dátum: 30-05-2022 12:49 PM
Sokak szemében nem csak komfortot és funkcionalitást, hanem extra védelmet is jelent egy csukható book cover használata. Az alap ötlet természetesen logikus: ha csukható a tok, a készülék teljesen védve van elől-hátul és oldalt is, így ha esetleg leejtenénk, vagy nekiütnénk valamihez, kevesebb eséllyel sérül.
Csukható tokok esetén sokszor nem is gondolunk bele, de néhány esetben akár több kárt is tudunk okozni, mint hasznot! Például az olcsóbb, egyszerűbb anyaghasználatú csukható tokoknál előfordulhat, hogy finomszemcsés anyagok kerülnek a csukott tok, és a telefon kijelzője közé, ami miatt a súrlódások során egyre jobban karcolja össze a kijelzőt! Ez persze kikerülhető azzal, hogy rendszeresen takarítjuk készülékünket, vagy, hogy jobb minőségű tartozékokat vásárolunk. Legtöbb esetben a jobb minőség megegyezik a gyári tokok minőségével, ezért érdemesebb ezek használni, mintsem az egyszerűbb verzióikat! Én személy szerint sosem szerettem a csukható tokokat, véleményem szerint kimondottan macerás velük a készülék használata, illetve sok esetben megakadályozza az autós tartókkal való használatot is!
A hátlapi tokok esetében hatalmas választékkal találkozhatunk készülékenként, így igazán testre szabhatjuk, hogy saját ízlésünknek melyik forma és dizájn tetszik a legjobban! Ezek közül találhatunk vékonyabb, szinte csak karcok ellen védőt, vagy akár vastagabb, katonai felhasználásra is alkalmas tokokat! Ha a hátlap és a keret védelméről már gondoskodtunk, csak az előlapi üveg védelme marad hátra. Ezt lefedhetjük egy üvegfólia, vagy egyéb alternatívák használatával, mint például zselés, vagy műanyag fóliákkal. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya: műanyag fóliák esetében inkább csak karcok ellen véd, az üveg és zselé fóliák pedig erősebb külső behatások ellen is, mint például ütődés, ejtés.
Bármelyik okos telefonomról is volt szó eddig, mindig a hátlapi tok + üvegfólia kombót használtam, mivel számomra ez a legkényelmesebb, leghasználhatóbb. Természetesen az egész kérdéskör szubjektív, mivel mindenkinek más - más felhasználási szokásaik vannak, és ez által más termék fog hosszú távon is megfelelő felhasználói élményt nyújtani! Ti melyik toktípust használjátok? Próbáltátok már a másik fajtát?
dátum: 30-05-2022 01:21 PM
Szia,
Én használtam mindkettőt, és bizony, a csukható toknál jó, hogy leeséskor megvédte a kijelzőt. Mágneses volt ráadásu.
dátum: 30-05-2022 01:39 PM
dátum: 30-05-2022 04:05 PM
dátum: 30-05-2022 04:42 PM
dátum: 31-05-2022 04:09 PM
dátum: 31-05-2022 04:11 PM
dátum: 31-05-2022 04:15 PM
dátum: 06-06-2022 11:49 AM
Szia Olivér!
Nekem a nyithatós tok annyira nem jön be, inkább a hátlapi. Jelenleg egy Samsung gyári, barna bőr tokot használok az S21+ készülékhez.