Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Mi legyen régi készülékeinkkel?

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-03-2024 01:00 PM)
410 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások

A legtöbb ember általános esetben 2-3 évente cseréli készülékeit, azaz le a régivel, és irány a bolt egy új készülék vásárlásának igényével! Ebből következtethető, hogy egy életút alatt mennyi készülék kerül felhasználásra, tehát mennyi készülék kerül kidobásra, elrakásra, eladásra vagy egyéb felhasználásra.Screenshot 2024-03-26 at 12.57.50.png Persze egyértelműnek hangzik, hogy a régi készülékeket nem érdemes kidobni, viszont ha elrakjuk, nem biztos, hogy sokkal jobban járunk, hiszen általában megfeledkezünk róluk, és így a maradék éveket a fiók mélyén töltik majd! Rengeteg módszer áll rendelkezésre, amelyeken keresztül sokkal több hasznot húzhatunk régi készülékeinkből, így érdemes ezekkel élni ahelyett, hogy egy szekrény mélyére süllyesztenénk őket!

Egyik módszer például az egyes üzletekben folyamatosan, időszakosan visszatérő készülék beszámításos promóciók, amelyek lehetővé teszik, hogy régi készülékünk leadásával extra kedvezményre tehessünk szert, és olcsóbban tudjunk hozzájutni új telefonunkhoz! Általános esetben csak a készülék saját értéke lenne a mérvadó, de különleges esetekben extra 10.000, 20.000 Forint, vagy magasabb értéket érhetünk el, amennyiben a promóció feltételei ezt diktálják! Így kvázi újrahasznosíthatjuk készülékünk, és olcsóbban juthatunk hozzá az új telefonhoz!

maxresdefault-2.jpgMásik opció például a ReGalaxy program, amennyiben olyan készülékünk van, amely a promócióban részt vesz. Ebben a promócióban Samsung okos telefonok esetében, új telefon vásárlásakor régi készülékünket javításra adhatjuk le, amelyet bizonyos értékhatárig garanciálisan javítanak, így egy régebbi, sérült készülékünkbe is lehelhetünk új életet, hogy aztán továbbadhassuk valakinek, vagy akár értékesíthessük!

Egy szó, mint száz, a fent említett opciókon felül más, egyszerűbb módszerek is léteznek, mint például szimpla eladás, vagy csak egyszerűen a készülék továbbadása, de lényeg a lényeg: ne tegyük félre, vagy dobjuk el régi készülékeinket, hiszen rengeteg hasznot szerezhetünk belőle! Arról nem is beszélve, hogy ha sokáig gyarapítják a fiók tartalmát, egy akkumulátor felpúposodhat, később pedig problémát is okozhat, hiszen használatra lett tervezve, nem több éves üresjáratra! Beszámítással és készülék felújítással sokkal több értelmet lehelhetünk ezekbe a készülékekbe, mintsem hogy elfelejtsük őket örökre!

Nektek hány félretett, elfelejtett készüléketek van? Van, amelyikbe új életet leheltetek? Válaszaitokat kommentek között várom!

6 Válaszok
CsabaSz
Samsung Expert
Beállítások
Mivel függő vagyok, így sokkal gyakrabban cserélem a készülékeim, mint az átlag ember. Mivel mindig nagyon vigyázok az eszközeimre, ezért még a váltáskor is ugyan olyan állapotban vannak, mint mikor először kicsomagoltam. Legtöbbször családban ajándékozom őket tovább vagy eladom, így egy második életet kapnak 😊
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Én is mobilmániás vagyok, így sűrűbben cserélem a mobiljaimat. Az S10+-t apumnak adtam és máig használja, S9+, S21+ Flip3, S22: ezeket eladtam. Jelenleg S23U-t és S24-et is használok.
0 tetszik
245bo42ci34
Explorer
Beállítások
Mivel én is kicsit ráakadtam a készülékeimre ezért régi telefonjaimat vagy tableteimet vagy eladom vagy szüleimnek ajándékozom
0 tetszik
Gyuri49
Helping Hand
Beállítások
Nyugdíjas vagyok már elég régóta, ezért átlagban egy héten egyszer megyek a boltba bevásárolni. Olyankor kapcsolom be a 14 èves Samsung telefonomat aminek még az eredeti akksija van és úgy nèz ki mintha most vettem volna. Természetesen ez csak telefon, mert minek nekem egy "hordozható számítógép", magyarul okostelefon, hiszen csak telefonálni akarok vele ha pld. a boltban nem az a húsféle van amit a nejem felírt. Ha telefon, akkor számomra az telefon legyen és ne kelljen hozzá egy "táskat" is cipelnem, hogy elfèrjen benne az "okostelefon".
Kb. 5 éve a bankolás és más közüzemi ügyek miatt rákènyszerültem egy Samsung galaxy a12 vètelère, de abban nincs kártya, csak kèzi szàmítógépkènt használom. Mivel ezekben sajnos nem lehet házilag akksit cserèlni, ezèrt a biztonság kedvéért vettem tavaly egy Samsung galaxy A14-et és felvàltva hasznàlom őket. Ha egyiknek lemerül az akksija, akkor töltőre rakom ès hasznàlom a másikat (most éppen az A12-n írkálok).
Tehát èn ragaszkodom a régi telefonokhoz, amiket nem fiókban tartok, hanem valóban használom is és ha a helyzet úgy hozza akkor egy középkategóriàs gépet veszek amikor a telekomnál éppen akcióban van. Pld. a Samsung Galaxy a14-et 43.000 Ft-ért vettem!
Aztán mindenki döntse el az előzőleg leírtak alapján, hogy függőnek számítok, vagy csak a szüksèg miatt kihasznàlom a technikàt!?
(Megjegyzem: van két asztali gépem. Egyiken XP van (számtalan dolgot csak azon tudok használni, itt is igaz a célszerüség!) a másik gépen Windows10. Sajnos ha megérem, jövö októbertől kénytelen leszek váltani mivel megszünik a 10-es frissítése. De azt még meg is kell érni (élni)!
0 tetszik
krs_krisz
Pioneer
Beállítások
Samsung A8 volt előtt. Van még rajta jack szóval az van bekötve a hiffibe és telefonnal távirányitom a zenét róla. Szerencsém lehetett mert még nem puposodik az aksija. Jelenlegi osszes keszulekem megvan, mindegyik mukodo kepes az iphone11 csajomé20240330_032704_1000001704_1711765834.jpg
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások
Szia Olivér! Köszi
0 tetszik