dátum: 25-11-2020 11:49 PM
Sziasztok!
Biztosra veszem, sokan jártak már úgy, hogy kerestek a több ezer képpel rendelkező Galériájukban egy fotót, azonban sehol se lelték. Sűrűn esik meg velem is, hiszen napi szinten legalább 10-15 pillanatfelvétel készül az életemről. Nagyjából mindig tudom, időben mikor tájt készülhetett, viszont az apró előképek listázásánál simán el szoktam siklani a keresett felett. Olykor persze az is táptalajt nyújthat, hogy a Mappa nézetben veszem szemügyre a könyvtár tartalmait, így kiszűrőm a letöltött képeket és más egyebeket.
Igen ám, de felmerülhet a kérdés: Nincs ennél egyszerűbb megoldás?
A válasz egyszerűen egy kövér „Igen”, mert van és a szemünk elé is helyezte a Samsung a Galéria applikációban. Amikor elindítjátok egyből elénk tárul egy négy tagból álló ikonsor, ahol a „Videók”, a „Kedvencek”, a „Legutóbbi” és a „Javaslat” található – utóbbi kettővel sosem foglalkoztam, míg előbbi kettő azért sokszor kivágott a bajból, amikor egy fontosabb lefotózott dokumentumot kellett visszanéznem.
Az első és legfontosabb tanácsom, hogy használjátok a „Kedvencek” funkciót, de csak mértékkel. Ha mértéktelenül tennétek, akkor könnyedén kerülhettek abba a helyzetbe, hogy hiába szeparáltátok el a fontos képeket az össztől, mégsem látjátok át a Galériátok. A lehetőséget pofonegyszerűen éritek el, hiszen ha rányomtok a fotó megnyitására, akkor alul ott a szívecske ikon, ami segít a kiemelésében.
Megjegyzés: GDPR miatt törölve az előkép nézet
Nyilván van az a helyzet, amikor nem fogjátok kedvencek közé tenni a fotót, ám mégis kell. Ilyenkor jön jól a Keresés funkció, amit a fentebb említett négytagú ikonsor alatt, de még a képek kilistázása előtt találtok. A Samsung nagyon okosan összerakta, hiszen többféle opciót felajánl. Mondanám a főbbeket:
Ha pedig nem tudod miként keresd, akkor még mindig ott van legfelül a kereső, ahova elkezded beírni a kulcsszavakat abban reménykedve, hogy kidobja a találatok között a fotót, amit keresel.
Ti szoktátok használni ezt a funkciót? Segített már ki, amikor kellett egy fotó valakiről vagy valamiről?
Üdv.:
Krisz
dátum: 26-11-2020 01:37 AM
Teljesen kiment a fejemből hogy létezik ez a funkció is, köszi az emlékeztetőt! 🙂
Remélhetőleg a jövőben az AI segítségével még pontosabbak lehetnek majd a végeredmények.
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 26-11-2020 04:35 PM
Én szoktam használni, rengeteg képem van, és szükségem is volt valami rendszerezési módszerre, és amikor erre rábukkantam nagyon örültem! Ajánlom a funkciót másnak is :).
dátum: 01-12-2020 02:36 PM
Sziasztok,
Szerintem is hasznos a keresési funkció a Galériában, bár én egy picit másképp használom: rengeteg fotóm van, a szervezettséget és a rendszerezettséget pedig nagyon szeretem, így minden fontosabb esemény külön kategóriába (mappába kerül). Ez segít kategorzálni a fotókat, így a keresést a legtöbb esetben csak az adott mappára kell leszűkítenem és ezáltal gyorsabban megtalálom a keresett képet.
Az idő teltével rengeteg mappám lett, és előfordul, hogy azon belül is rengeteg kép van, így első körben, ha szeretnék rábukkani egy adott fényképre, akkor a Keresőbe a mappa nevét írom be, majd azon belül is felajánl kategóriákat, így pillanatok alatt megtalálom.
Ami még hasznos, hogy a mappán belül a szűrési eredmények között nem csak egyszerű kategóriákat sorol fel (táj, portré, utca stb.), hanem utca/tér vagy épület-neveket is, így az adott képet megmutatva azt is el tudod mondani (ha esetleg nem emlékeznél), hogy hol készült a kép/ mi a neve az épületnek stb. (persze sokszor jeleníti meg helytelenül vagy bekerülnek más furcsa nevek is) (:
dátum: 05-08-2024 10:12 AM