Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Fólia összehasonlítás

(Témakör létrehozásának dátuma: 16-10-2022 02:11 PM)
232 Megtekintések
ViviB
Samsung Expert
Beállítások

Ezen a fórumon gyakran beszélünk a különböző eszközök fizikai védelméről, főként a fóliákról. Ezer féle van belőlük, attól függően, hogy milyen üzletbe megyünk be, vagy milyen weboldalon böngészünk. Sokan előnyben részesítik a netes rendelgetés helyett azokat az üzleteket, ahol személyesen fel lehet tenni a kérdéseket, meg is lehet nézni a fóliát, kikérni az értékesítők véleményét és fel is lehet rakatni, hiszen ez nem minden esetben egy egyszerű történet, főleg a hajlított szélű készüléknél.

Ebben a cikkben kifejezetten azokat a fóliákat szeretném kicsit kivesézni, amikkel a legtöbb márkaüzletben találkozhatunk. Természetesen én is a gyári fólia pártján állok, ahogy sokan mások is erre esküsznek. Az S21 Ultrámon már eléggé el van rongyolódva a lassacskán két éves használat után, de még mindig nem vitt rá a lélek, hogy lecseréljem. Ha viszont már elkerülhetetlen, akkor két választási lehetőség akad.

Panzer Glass üvegfólia: Van, aki az üvegfóliára esküszik, és sok esetben ezek a Panzer fóliák elég jól felrakhatóak és jól védenek, de az ujjlenyomatolvasó működése minden esetben kétséges. A hajlított szélű telókra azonban ezt a típust nem ajánlom, mint például az S22 Ultra. A fólia szélén fekete keret van, csak ez ragasztós, így ha valahol felválik (márpedig ez bevett szokása igen rövid időn belül), akkor bemegy alá a por és összekarcolhatja a kijelzőt. Arról nem is beszélve, hogy kicsit homályos a fólia felülete, így tompít a kijelző fényén, az ujjlenyomatolvasónál pedig el van vékonyítva, aminek semmi haszna igazából és még csúnya is.

Panzer Glass sima fólia: Vékony, szilikonos fólia. Engem speciel nem nyűgözött le, mert már a felrakás után göcsörtös volt, pár nap alatt pedig elért oda az állapota, mint Clearplexnek fél év elteltével.

Clearplex, Hama és hasonló szilikonos fóliák: Eltérő, hogy melyik üzletben milyen fóliavágó gép van, illetve milyen fólia, de mind megegyezik abban, hogy a gyárinál kicsivel puhább, rugalmasabb fólia, a kisebb karcokat ki tudja lökni magából. Alkoholos zselével kerül fel a kijelzőre, aminek kell pár óra, hogy teljesen kiszáradjon, de a kis kellemetlenségért cserébe a zselé miatt nagyon pontosan és szépen felrakható. Hosszú távon elég tartós és jól bírja a strapát.

Gyári Samsung fólia: Ezt nem minden üzletben találjuk meg, főleg azokban nem, ahol fóliázógépek vannak. Értelemszerűen ez hasonlít legjobban a gyárira.

Fóliáról nem egyszerű képet lőni, de szerintem alább még így is szemléletes a különbség. A felső képen egy hetes Panzer vékony fólia, alatta fél éves Clearplex.

20221007_112216 (1).jpg

20221007_112240.jpg

7 Válaszok
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Mióta az egyik régebbi készülékemnél az üveg alatt tört össze a kijelző, mert a szélére esett a készülékem, ahol az üvegfólia semmit sem véd, mert oda nem is nyúlik le, azóta egy számomra elvesztette hitelességét. A gyári tökéletes, és ne ejtsd le. Ennyi. 

0 tetszik
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Nagyon jó összehasonlítás. 

0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Én is láttam már jópár ilyen esetet, sajnos tuti védelem nem létezik. Egyébként én soha nem használtam üvegfóliát, mindig a vékonyak mellett tettem le a voksom, és igaz, hogy esett már többször is nagyot a telóm, de sose lett belőle baj.
0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Köszönöm! 😊
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Vivi!

Igen a Clearplex és a gyári nagyon jó. 

Üdv.: