Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Hol kezdődött a Samsung kijelző innováció?

(Témakör létrehozásának dátuma: 12-08-2023 04:59 PM)
161 Megtekintések
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások

Most, hogy az új Z széria már javában dübörög és szerintem mindenki meg lehet győzve, hogy nem lettek abszolút rosszak a készülékek belegondoltam, hogy honnan indult el a samsung erre az útra, amit most képvisel és hogyan lehetnek ők azok akik a hajlítható kijelzőt ekkora hatékonyságig voltak képesek fejleszteni és elérhető árakon kínálni a vásárlók felé.

galaxy_zfold5_exclusive_leak_mysmartprice.jpg

A Samsung az innovatív kijelzők fejlesztése terén már évtizedek óta tevékenykedik. A vállalat jelentős mértékben hozzájárult a kijelzőtechnológiák fejlődéséhez és újításaihoz és minden cégnél volt már valamilyen mértékű kooperáció a Samsung részéről.

img_szembol.jpg

Az egyik legfontosabb mérföldkő a Samsung kijelzőfejlesztésében az OLED (Organic Light Emitting Diode) technológia bevezetése volt. Az OLED kijelzők olyan organikus anyagokból állnak, amelyek képesek elektromos impulzus hatására fényt kibocsátani. Ezáltal a hagyományos háttérvilágítást (amit például a hagyományos LCD kijelzők használnak) nem igénylik, így vékonyabb és rugalmasabb kijelzőket lehet létrehozni.
Itt azért kiemelném, hogy pontosan ezért is piacvezető a Samsung, mint márka jelenleg, mert képesek voltak ezt az innovatív új kijelzőt maximálisan kihasználni és kifejleszteni, de mégsem ez volt az igazi mérföldkő, hanem…

A Samsung első komolyabb OLED kijelzős terméke a "Samsung SPH-WP10" volt, amelyet 2006-ban mutattak be. Ez egy kis méretű, 1,8 hüvelykes OLED kijelzővel ellátott mobiltelefon volt. Ezen most vitázhatnánk, hogy ez régen volt-e de abban a tekintetben, hogy 2023-ban ott tartunk, hogy a cég hajlítható kijelzőket gyárt elgondolkodtató.

A következő fontos lépés a Samsung kijelzőfejlesztésében az AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) kijelzők bevezetése volt. Az AMOLED kijelzők még kiválóbb képminőséget és alacsonyabb energiafogyasztást biztosítanak. A Samsung számos készülékben alkalmazta az AMOLED technológiát, beleértve okostelefonokat és televíziókat is.

A kijelzőfejlesztés területén a Samsung folyamatosan további újításokat és fejlesztéseket hajtott végre, például az ívelt kijelzők (Curved OLED), a QLED technológia (Quantum Dot LED) vagy éppen a hajlítható és összehajtható kijelzők terén. Jelentős piaci részt hasítottak ki például az elmúlt években főleg a tv-k piacán amikor szolgáltatóknál rendkívül alacsony áron lehetett hozzájutni a felső kategóriás modellekhez.

Amúgy ti milyen tv-t használtok? Hogyan látjátok  ezt a kijelző kérdést?

4 Válaszok
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Nekünk sima led képernyője van, és már nem mai darab. Tesómnak van az új Frame, brutál jó a matt képernyő és a végtelen fekete. De mivel keveset tvzünk, szerintem én akkor veszek újat, ha már nem lesznek támogatottak az appok rajta, vagy bekrepál.
Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Hát megértem pontosan nekem is ugyanaz a helyzet.Én a tv-n speciel főleg csak játszom
0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Én Oled-et túlságosan megszerette a telefonok miatt a szemem :face-with-tears-of-joy:

Adriennka
Samsung Expert
Beállítások
Hát persze érthető
0 tetszik