dátum: 23-02-2021 09:26 PM
Sziasztok!
Újabb témát hoztam nektek az okostelefonok/tabletek/órák védelmével kapcsolatban és ez nem más, mint egy kis áttekintés a Corning által fejlesztett Gorilla Glass generációkon.
A Samsung eszközei, már a középkategóriában is rendelkeznek erősített üveggel, melyek mind a Corning vállalat által gyártott Gorilla Glass üvegek egyik generációjából származik.
Jelenleg legtöbbször a 3,5,6,Victus és DX+ variánsokkal találkozhatunk eszközeink felületén.
Következzen egy kis áttekintés a Gorilla Glass 2007 óta tartó töretlen sikeréről és egyes generációk közti különbségekről.
A Corning vállalat 2005-ben kezdte el fejleszteni új termékét, még az okostelefonok berobbanása előtt. Igazán nagy fellendülését 2010 környékén alapozta meg, amikor az okostelefonok egyre gyorsabban terjedtek és minden gyártó, köztük a Samsung is az ő terméküket szerette volna eszközeiken használni. Célja a vállalatnak egy olyan üveg létrehozása volt, ami ellenáll a mechanikai behatások ellen, de emellett könnyű és vékony.
Generációk:
Érdemes tudni, hogy sok esetben a középkategóriás eszközeink is el vannak látva Gorilla Glass üveggel, de nem a legújabb/legdrágább generációjával. Azonban ez nem gond, hiszen, ha megnézzük, minden egyes generációnak van erőssége az előzőkhöz képest. Segíthet tisztább képet adni számunkra tartozék kiválasztásakor, illetve fontos szemünk előtt tartani, hogy milyen körülmények közt lesz használva az eszközünk. Amennyiben szeretnénk minél erősebb védelemmel ellátott okostelefont választani érdemes készülni arra, hogy ezek sok esetben a jelenlegi palettában magasabb áron mozognak, azonban ellenállóbbak lesznek.
Az én személyes tippem az volna, hogy ugyan akármennyire is ellenállóak ezek az üvegek, egy masszívabb tokot/fóliát érdemes használni az eszközünkön. Voltak azonban helyzetek amikor egyik sem volt az okostelefonomon és mégis kibírták a nagy eséseket. Engem ez a technológia meggyőzött.
Nektek mi a véleményetek róla? Voltatok már olyan helyzetben, hogy a GorillaGlass mentette meg az eszközötöket? Véditek valami extra kiegészítővel a termékeiteket?
Köszi, hogy elolvastad,
Dávid
dátum: 24-02-2021 08:08 AM
Szia
Köszönöm a cikket, nagyon tetszik. Én használok fóliát+ütésálló tokot, nem bízom a véletlenre.
Szép Napot Neked!
dátum: 24-02-2021 08:13 AM
dátum: 25-02-2021 12:42 AM
dátum: 26-02-2021 04:30 PM
dátum: 27-02-2021 02:21 PM
Sokszor volt már, hogy meglepően jól szuperált a Gorilla Glass, láttam már telefont leesni több, mint 2 méterről, és kis karcokon kívül kutya baja. Varázslat! 🎩
dátum: 28-02-2021 01:13 PM
Sziasztok!
Remélem, hogy tovább fog javulni a készülékek kijelzőjének a védelme, mert én nem szeretem ha üvegfóliát kell rátenni a készülékre. Valamiért zavar és alkalmanként nem is olyan érzékeny az érintésre, mint nélküle.
dátum: 28-02-2021 01:20 PM
Szia szia!😁
Hála az égnek, nem csak az üvegfólia az egyetlen opció. Sok féle védelem érhető el a piacon a felkenős nanotechnológiától egészen a rugalmas szilikonos fóliákig. Érdemes szétnézni ezzel kapcsolatban. Egyébként meg úgy gondolom, hogy mivel üvegről beszélünk a telefonok esetében, hiába erősített az anyag, attól még törhet sajnos. Ha fóliát nem is, de egy merevebb, vasatagabb peremű tokot mindenképp javaslok a telefonodra 😄 Az érintésérzékenység meg sajnos tényleg romolhat fóliázás után, de a beállításokban találsz erre megoldást. A keresőben beírod az "érintésérzékenység" szót és be is tudod kapcsolni 😌 Valamennyit segít a helyzeten.
dátum: 28-02-2021 01:22 PM
Igen ez hálistennek azért egyre több esetben hallható, hogy magasabbról is jó eséllyel túlélik a telefonok az eséseket.
Engem is védett már meg, örülök, hogy létezik 😁
dátum: 28-02-2021 02:43 PM
Szia!
Köszönjük a cikket, hasznos infó.
Nekem mindig védi tok a telefonomat és én a szilikon fóliát nagyon szeretem. A saját telefonomon, már körülbelül 1 éve rajta van, és előtte csak a gyári fólia volt rajta.
Üdv,
Móni