lebeszélhető keretet felére, igaz, hogy a netet meg duplájára emelik, de azt soha nem tudtam eddig sem lehasználni.
Mivel 14,5% emelkedik az ár is ettől a hónaptól, így a "roamingban is 20Gb és korlátlan beszélgetés az EU-ban" opciót fogom a Netfone-nál választani, céges ~7 500 Forintos áron. A Netfone egyébként olyan, mint a WizzAir, meg a RyanAir: pár éve a Telekom, most a Vodafone hátterére épül, kiváló ügyfélszolgálattal, egyszerű működés, átlátható rendszer mellett.
A márciustól érkezett új kolléganőnk részére már itt kötöttem mindössze 10 hónapos hűséggel előfizetést.

Teljesen igazad van: a bonyolult megfogalmazás, meg ráadásként az átláthatatlan hűségidő hosszabbítások érdekessé és folyamatosan próbára is teszik a kölcsönös bizalomra épült kapcsolatokat, a túlszámlázásról már nem is beszélve, a gyalázatos ügyfélszolgálati vevőellenesség mellett. Ez sajnos mindhárom nagy szolgáltatóra igaz, a Netfone remélem kivétel lesz.

A Telekomnál van még egyébként a családielőfizetésünk, de az flottában, mert így töredékáras, meg nincs variálásra lehetősége a szolgáltatónak.

Meg kell említeni a készülékvásárlást részletesebben, ahogy kérted, az előfizetésekhez kapcsolódóan.
Azt tapasztaltam, hogy alapesetben, hagyományos forgalom mellett nincs olyan kedvezmény se lakossági, se üzleti előfizető esetében, ami érdemleges, vagy figyelemreméltó a részletfizetés, és Telekom esetében a három év jótállás, illetve a havi biztosítási díj mellett elérhető megnyugtató védelem kivételével.
Mivel sok S szériás készüléket és Galaxy Watch-ot vásároltam az elmúlt pár évben, így mondhatom, hogy régi, nagyösszegű szolgáltatásokat igénybe vevő lakossági előfizetés mellett, illetve nagyvállalati előfizetésekhez tényleg rendkívüli árkedvezménnyel lehet beszerezni új készülékeket, de tisztán látszik, hogy az árkülönbség megfizetésre kerül a relatíve magas áron kötött szolgáltatáscsomag, és a két év hűségidő kombinációjában.
Ahogy mondani szokták: nincs ingyen leves, meg a nagy költség így széthúzva, elterítve nem fáj annyira.

Az is kétségetelen, a dokumentumokból egyértelműen látszik, hogy a Telekom garanciás készülékekre nagyobb odafigyelés jut a SAMSUNG esetében (csak ilyen márkájú készülékeket vettem az eladóktól, így erről van tapasztalatom), könnyebb, gyorsabb az ügyintézés, és eltekintőbbek is a javitások terén.
Így tudtam venni teljesen, vagy részben felújított készülékeket, amik éppen a garania idő lejárta előtt "romlottak el, vagy sérültek meg".
Nyck
Troubleshooter
Beállítások
Évek óta a Yettelnél vagyok, de már többször elgondolkodtam a váltáson. Egy valami tartott mindig vissza: a mobilnet ára. Nagyon felmentek az árak sajnos... 🙄 A szolgáltatás minősége persze nem követte az árváltozást, szóval jelenleg is ugyanott vagyok. 😅 Azért havi 5000 ft-ért korlátlan mobilnet és 50 perc lebeszélhetőség a mai világban egyedülálló. Hozzáteszem, a csomagot amiben vagyok, már jó ideje nem forgalmazzák
Ghost76
Navigator
Beállítások
Jó pár éve Vodafone-os vagyok és a készülékeim java is a szolgaltató kínálatából származik, akár előrendeléssel is.

Legutóbb az S23 Ultrát rendeltem meg majdnem másik szolgáltatótól új előfizetéssel, mert elsőre ügy tűnt jobban jarok nem is kicsit. De a számok ránézésre becsapósak voltak.

Aztán maradtam a "fenekemen" és megrendeltem a készüléket a Vodafone-tól. Még így is jobban jártam mint a kinézet szolgaltatónál.

A választás nagyban függ a felhasználó igényeitől és a rendelkezés álló anyagi keretétől. 

Személy szerint, szeretem ha nincs korlát se netből, se beszélgetésből. És mivel én még a régi kor szülötte vagyok, nekem elegendő szociális érintkezésre az sms. De a családban akad akinek inkább csak a net korlátlansága számít, és az sem baj ha az adott csomag sebességében korlátozva van.

Sok szolgaltató csomagjait hasonlítottam már többször össze, de mindig maradt bennem a megerősítés, hogy jól választottam a jelenlegi csomagokkal.

Az a régi igazság pedig már többször beigazolódott, hogy az olcsóságnak ára van.

Ez nem azt jelenti, hogy a reggelit csak aranykanállal vagyok hajlandó megenni, de vannak dolgok amin nem óhajtok a magam kárára spórolni.

Persze, azt mindenki maga dönti el, miből és minek a javára hajlandó (ha hajlandó)  lemondani. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a fontos. De azt érdemes átgondolni, mit használunk ki a dolgokból és ha ami most van kevés akkor egy nagyobbra vagy jobbra kell váltani. Cserébe 1-2 gyorséttermi látogatás elhagyható. 😀
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Az utóbbival teljesen egyetértek és a mai napig nagyon sokan benézik szerintem a vásárlást ott pont emiatt.Nekem otthoni szolgáltatásban a digis net a nyerő az eddig a legstabilabb és mivel szoktam játszani kell is😄😄😄
0 tetszik
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Huh de jól leírtad,totálisan jól összefoglaltad. Egyébként erről a netfone-ról még eddig nem is hallottam
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Hát emiatt van szerencséd...nekem is ugyanaz a sztori csak vodanal, hogy már nincs is az a csomag
0 tetszik
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Igen sokkal jobban megéri ezeket ésszerűen összerakni és néha tényleg maradni a popón.Nehéz megmondani melyik szolgáltató a legjobb?🤔🤔
Nyck
Troubleshooter
Beállítások
Igen, valahogy ezt az árat tartom reálisnak, ezért sem váltok.
Viszont ennek a háránya, hogy részletre, kedvezménnyel nem tudok új telefont venni, csak ha csomagot váltok. 🤷