Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Samsung Galaxy A71 VS Samsung Galaxy A52 4G

(Témakör létrehozásának dátuma: 16-04-2021 02:34 PM)
880 Megtekintések
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Ahogy az előző cikkemben is ismét egy összehasonlítást hozok el nektek az ide és tavaly A széria készülékeiből. Az egyik készülék a Samsung Galaxy A71 és a Samsung Galaxy A52 4G. Többféle szempont alapján fogom bemutatni a különbségeket. Ezek lesznek kiemelve: Kamera, Kialakítás, dizájn és kijelző.

Először nézzük meg a kialakítást a két készüléknél. A Samsung Galaxy A71 Gorilla Glass 3-as üveggel rendelkezik fém kerettel és fényes műanyag hátlappal csak úgy, mint a tavalyi A széria nagytöbbsége. A Samsung Galaxy A52 készüléken pedig egy Gorilla Glass 5-ös üveget kapunk már, aminek a segítségével a készülék jobban ellenál a karcoknak és az eséseknek. Emellett a Samsung Galaxy A52 4G megkapta az IP67-es tanúsítványt, aminek segítségével 1méter mélyen édesvízben akár 30 percig is kibírja a telefon. Emellett porállósági tanúsítvánnyal is rendelkezik. A hátlap pedig matt kialakítást kapott.

A kamera felépítése szinte ugyan az, hiszen mindkét készüléken az előlapi kamera 32 MP emellett a hátlapon kapunk egy 12 MP-es ultraszéles látószögű kamerát és két 5MP lencsét. Az egyik a makrólencse a másik pedig a mélységlencse a portré mód készítése miatt. A fő kamera viszont különböző, hiszen a Samsung Galaxy A71-en egy 64 MP-es kamerát kapunk míg a Samsung Galaxy A52 4G ugyancsak 64 MP viszont itt már kapunk a lencse mellé optikai képstabilizálást, aminek segítségével zajmentes képet készíthetünk nagy részletességgel.

A kijelző a Samsung Galaxy A71 készüléken egy 6,7 colos 60 Hz-es FHD+ felbontású Super Amoled Plus kijelző. A Samsung Galaxy A52 4G-n pedig egy 6,5 colos 90 Hz-es FHD+ Super Amoled kijelző található meg. Ennek a magasabb számú Hz számnak az az előnye, hogy a képfrissítés magasabb száma jobb kezelhetőségi élményt biztosít számunkra. Sokkal folyósabbnak tűnik a kép és a telefon is ez által gördülékenyebb.

A dizájn változás legfőképpen a hátlapon vehető észre. A kamerák elrendezése változott legfőképp, ami a következő képen látható. Emellett a hátlap nincs úgy lekerekítve hanem négyzetesebb a Samsung Galaxy A52-nél. Ahogy említettem fentebb a hátlap pedig matt fényezést kapott.

dasd.png

Ti mit gondoltok ezekről a készülékekről? Melyiket használnátok? Esetleg valaki használ ilyet, Írjátok meg!

Üdv. AndrasK

9 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Nekem az A71 jobban tetszik, én azt használnám.

0 tetszik
TGergo
Apprentice
Beállítások
Szia! Igazából én is az A71-et használnám, de szívesen elfogadnék egy A52-t is.
0 tetszik
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Számomra mindenképpen A52.
Namelesske
Pioneer
Beállítások
A52 minden midrage telefont ver most az OIS, vízállóság, és a 90hz + snapdragon miatt. A72 még jobb.
0 tetszik
David_K
Samsung Expert
Beállítások

A fentiek közül egyértelműen az A52 mellett tenném le a voksom. 

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Én az A52 mellett voksolnék, ha választanom kellene :smiling-face:

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Ígyvan! Itt is egy a véleményünk! 

Üdv. AndrasK

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

+1

0 tetszik
perillustris
Student
Beállítások

Gondolkodtam az A52 5G-n jómagam is. Munkatársamnak azt választottam a preferenciái alapján, neki meg is felel, de megfogdosva túl nagynak találtam (a telefont), ezért végül egy S10e-t választottam, ami egyébként régóta a látómezőmben volt. Ennél nagyobb telefon nekem nem kell (A40-ről váltottam, ami szerintem ár-érték arányban nagyon jó készülék.)