Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Funkció, amit lehet nem használsz, de praktikus #1

(Témakör létrehozásának dátuma: 28-04-2021 08:16 AM)
435 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Az Android operációs rendszer talán azért áll közelebb a szívemhez, mivel nyitottabb. Nem csak lehetőségem van kívülről telepíteni olyan alkalmazásokat, amelyeket a Play Áruház valamilyen oknál fogva nem tesz elérhetővé, hanem egy régebbi készüléknél könnyedén downgrade-elhetem azt, hogy ne kelljen hozzászokni a változáshoz. (Erre tudnék is mondani egy példát, amikor a Telekom úgy döntött, hogy teljesen megreformálja az applikációját, akkor édesanyám örült a legjobban annak, hogy vissza tudtam rá varázsolni a korábbi, megszokott változatát. Ez egy olyan apróság, amit lehet hogy sokan nem vesznek észre, de egy kezdő Android felhasználónak kincs.)

Most összeszednék Nektek egy cikksorozatban néhány olyan apróságot, amit készülékváltáskor mindig megcsinálok, hogy a megszokott, bejáratott felületem köszönjön vissza. Előre is elnézést azoktól, akiknek banális lesz mindez, de az ördög a részletekben és az apróságokban lakozik.

A mappázás:

A funkció már régóta benne van az Androidban, de alig használják a felhasználói. Megmondom őszintén az elején Én se alkalmaztam, mert elfért két asztalon a fontosabb ikonlistám. A változás akkor következett be, amikor a közösségi oldalak elszaporodtak. Jelen vagyok a Facebook-on, a Twitteren, a TikTok-on, a Messengeren, a VK-n, a Viberen, a Whatapp-on, a Signalon, a HunDub-on és az Instán. Aztán a CarSharing szolgáltatások szintén elszaporodtak Magyarországon; és folytathatnám a gyorsértelmes appokkal, amiket azért érdemes telepíteni, mert használatukkal kaphatsz további kedvezményt.

Mostanra eljutottam odáig, hogy a menüben legalább 5-6 oldalnyi alkalmazás ikon köszönne vissza, ha nem alkalmaznám. Másrészről, hiába rendszerezem abc sorrendbe a telepített applikációkat, mégsem találom meg azokat olyan könnyedén. Ilyenkor jöhet az „azonos dolgoknak a csokorba fogása”, azaz a mappázás.

mappa.png

Használata pofonegyszerű a mappa készítés. Két tagnál kezdődik a mappázhatóság, így először válasszuk ki, mely appokat szeretnénk könyvtárba rendszerezni. Húzzuk egyiket a másikra és már el is készült a végeredmény, amelynek adhatunk elnevezést, ami egyértelműbben azonosítja, hogy milyen applikációkat tehettünk bele. Nem csak nevet, hanem mappaszínt is beállíthatunk, ezzel is megkülönböztetve.

A mappának a megszüntetését két módon csinálhatjuk. Az egyik, ha a mappára hosszan rányomunk és eltávolítjuk; a másik pedig, ha a két fős könyvtárból kihelyezzük az egyik applikációt.

A mappákat az asztalok mellett a menüben is el helyezhetjük; illetve az ottlévőket „kihelyezhetjük” az asztalra. A Samsung szintén alkalmazza, hiszen ha megfigyelitek, a Google-nek, a Samsung-nak és a Microsoft-nak is van külön könyvtára már a készülékeken, hogy egyszerűbben rátaláljunk a keresett app-ra.

Ti szoktátok használni a mappázást?

Üdv.:
K

5 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia, igen, roppant mód szeretem. :smiling-face:

0 tetszik
GyulusA
Black Belt 
Beállítások

Én is mindent mappázok, így kevesebb a lapozgatni való oldal és rengeteg időt spórolok hosszútávon. Duolingot használod is?

0 tetszik
David_K
Samsung Expert
Beállítások

Hali. 

Sokkal rendezettebbnek érzem magamat is, meg a telefonom összképe is jobb, ha mappákba rendezem a dolgokat, így természetesen én is használom. 

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Én is használom, nagyon sokat segít a rendszerezésben!

0 tetszik
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Krisztián!

Nemtudom, nekem valahogy mindig kimaradt ez a mappázási módszer. Jobban szeretem az összes alkalmazást a menüben külön látni!

Üdv. AndrasK

0 tetszik