dátum: 30-06-2020 12:40 PM
Sziasztok!
Ma egy olyan cikket hoztam magammal ami jelentős szerepet játszik a mai fogyasztó társadalomban.
Minden tárgynak, élelmiszernek van szavatossági ideje, amelyeket zömében meg is jelenítenek a gyártók, ám ezek között is vannak kivételek.
Például tudtátok, hogy a párnákat amiken alszotok 2-3 havonta le kéne cserélni (annak ellenére, hogy kimossuk), vagy az ágymatracot 2 évente kéne váltani?
Én őszintén bevallom nem tudtam.....
Nincs ez másként az okos telefonunkkal sem.
Sokan addig használják a készüléküket, amíg az teljesen használhatatlanná válik, és amikor cserére kerül a sor meglepődve tapasztalják, hogy például egy nem működő készülékből mi sem tudunk adatokat másolni az új készülékre, mert nem tudjuk megadni a hozzá szükséges engedélyeket a régi eszközön.
Ahogy a fenti kép is mutatja, egy telefon átlagos szavatossági ideje 2-3 év.
Alapjáraton a Samsung telefonok átlagosan 2 éven keresztül kapnak teljes frissítéseket, és további 2 évig biztonsági frissítéseket, viszont a rajta futó alkalmazásokat a gyártók (pl. Viber, Messenger...stb.) folyamatosan frissítik és aktualizálják a legújabb Operációs rendszerekre, hogy mindig a legjobb felhasználói élményt tudják adni.
Mivel 2 év után a rendszer frissítések elmaradnak, azt tapasztalhatjuk, hogy telefonunk lassul vagy akadozik, az akkumulátor egyre gyorsabban merül, az alkalmazások nem futnak rajta zökkenőmentesen.
Ekkor már érdemes lépni, és körülnézni/érdeklődni az aktuális portfólióban, hogy kiválaszthassuk leendő új készülékünket, mert ekkor még az adatok menthetőek, a telefonon a szükséges engedélyek megadhatóak.
Az új készülék esetében figyeljünk arra, hogy mindig legyen bekapcsolva a Google szinkronizáció vagy készítsünk biztonsági mentéseket, mert így a friss adatok is megmaradnak, amik rákerülnek a telefonra (Pl. fotók, névjegyek, médiatartalmak, jegyzetek...stb.).
Régi készülékünket sem kell azonnal kukába dobni, hiszen még egy ép telefon van a kezünkben, amit nyugodtan használhatunk akár "donornak" is, hiszen ha bármi baj is történne az új telefonnal (pl. leesik és törik a kijelző), még mindig visszatérhetünk hozzá és tudjuk használni amíg a másik szervízben van, ráadásul az adataink is megmaradtak így aggódnunk sem kell amiatt, hogy azok elvesztek.
A régi készülék esetében csak arra kell odafigyelni, hogy az akkumulátort mozgassuk, 1-2 hetente kapcsoljuk be a készüléket, és adjunk neki "tárolási töltést" az az 20-30%-ra töltsük fel legalább, így megóvhatjuk azt.
Ti milyen időközönként szoktátok lecserélni meglévő készülékeiteket?
Remélem tudtam segíteni és útmutatást adni!
Szép napot!
Üdv,
Móni