Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Miért hasznos a Samsung fiók - 3. rész: Samsung Pass

(Témakör létrehozásának dátuma: 27-03-2021 12:00 AM)
444 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Előző hónapban elkezdtem egy cikksorozatot, ami a Samsung fiók előnyeire hegyeződne ki. Első körben leromboltam azokat a fennálló tévhiteket, amik a felhasználók/vásárlók fejében jelen lehetnek. Azután pedig rátértem a talán leghasznosabb szolgáltatására, a Find My Mobile-ra. Nem állnék meg két résznél, hiszen annyi jó dolgot ad a dél-koreai vállalat saját megoldása, hogy muszáj folytatnom, ezáltal hirdetnem az igét.

A biztonságtechnika szerint az a felhasználó a legelővigyázatosabb, aki több jelszóval dolgozik. A legcélszerűbb, ha van egy fő e-mail címünk a lehető legbonyolultabb jelszóvédelemmel. Ezt sosem adjuk ki regisztrációnak, viszont másodlagos e-mail címnek már igen, amikor mondjuk egy hitelesítésre szorulunk. (Pl.: elfelejtjük a jelszavát a spam gyűjtő e-mail címünknek, és a módosítást aktiváló linked ide küldi.) Célszerű az e-mail címeinket külön szeparálni és más kóddal ellátni, viszont ezekbe nyomokba se szabad beleépítenünk a fő címünk belépőkódját.

Ha biztosra akarsz menni, akkor mindenhova más jelszót használsz, de mindezt fejben tartani… Nem egyszerű, az emberek pedig feledékenyek. Fel is merülhet keresztkérdésként, hogy a Samsung milyen megoldást szolgáltat számunkra a probléma megoldására, hiszen ha mondjuk valahova 2-3 hónapig nem lépsz be, akkor az biztos, hogy elfelejted a jelszavad.

Nos, a megoldást a Samsung Pass szolgáltatja – amihez megint csak elengedhetetlen egy Samsung fiók, hiszen aktiválásához előfeltétel.

asdasasdafasf.jpg

A Samsung Pass előnye, hogy biometrikus azonosítással igazolhatod, hogy Te Te vagy!

Ugye, amikor belépsz valahova, akkor megkérdi a felület, hogy el szeretnéd-e tárolni a jelszót. Ilyenkor nyugodtan nyomj rá, és rögzítsd a Samsung Pass-be. Ha következő alkalommal újra be akarnál lépni, akkor már csak a kitöltő mezőben ki kell választanod a beltöltendő felhasználói neved és a hozzákapcsolódó jelszót, viszont mielőtt beillesztené, kér egy biometrikus azonosítást, tehát elkerülheted, hogy illetéktelen használja az azonosítód és kódod. Szintén hasznos tud lenni bankkártyás adatok rögzítésénél, hiszen az ujjlenyomatod vagy arcod nélkül sehogy se tudják kinyerni a bankkártyás fizetéshez elengedhetetlen 3 paramétert.

Mindezek a Samsung fiókodba rögzítődnek, tehát ha van egy tableted is mondjuk, akkor ott már nem kell külön hozzáadnod az adott website belépőjét, hanem már automatikusan leszinkronizálódik. Ez még akkor is roppant hasznos tud lenni, ha mondjuk új készüléket vásárolsz. Megspórolod a fejfájós jelszó beírást. Mellesleg arra is van lehetőséged, hogy kinézd a kódjaid, ha éppen egy idegen számítógépen szeretnél inkognitó módban belépni a levelezésedbe.

Ti használjátok a Samsung Pass-t?

Üdv.:
K

3 Válaszok
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Szia!

Számomra az egyik leghasznosabb funkció a mindennapokra. Család összes készüléken aktívan használjuk.
0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Nagyon megbízható, köszi a cikket! Én nemrég váltottam Dashlane-re, de kb. ugyan ez a funkcionalitás, így nem ajánlanám egyiket a másik felett :smiling-face:

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Krisz!

Én mindig. Nagyon hasznos . Könnyebbé teszi az életemet.

0 tetszik