Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Funkció, amit lehet nem használsz, de praktikus #2

(Témakör létrehozásának dátuma: 29-04-2021 09:16 AM)
929 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Miután bevezettelek Titeket a rendszerezés világába, így folytassuk a rendrakást mester módon. Ez a cikk sem lesz sokkal bonyolultabb, mint az előző, viszont megint csak egy olyan az operációs rendszer által kínált lehetőség tárat mutatnék be, amelynek létezésével sokan nincsenek tisztában; holott sokkal egyszerűbb lenne vele az életük. De tény! Előjáróban még annyit, hogy ezek azok az apróságok, amiatt az Android és a One UI ilyen közel áll hozzám!

Gondolom mindenki járt már úgy, hogy véletlenül, nem önszántából a megszokott alkalmazásainak ikon kirakása módosult az asztalon, mert valahogy kihelyeződött egy újabb, ami elcsúsztatta az egészet?! Én a kezdetekben sűrűn, míg rá nem találtam egy picit eldugott menüre! A csavar annyi, hogy ezt is „Beállítás” elnevezéssel illette a Google/Samsung, ami azért bosszantó, mert erre a szóra a fő „Beállítás”-ra asszociálnak a legtöbben.

Az elérését úgy tudjátok előhozni, ha az (egyik) asztalon két ujjatokat egymás felé húzzátok. Ilyenkor összemegy az „asztalotok” és megjelenik négy opció: a Háttérképek, a Témák, a Widgetek és a Beállítások. Nekünk utóbbi kell.

rendszerezes.png

A fentebb említett problémára talál gyógyírt az a beállítás, ami az „Kezdőképernyő elrend. zárolása” névre hallgat. Ezt bekapcsolva már a problémát kiiktattuk olyannyira, hogy amíg nem deaktiváljátok, addig Ti sem tudtok új alkalmazásikont elhelyezni a kezdőképernyőn, illetve ikonokat se tudok mappába rendszerezni. Van még egy társ alkalmazás része, az „Új alkalmazás a kezdőképernyőre”, amit ha bepipálsz, akkor értelemszerűen az újonnan telepített appnak az indítóját elhelyezi az utolsó oldalon, a soron következő sorba. Én speciel ezt nagyon idegesítő beállításnak tartom, így mindig inaktív. Szerintem Ti is tegyetek hasonlóan.

Akadnak persze olyan felhasználók is, akiket frusztrál, hogy nem látják a menünek az ikonját. Nos, szintén bekapcsolható funkció az „Alkalmazások képernyő gombjának megjelenítése a kezdőképernyőn”, amivel megjelenik az alsó sorban a régi, megszokott kilenc fehérpöttyös ikonja.

Nem tudom, Ti miként vagytok vele, de nálam az se utolsó dolog, hogy a rácsszerkezet számát is szabályzom, hogy egy oldalon minél többet lássak. Három opciót ajánl fel a rendszer:

• Kezdőképernyő rácsa: ez az asztalokon elhelyezhető sor és oszlop méretet jelenti, melynél van 4x5-ös, 4x6-os, 5x5-ös és 5x6-os opció.
  • Alkalmazások képernyő rácsa: ugyanaz, mint az asztalé, csak itt az alkalmazás listának a rácsára fókuszál.
  • Mapparács: amikor több alkalmazást rendszerezel mappába, akkor jöhet jól, hogy hányat szeretnél látni 1 sorban és oszlopban. Opciói: 3x4 vagy 4x4

Remélem tudtam segíteni egy kis aprósággal, hogy rendszerezettebb legyen a készüléketek. Szerintem apróságok, de hát a részletekben rejlik az ördög!

Üdv.:
K

5 Válaszok
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Köszi, hogy leírtad, szerintem sokaknak válik majd hasznukra! :smiling-face:

0 tetszik
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Köszi, én mindig 5 ikonos megoldást használtam, de hasznos kis anyag mert szerintem sokan nem ismerik a lehetőséget.

0 tetszik
NikolettS
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Én is  a 5 ikonost használom, sokkal átláthatóbb és nem kell lapozgatni.

0 tetszik
JozsefZs
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Jó cikk lett, jó kis funkciók

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Krisztián!

Ezeket én is szoktam állítgatni. De biztos vagyok benne, hogy sokan nem ismerik ezeket a lehetőségeket!

Üdv. AndrasK

0 tetszik