dátum: 12-10-2022 08:05 PM
Sziasztok!
Az e havi első cikkemben már ismertettem veletek az új okostelefont, ami nem más, mint a Samsung Galaxy A04s. Azért, hogy jó látható legyen az, hogy miben fejlődött a készülék az előd modellhez képest, összehasonlítom nektek vele. Igaz, hogy a Samsung Galaxy A03s már egy ideje nem elérhető a piacon és a Samsung Galaxy A04s a bemutatással kicsit megkésett, de így lehet majd látni az igaz különbségeket. Az újdonság jóval magasabb áron nyitott, mint az A03s, ám annyival többet is tud, amit ki is fogok emelni nektek, leginkább a fő különbségekre fókuszálva. Itt érinteni fogom a kijelzőt, a dizájnt, a hardvert és a kamerákat is, így ezek mentén fogok haladni a bemutatás során.
Kezdem is a kijelzővel, ami igaz, hogy méretben mindkét esetben 6,5 colos, viszont a Samsung Galaxy A04s esetében a maximális fényerősség 400 nit lett a kijelző képfrissítés pedig 90 Hz-es, ami egyértelműen meglátszik, ha a két készüléket egymás mellé rakjuk. A szelfi kamera kivágása nem változott, ahogyan a lencse felbontása is 5 MP-es maradt. Ha az új készülék külsejét figyeljük meg, egyértelműen kijelenthető, hogy minőségibb érzést kelt az emberben, emellett jobb kézbe fogni. A hátoldalon maradt a három kameralencse, viszont a Samsung Galaxy A13 5G-hez hasonlóan a lencsék a készülékházba vannak süllyesztve, így eltűnt a nagy kamera sziget.
Ha a külső után szemügyre vesszük azt is, hogy mi van a felszín alatt, akkor itt is fejlődést tapasztalhatunk, ugyanis a nyolcmagos MediaTek Helio P35 lapkát lecserélték a saját gyártású Exynos 850-re, ami alacsonyabb csíkszélességen készült, így jóval hatékonyabbnak mondható. Igaz, hogy mindkét terméken már az Android 12 fut, de az újabb modell több ideig fogja majd élvezni a frissítéseket.
Ahogyan említettem már a hátlapon a kamerasziget teljesen eltűnt és a lencsék minimalista módon vannak elhelyezve, ami sokkal jobbat mutat. Emellett a főkamera is megváltozott, ugyanis a 13 MP-es lencsét egy 50 MP-es szenzorra cserélték le.
Ti melyik készüléket választanátok? Tetszik nektek az új dizájn? Írjátok meg!
Üdv. Andris
dátum: 13-10-2022 08:56 AM
Szia,
Nekem az A4 jobban tetszik.
dátum: 13-10-2022 07:35 PM