Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Miért jó az egyre hosszabb terméktámogatás?

(Témakör létrehozásának dátuma: 03-04-2024 06:03 PM)
428 Megtekintések
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások

Mint tudjuk, az S24 széria megérkezésével a Samsung megnövelte a termékek szoftveres támogatását 7 évre az új A széria esetében pedig 5 évre, amivel még versenyképesebb lett a gyártó és még jobban növelte a bizalmat a felhasználói felé.
Mennyire megy ez szembe a jelenleg érvényben lévő fogyasztói tudattal? Mennyire lesz ez hatással a szervízes vásárlásra és mennyire fogja befolyásolni ez az új készülékek vásárlását.
Régen annyira természetes volt, hogy évekig használják a készülékeiket a felhasználók, azonban ma már azért a gyakoribb váltások jellemzőek.
A garancián túli javítások általában túl költségesek a felhasználók számára legyen szó szoftveres támogatásról vagy frissítésről is. A felső kategóriában az a 3 év garancia véleményem szerint a 7 év szoftveres támogatással nagyon erős és pozitív tud lenni az készülékek mellé és nem feltétlenül indokolja a korai váltást.
A Samsung mindezeken túl arra jutott, hogy ha akadnak is olyanok, akiket nem igazán hoz lázba a hosszabb ideig tartó szoftvertámogatás, ők akkor is profitálni fognak a biztonságosabb és gördülékenyebb működésből – ezek pedig hozzájárulnak a jobb felhasználói élményhez. Nyilván a piacon jelen lévő más gyártók és a hosszabb támogatás felé tendálnak jelenleg.

Összességében elmondható:

1. Hosszabb élettartam: A termékek hosszabb támogatása azt jelenti, hogy a vásárlók tovább használhatják őket anélkül, hogy aggódniuk kellene az avulás vagy a kompatibilitási problémák miatt. Ez hosszabb élettartamot biztosít a termékek számára, ami gazdaságosabb a felhasználók számára.
  2. Fenntarthatóság: Az egyre hosszabbodó terméktámogatás hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz, mivel csökkenti a hulladék mennyiségét. Kevesebb termék kerül kidobásra, ami csökkenti a szemétlerakók terhelését és kevesebb nyersanyag felhasználását eredményezi új termékek gyártásához.
  3. Megbízhatóság és biztonság: A hosszabb támogatási időszakok azt is jelentik, hogy a gyártók tovább frissítik a szoftvert, javítják a biztonsági réseket és kijavítják a hibákat. Ez javítja a termék megbízhatóságát és védelmet nyújt a kiberfenyegetésekkel szemben.
  4. Költséghatékonyság: Hosszú távon a hosszabb terméktámogatás költséghatékonyabb lehet a fogyasztók számára, mivel ritkábban kell új termékeket vásárolniuk. Ez segít pénzt megtakarítani, még ha a kezdeti befektetés nagyobb is.
  5. Ügyfél-elégedettség: A gyártók által nyújtott hosszabb támogatás növelheti az ügyfél-elégedettséget és hűséget, mivel a fogyasztók értékelik a megbízható és tartós termékeket. Ez pozitív márkaképet és hosszú távú ügyféltartást eredményezhet.
  6. Versenyelőny: A vállalatok számára az egyre hosszabb terméktámogatás versenyelőnyt jelenthet, mivel a fogyasztók előnyben részesíthetik azokat a márkákat, amelyek hosszabb ideig vállalnak garanciát a termékeikre. Ez segíthet a vállalatnak kiemelkedni a versenytársak közül.

Szerintetek hová fog így tartani a mobil piac?samsung_expo.jpg

8 Válaszok
CsabaSz
Samsung Expert
Beállítások
Szia 😊
szerintem abszolút megosztó marad, hogy ki milyen gyakran cseréli majd a készülékét. Az viszont tagadhatatlan, hogy sokan fogják hosszabb ideig használni így az eszközüket. A legtöbben azért váltanak, mert kényszerülnek, a kedvenc applikációik már nem támogatják a régi szoftvereket, így ha továbbra is használni szeretnék, nem marad más, mint a váltás. Ezek a felhasználók biztos örülnek, hogy ismét hosszú ideig használhatják gondtalanul készülékeiket.
Persze emellett maradnak azok az emberek is, akik szeretnék majd mindig az aktuális év készülékét használni, úgyhogy maradnak az évenkénti cserénél. Ha viszont beszámítják vagy eladják a korábbi mobiljuk, ők is jobban járhatnak, mert így talán többet fog érni használt eszközük.
Kíváncsi leszek, hogyan fog valójában változni a felhasználók csere szokása.

Egyébként remek kis összefoglaló cikk🥰
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Köszönöm szépen!Igen az a réteg mindig is meglesz aki azonnal vált amint megjelenik az új készülék vagy funkció a piacon!Azt azonban érdemes figyelembe venni amit te is mondtál,hogy így talán a készülékek népszerűsége növekedhet, hiszen a használt de jó állapotú de szoftveresen még támogatott készülékekkel sokkal több helyre eljuthatnak a gyártó készülékei, olyanokhoz is akik esetleg nem feltétlenül engedhetik meg maguknak első körben megvásárolni őket 😊
SzabolcsSensej
Helping Hand
Beállítások
Szia!
Pont ma láttam egy A05s(belépő szintű telefon)tesztet.
És pont az ár és a támogatás hogy zászlóshajó kontra alsó kategoria...mekkora rés van.
Megjegyzés( samsung android 13-al adta ki a telefon,pár hét után jött az android 14) És ezekre a telefonokra 2 év főverzió,3 év szoftver update van-amiből kb2-ből 1 el is lett lőve,Mobilarena.hu(Bog)
Részletesen kifejetette miért is ne vedd meg ezeket a telókat.De ott a közép ill.a felső kategoriás telefonok ami már más tészta.
Személy szerint nekem nem volt olyan telefonom amit,ha van is upgrade-7 évig használtam...vagy lett volna.
7 év ilyen mértékű tech feljődésbe hosszú idő.Nyílvan az is szubjektív vélemény ha lesz ujjabb innováció vagy hatalmas fejlödés...ami már indokolná a készülékcserét.
(Én S21FE-t) használok.
És tervezem is még kb 2évig használni...de lehet tovább is :smiling-face:
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Nagyon hasznos a gondolatod és a véleményed ahogyan fontosak ezek a tesztek is és sok esetben egyet is tudok érteni velük. Szerintem ezek a belépő szintű készülékek sok esetben nem erre vannak amúgy sem kitalálva, hogy évekig használják őket,főleg a régebbi modellek amik leginkább a kevés memória mellett igényeltek váltást. Ezek inkább olyan felhasználóknak szólnak akik még most váltanak okostelefonra és kiderült,hogy sok ilyen van az állami készülékcsere programot látva..
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
tök jó a hosszú támogatás, de emellett biztosítani kellene a könnyű hozzáférést az alkatrészekhez. biztosan lesznek sokan, akik így tovább és nagyobb biztonsággal tudják majd a mobiljaikat használni, vagy ha nem használja valaki tovább, segíti a használt készülékek piacát.

azonban nagyon fontos lenne, hogy bizonyos hardveres határokat szabjanak, mert hiába ígérnek hosszú szoftveres támogatást, ha a hardver nem fogja elbírni. sajnos az alsóbb kategóriában eleve épp olyan hardvert raknak bele a mobilokba, ami aktuálisan elegendő, de 2 év múlva meg már nem bírja futtatni a rendszert. emiatt szerintem ebből továbbra is inkább a csúcsmobilok fognak profitálni
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Abszolút persze!Sajnos a belépő szint tényleg arra van tervezve,hogy a kezdő okostelefont használók esetleg ismerkedjenek vele de ebben a kategóriában nem is jellemző még ez okkal.
Ami számomra érdekes az az amikor mondjuk egy régi prémium készüléket használó anyagi megfontolásból vált A széria alsó középső szegmensére majd aztán elégedetlen lesz magával a céggel szemben, hiszen más az ,ha valaki X évig mondjuk s8,S9-et használt, szerette de mivel nincs már alkatrész hozzá hirtelen lejjebb vált....érdekes felhasználói tudatot alakít ki ezzel
0 tetszik
Gyuri49
Voyager
Beállítások
Én a 13 éves Samsung telefonomhoz ragaszkodom, igaz az "csak" telefon, de nekem ha elmegyek otthonról nem számítógép "okostelefon" kell, hanem csak telefon. Egy viszonylag tehetős réteg akinek mániája a legújabb és csillagászati áron kaphato "okostelefon" évenkénti, vagy esetleg néhány évenkénti cseréje, de nem értem minek? Azzal akar felvágni, hogy ő megengedheti magának a luxust, miközben az átlagember örül ha a havi számláit is ki tudja fizetni? Én a telefonom mellett soha nem vettem volna "okostelefont", de a közüzemi számlák utalása miatt és, hogy a külföldön élő lányommal naponta tudjak beszélni, csak ezekért kényszerültem venni a telekomtól a Samsung Galaxy a14 gépet 43 ezer forintért. Nem engedhettem volna meg magamnak drágábbat. Ez is tudja azt amire rákényszerültem, de igazából gyűlölöm ezeket a telefonnak nem nevezhető valamiket. Gyülölöm amikor emberekkel nem lehet beszélni, mert a r.o.h.a.d.t gépet nyomkodják, abból áll az életük! Alapvetően örülök a hírnek, hogy 7 évig is lehet majd használni a sokszázezer forintos "nyomkodókat", már csak az a kérdés, hogy ki tudja őket megvenni, mert biztos vagyok benne, hogy az évek száma miatt az áruk is ahhoz fog igazodni. Akkor majd visszatérek a postai csekkhez, a nyugdíjat, házhoz kérem, ahol a postás elvárja a sokezres "hálapénzt" ( a bolti eladó mikor kap hálapénzt?) és kivágom a szemétbe az "okostelefont" mert a bank, a posta màr "átlépett"rajta! Használhatatlanná vált, marad az ősrégi, de tökéletes Samsung telefon, hogy ha haza kell telefonálnom, vagy egyéb bajban vsgyok, akkor el tudjak érni valakit!
Bocs a dühöngésemért, de számomra ha "okostelefon" kerül ilyen értelemben szóba, akkor ezerszer inkább a jó öreg XP ugrik be, amit levelezésre és sok minden másra a mai napig használok (bankolásra sajnos már nem jó, kizártak belőle az értelmetlen fejlesztéssel).
Még annyit: szerintem a belépő szint arra van, hogy akinek nincs "milliós" jövedelme, az is tudjon valamit venni ha már rákényszerült a használatára ahogy sokak között én is!
Nem bántásból írtam le, csak a szomorú tények miatt, hogy majd 50 èv munkaviszony után 152 ezer Ft a nyugdíjam, miközben az adónkból stadionokat és egyházi létesítmenyeket építtet sokezer milliárdból a pártunk és kormányunk külföldön!
0 tetszik
Nyck
Troubleshooter
Beállítások

Igen és aki csak belépőszintű telefont tud venni, annak pont az lenne a fontos, hogy hosszú évekig tudja használni (mert nincs pénze kétévente újat venni); magyarán ugyanúgy szüksége lenne a több éves szoftveres támogatásra, mint annak, aki drágább készüléket vesz.