Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Tárolj biztonságosan, avagy a Biztonságos Mappa

(Témakör létrehozásának dátuma: 30-11-2020 04:36 PM)
1138 Megtekintések
David_K
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

A mai napra a Samsung okostelefonok és tabletek egyik funkcióját hoztam el nektek témának, mely nem más, mint a biztonságos mappa. Hogy mi is ez? Had részletezzem.

Ezt a funkciót a navigációs sávot lehúzva érjük el a telefonjainkon. Miután bekapcsoltuk és engedélyeztük számára a dolgokat amiket kért, a menüben is meg fog jelenni az ikonja. Ahhoz, hogy ide belépjünk egy előre beállított jelszót/biometrikus azonosítót fog kérni a rendszer. Az egészet a Samsung Knox védi, így nem kell attól tartanunk, hogy kéretlen személyek láthatják a személyes adatainkat. 

Ahogy beléptünk ismerős ikonok fognak szembetalálkozni velünk. Ezek alapértelmezetten a következők:

-Galéria

-Naptár

-Névjegyzék

-Fényképező

-Internet

-Saját fájlok

-Samsung Notes

A legfontosabb amit érdemes erről tudni az az, hogy bármi amit itt tárolunk a telefonunkon, azt a biztonságos mappán kívül nem fogjuk megtalálni. Pl.: A biztonságos mappán belül amit a fényképezővel csináltunk fotót, az ugyanott a Galériában fog megjelenni, de a hagyományosban nem. Ez azért lehet fontos, ha személyes, üzleti, bizalmas információkat is tárolunk a készülékeinken. Én is rendszeresen használom ezt a funkciót a személyes ügyeim és bizalmas információk tárolására. Elérni nagyon egyszerű, de sosem kell aggódnom amiatt, hogy más is megtalálná ezeket. Amennyiben szeretnénk, a mappán kívülről is tudunk ide adatokat áthelyezni ami utána eredeti helyéről eltűnik, majd csak a biztonságos mappában lesz elérhető. Amennyiben a telefonunkat számítógéphez csatlakoztatjuk, ezt a mappát ott sem fogjuk látni. Ha szeretnénk akár alkalmazásokat is adhatunk hozzá az itteni felhozatal mellé. Így lehetőségünk nyílik arra, hogy pl.: kedvenc játékunkat, üzenetküldő alkalmazásainkat is két fiókkal használjuk, így könnyedén elkülöníthetjük akár a személyes és céges csoportjainkat egymástól. A mappán belüli alkalmazások értesítéseit nem fogjuk megkapni amikor nem használjuk éppen a funkciót.

Köszönöm, hogy elolvastátok a rövid összefoglalót.

Ti használjátok a Biztonságos mappát?

Szép napot nektek!

Dávid

18 Válaszok
RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Szia!

Egyenlőre még nem szorultam rá, de már többször is gondolkodtam rajta hogy lehet érdemes lenne kihasználni a készülékem ezen funkcióját is! 🙂

Ami kérdések merültek fel bennem:

• A biztonságos mappába helyezett fájlok elérése lassabb? (Van bármilyen titkosítási fázis, ami miatt esetleg több időbe telik a megnyitásuk?)
  • Más fájlkezelők (akár PC-ről) el tudják érni az ide helyezett tartalmakat?

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

David_K
Samsung Expert
Beállítások

Szia! 

Nem lassabb a mappán belül tárolt fájlok feldolgozása. Ugyanolyan gördülékeny, ahogy eddig megszokhattad! 😁 A mappába való belépéskor van szükség az ujjlenyomatodra, vagy egy előre beállított jelszóra egyedül, hogy elérd a benne tárolt adatokat. 

Második kérdésedre pedig a válasz az az, hogy nem érhető el. Több alkalmazással teszteltem, de egyiknél sem mutatta a biztonságos mappát PC-n sem. 

RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Oh ezt szuper hallani, köszi a válaszokat! 😀

Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!

David_K
Samsung Expert
Beállítások

Szívesen! 😁

Nem vicceltek a fiúk Koreában ezzel a Samsung Knox védelemmel. 🤣

AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Dávid!

Köszi a leírást a biztonságos mappáról!

Én már kipróbáltam a biztonságos mappát régen de már nem használom.

Üdv.:

AnitaI.

BeátaV
Voyager
Beállítások

Szia Dávid,

Köszi a részletes cikket.
Nem használtam még a biztonságos mappát, de valóban hasznos lehet, főként, ha céges telefonról van szó és szenzitív adatokat tárolsz rajta.

David_K
Samsung Expert
Beállítások

Szia! 

Igen igen. Lényegében pont eltaláltad azt, hogy én mire használom. :smiling-face: 

0 tetszik
BeátaV
Voyager
Beállítások

Valószínű akkor én is használnám :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

Egyébként biztonsági mentés esetén hogyan szoktál eljárni? Gondolok ez alatt a biztonságos mappa tartalmára - ha például Smart Switch-et használsz PC-n, akkor azáltal lementhetőek az adatok vagy ugyanúgy nem jeleníti meg és ki kell helyezni előszőr az adatokat a biztonságos mappából?

RozvM
Samsung Members Star ★★★
Beállítások

Az biztos, imádom amikor minden 3. fájlkezelő megnyitásnál az arcomba kapom az alábbit. 😃

Screenshot_20201202-103853_KLMS_Agent[1].png

0 tetszik