Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Ha mindegyik külföldi streaming szolgáltatásra előfizetnél...!

(Témakör létrehozásának dátuma: 05-03-2023 11:24 PM)
232 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Ez ilyen össznépi cikk lesz, mert ugyanúgy elfér az Online korzóban és a Társalgóban; illetve ugyanúgy lehetne emlegetni a mobil eszközöknél, mint a tévéseknél. Szóval a streaming platformban az a jó, hogy összekapcsolja a technológiákat, hiszen manapság úton, otthon, bárhol lehet könnyedén fogyasztani a tartalmakat – nem úgy, mint anno 5-8 évvel ezelőtt, amikor a bűvös szó, amit kerestünk, az a torrent és a vpn volt.

Úgy gondoltam, hogy összegyűjtöm, milyen streaming szolgáltatások vannak, amelyekre elő lehet fizetni, mert mondjuk értelmes tartalom fut rajtuk. Oké, másrészről foglalkoztatott az is, mennyi lenne a vége, ha mondjuk mindegyiknél előfizetnék az alapcsomagra, ami adott esetben lehet csak SD tartalom vagy éppen HDR mentesség.

streamingpremierek-768x432

A lista az alábbi lett:

Netflix: 2 490 Ft
HBO MAX: 2 390 Ft
Prime: 899 Ft
SkyShowTime: 999 Ft
Disney+: 2 490 Ft
AppleTV+: 2 790 Ft

A listára persze még hozzá lehet más egyebet csapni, de most csak a nagyhalakkal foglalkozzunk, amelyek odakinn tényleg közönséggel rendelkeznek. Eszerint 12 050Ft-ba fájna havi jelleggel az, hogy mindegyiken legyen egy alapcsomagotok.

Az persze jó kérdés, hogy van-e értelme mindegyikre benevezni, hiszen a Netflix annyi sorozatot és filmet szolgáltat, hogy annak szinten tartása már önmagában lehetetlen. De pl.: ott a SkyShowtime, mint újdonsült steaming platform, ami egy ezresért simán belefér a havi digitális rezsikeretbe, vagy éppen az Amazon Prime.

Számomra talán meglepő az volt, hogy egy kalap alatt szeretné magát az HBO Max tekinteni a Disney+-szal vagy éppen a Netflix-szel –; másrészről, azt meg végképp megértem, hogy az AppleTV+ miért a legdrágább… de ebbe ne folyunk bele.

Száz szónak is egy a vége. Nektek miként néz ki a streaming rezsitek? Illetve milyen arányban fogyasztotok tartalmakat okostelefonon, tableten és tévén? Nálam úgy festene, hogy 60-5-35%.

Üdv.:
K

9 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Igen, és ha valaki még rendelkezik konzollal, azok előfizetése is rájön ezekre. :face-with-tears-of-joy:

0 tetszik
Jesus39
Explorer
Beállítások

En la bandej

0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Nekem Netflix 2490, HBO Max meg a nyitóárral 1590. Disney+ és Amazon Prime az kollégáktól van. 😬 Ez még elviselhető összeg így. 🙂
0 tetszik
AsaBogyo
Pathfinder
Beállítások
👋

Ne is emlegesd! 🤣

Nálunk a Disney+ (mondjuk a fene se tudja miért), illetve a Netlfix állandó tag.

A Prime a hü**ének is megéri, olyan olcsó. Meg hát ugye a "The Boys" az egyik legjobb sorozat.

A SkyShowtime-ot pedig muszály kipróbalni. (Eddig a "Halo" sorozatot leszámítva annyira nem nyűgözött le.) 😅

Erre jön még a Game Pass Ultimate, 2 felhőtárhely, plusz néhány havi előfizetéses app.

Mennyivel egyszerűbb volt az élet amikor kalózkodtunk mindent. Durva belegondolni, hogy mennyire megváltozott a gondolkodásunk. Én például már nagyon ritkán nézek meg olyat, ami nincs fent valamelyik streaming szolgáltatónál. Lustaság... 😮💨
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Nekem egyelőre csak SkyShowtime van, de mivel már 1 hete nem használtam nem látok neki ki hosszú jövőt...

0 tetszik
LordKnightEtingMark
Helping Hand
Beállítások
Igen, nagyon jó a felvetésed. Pont én is a napokban gondolkodtam el, hogy vettem annó az 1-2 Tbyte-os winchestereket, aztán megkértem a bennfenteseket, hogy ezt, meg azt töltsék le nekem azokra, meg a gyerekeknek is, amit meg akartunk nézni.
Azelőtt meg vásároltam a műsoros videó kazettákat, meg a DVD-ket, iszonyatos pénz áll benne mai napig.

Most meg először a sógorom meghívott úgy két éve egy Netflix-re (bár én alig néztem, családom annál inkább).
Mikor jött az HBO Max, akkor rögtön beregisztráltam, illetve nyáron meg a Disney+ is egy év előfizetéssel landolt.
Ez így tehát kicsivel több, mint háromezer Forint havonta lebontva.

Jómagam csak és kizárólag tévén nézem ezeket, Netfilx-et továbbra sem, a párom szintén, csak tévén nézi a filmeket.
Úgy egy hónapja kaptunk rá a MediaKlikk Filmtár menüjét böngészni, ahol 7 napig nézhetőek vissza kimondottan jó filmek, úgy mint a tegnap esti mozi, a 2012-es "Nobel hagyatéka", vagy a sok '50-es években játszódó, kimondottan izgalmas új Magyar játékfilm, de a Cseh vígjátékon is nagyot derültünk két hete kedvesemmel, a gyerekek meg a Fantomas-on, Luis de Funes remek játékával szórakoztak.

A nagy leányaim mobilon is gyakran nézik a Netflix-et, meg a Disney-t és az HBO-t, főleg sorozatokat, mert ők még tömegközlekedéssel sokat utaznak, nekünk ez vezetés közben nehézkes. Párom is én is munkánkból adódóan járjuk külön autóval az utakat...

Mobilon én és a legkisebb léanykám, valamint a legkisebb fiam még Youtube-t nézünk, kimondhatatlan sokat, amire szintén a sógoromtól kaptunk egy reklámmentes családi előfizetést Karácsonyra. Ez mondjuk megy nekem az Android-autórádión is, vezetés közben, mert ismeretterjesztő, vagy zenei élmények jól jönnek ekkor, egy-egy hosszabb úton, azt nézni nem kell, reklám meg így már nincs.
Cserébe persze ment sógoroméknak egy-egy fiók az HBO és a Disney előfizetésünkből.

A közeljövőben a SkyShowTime sanszos, hogy még felkerül a tévére, mint ahogy egy korábbi posztra, ami éppen ezt feszegette, reagáltam itt, a Membersben, a Besúgóért hálából, amit az új HBO vezér simán kidobott.
Azzal nyugtatom magam a költségeket illetően, hogy annó többet költöttem VHS-re, Audió kazettára, DVD-re és HDD-re havi szinten, mint most, pedig többet ért a Forint.
Viszont televíziós előfizetésem soha nem volt.
Plusz, így, ahogy olvasom itt a hozzászólásokat, még a Prime is sanszos, hogy felkerül a saját elérésű felhőbe...
A szIpon TV viszont soha, inkább visszatérek a kuncsorgós vinyókhoz. 😷

Egy költői kérdést engedjetek meg, kérlek!!!
A tévék távirányítóján miért "Netflix", "Prime", "Rakutten" (vagy mi a bánat) dedikált gombok vannak???
Nem lehet megvalósítani, hogy pl. lecseréljem ezeket az általam kedvelt Streaming szolgáltatóhoz eljuttató gombra, vagy akár Streaming 1, Streaming 2 névvel ellátva nem lehetne ezeket a gyártóknak eredetileg így hozzá adni a tévékhez, aztán a felhasználó felprogramoztathatná saját kedvére???
Kicsit olyan ez, mint annö az Explorer vagy az Outlook a Windows-ban. De ugye ezt már versenyellenesnek minősítették, meg is szűnt létezni szinte.
De mostanra például már elég rendesen csesztetik a Google-t is, hogy más keresők, böngészők is települhessenek.
Tévék esetében ez még mindig nem tröszt ellenes? Vagy fizet a Netflix az összes gyártónak, hogy az összes háztartásban a távirányító "basketball sapkáján" virítson ez a felirat, ha van előfizetés, ha nincs?
0 tetszik
AnitaI
Samsung Expert
Beállítások

Szia Krisztián!

Nálunk a fele már megvan! 

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia! Apple TV nimcs, amazpn pedig akkor lesz megint, ha jön a hatalom gyűrűi új évad, skyshowtimera most április 11ig elofizetunk, tobbi megvan.

0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Én Skyshowtime és Appletv + kivül mindent használunk, de sok esetben azt érzem, hogy felesleges ennyi.

0 tetszik