dátum: 30-05-2022 04:41 PM
Pár éve kezdtek egyre jobban köztudatba robbanni az eSIM - es okos órák, amelyek lehetővé teszik egy okos óra szinte teljeskörű használatát, hiszen így külön, önmagában is képesek hívások fogadására és indítására! Habár magamat is nehezen sikerült meggyőzöm róla, hogy ez miért is hasznos pontosan, de mióta egy eSIM - es Galaxy Watch 4 Classic - ot használok, nagyon sok előnyét látom!
Bárhol, bármikor
Tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy hova megyek, bárhol elérhető vagyok! Persze ez nem mindig jelent előnyt, hiszen ki akarja, hogy elérhető legyen a Balaton kellős közepén, szabadságát töltve? Az viszont vitathatatlan, hogy így már ezt is kivitelezhetem! Ha tudom, hogy a strandra megyek, nem szerettem sosem magammal vinni telefonomat, mert úgyis csak letenném a partra és letakarnám a “mágikus láthatatlanná tévő törölközőmmel”, remélve, hogy senki sem nyúl majd hozzá! Sajnos munkakörömből kifolyólag nem lehetek elérhetetlen sokáig, így mindig is zavart, hogy ilyen helyzetek esetén tehetetlen vagyok! Az eSIM - es okos órámmal viszont ez már nem probléma, mivel vízálló és elérhető, pont úgy, mint telefonom!
Kényelem
Gyakorlatilag a csuklómon van a telefonom, és nem kell a zsebembe nyúlkálnom, ha kapok egy hívást, SMS - t, értesítést! Az órám is automatikusan csatlakozik az autóm kihangosító rendszeréhez, így azzal sem kell bajlódnom út közben! Mivel a súlyát már megszoktam, gyakorlatilag el is feledkezem róla, hogy mi is pihen a csuklómon pontosan! Legyen szó telefonálásról, zenehallgatásról, enyhe üzenetezésről, az órám pontosan ugyan olyan funkcionalitással tudja ellátni ezeket a köröket, mint az okos telefonom! Mindezt egybekötve az előbb kifejtett “bárhol, bármikor” előnyökkel, jelen napjaimat el se tudnám már képzelni enélkül az óra nélkül!
Csak ajánlani tudom mindenkinek, sokkal nagyobb kényelmet biztosít rengeteg esetben, mint az, hogy telefonunkat cipeljük helyette! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljesen használható ugyan úgy mindenre, mint a telefon, de rengeteg alapvető funkció használatát megkönnyíthetjük vele! Ti használtok valamilyen okos órát? Ha igen, milyet? Gondolkoztatok már egy eSIM - es óra beszerzésén?
dátum: 31-05-2022 09:37 AM
dátum: 31-05-2022 12:16 PM
Viccet félretéve, engem ez a fajta lenyomozás annyira nem szimpatikus. Míg a fizikai SIM-et kikapom a telefonból, és biztosan tudom, hogy nincs hálózaton, addig ennél nincs ilyen lehetőség, mert rejtve be lehet kapcsolva is.
dátum: 31-05-2022 04:36 PM
dátum: 06-06-2022 11:48 AM
Szia Olivér! Nagyon jó kis cikk!
Üdv. Andris
dátum: 31-07-2022 02:23 PM
Szia Olivér!
Köszi a leírást.
Üdv
AnitaI.
dátum: 31-07-2022 10:38 PM
Szia, Köszi a cikket!