Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Csukható vs. hátlapi tok

(Témakör létrehozásának dátuma: 30-05-2022 12:49 PM)
173 Megtekintések
OliverM
Black Belt 
Beállítások

Sokak szemében nem csak komfortot és funkcionalitást, hanem extra védelmet is jelent egy csukható book cover használata. Az alap ötlet természetesen logikus: ha csukható a tok, a készülék teljesen védve van elől-hátul és oldalt is, így ha esetleg leejtenénk, vagy nekiütnénk valamihez, kevesebb eséllyel sérül.

Samsung-Galaxy-S22-Ultra-Samsung-Smart-Led-View-Cover-gyari-flip-tok-EF-NS908PJEGEE-Vilagosszurke.jpgCsukható tokok esetén sokszor nem is gondolunk bele, de néhány esetben akár több kárt is tudunk okozni, mint hasznot! Például az olcsóbb, egyszerűbb anyaghasználatú csukható tokoknál előfordulhat, hogy finomszemcsés anyagok kerülnek a csukott tok, és a telefon kijelzője közé, ami miatt a súrlódások során egyre jobban karcolja össze a kijelzőt! Ez persze kikerülhető azzal, hogy rendszeresen takarítjuk készülékünket, vagy, hogy jobb minőségű tartozékokat vásárolunk. Legtöbb esetben a jobb minőség megegyezik a gyári tokok minőségével, ezért érdemesebb ezek használni, mintsem az egyszerűbb verzióikat! Én személy szerint sosem szerettem a csukható tokokat, véleményem szerint kimondottan macerás velük a készülék használata, illetve sok esetben megakadályozza az autós tartókkal való használatot is!

A hátlapi tokok esetében hatalmas választékkal találkozhatunk készülékenként, így igazán testre szabhatjuk, hogy saját ízlésünknek melyik forma és dizájn tetszik a legjobban! EzekSamsung-Galaxy-S22-leather-case-Bellroy-01.png közül találhatunk vékonyabb, szinte csak karcok ellen védőt, vagy akár vastagabb, katonai felhasználásra is alkalmas tokokat! Ha a hátlap és a keret védelméről már gondoskodtunk, csak az előlapi üveg védelme marad hátra. Ezt lefedhetjük egy üvegfólia, vagy egyéb alternatívák használatával, mint például zselés, vagy műanyag fóliákkal. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya: műanyag fóliák esetében inkább csak karcok ellen véd, az üveg és zselé fóliák pedig erősebb külső behatások ellen is, mint például ütődés, ejtés.

Bármelyik okos telefonomról is volt szó eddig, mindig a hátlapi tok + üvegfólia kombót használtam, mivel számomra ez a legkényelmesebb, leghasználhatóbb. Természetesen az egész kérdéskör szubjektív, mivel mindenkinek más - más felhasználási szokásaik vannak, és ez által más termék fog hosszú távon is megfelelő felhasználói élményt nyújtani! Ti melyik toktípust használjátok? Próbáltátok már a másik fajtát? :smiling-face:

8 Válaszok
Tiborko
SuperStar
Beállítások

Szia,

Én használtam mindkettőt, és bizony, a csukható toknál jó, hogy leeséskor megvédte a kijelzőt. Mágneses volt ráadásu. 

0 tetszik
Nyck
Troubleshooter
Beállítások
Szia!
Sajnos nem csak az olcsóbb kinyitható tokoknál okozhat a por és a kosz sérülést a mobil kijelzőjén. Tapasztalat. S21 Ultra gyári Smart Clear View tokkal. 😃 Apró karcok vannak az üvegen, főleg ahol a plexi ér hozzá a kijelzőhöz.
Persze, használjak fóliát legközelebb. 😃 Még ha egyszerű lenne kapni egy olyan mobilra, aminek ultrahangos ujjlenyomatolvasó van a kijelző alá építve.
0 tetszik
Anonymous User
Nem alkalmazható
Beállítások
Az S Pen nem szereti a mágneses tokot,erre figyelni kell az ilyen készülékkel rendelkező tulajoknak !
0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Volt korábban összecsukhatós tokom, de engem nagyon zavart. Így csak hátlapi tokot használok, korábbi telefonjaimhoz mindig volt egy rakat, de most a Flip3-hoz és az S22-höz már csak 2-3 db van. Egyre kevésbé használok tokot. Azért is van, mert egyre ellenállóbbak a készülékek, persze ha leejtem, akkor szívás. Inkább olyankor teszem rájuk a tokot, ha kinti programon vagyok.
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Én nagyon ragaszkodom a gyári hátlapi protective tokhoz a sima fóliával. Eddig nekem nagyon bevált, a nagyobb esésektől is megvédte a telót.
0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Az összecsukhatósat én se szeretem, egyszerűen nem áll kézre. Csak az S Pen miatt vettem meg az S21 Ultrára, de nem nagyon használom azóta se. 😅
0 tetszik
ViviB
Samsung Expert
Beállítások
Ez igaz, sajnos még a gyengébb mágnes is használhatatlanná tudja tenni az S Pen funkcióit, de kb az összes nem gyári nyitogatósban van.
AndrasK
Samsung Expert
Beállítások

Szia Olivér! 

Nekem a nyithatós tok annyira nem jön be, inkább a hátlapi. Jelenleg egy Samsung gyári, barna bőr tokot használok az S21+ készülékhez.

0 tetszik