Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Az okosórákban feltűnő üzemmódok - I. rész (1/2)

(Témakör létrehozásának dátuma: 26-03-2021 11:13 PM)
739 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Már nagyjából 5 éve használom a Samsung okosóráit. Anno minden a Samsung Gear-rel vette kezdetét, amelynek szíjában ott lapult egy kamera. (De hiányzik nekem ez a lesifotós funkció, hozzák már vissza valamilyen megoldással!) Aztán szereztem be a Samsung Gear 2-t, majd a Gear S2 Classic-ot, amit a Gear Sport követett. Ezután lettem a Galaxy Watch, majd most a Galaxy Watch 3 boldog tulajdonosa. Száz szónak is egy a vége, nagyon képben vagyok a dél-koreai brand smartwatch-ai kapcsán, így arra gondoltam, nézzük át, milyen üzemmódokkal teszik a felhasználást könnyebbé, mert bőven akad a repertoárban.

A legtöbb módot az állapotsáv lehúzását követően érjük el. Lehetőségünk van átrendezni ugyanúgy az ikonsort, mint az okostelefonunknál, így ha akadnak olyanok, amit sűrűn használtok, akkor mindenképpen célszerű az első oldalra elhelyezni, míg a kevésbé fontosakat átrakni a másodikra vagy harmadikra.

165162834_922966751824433_2679776601418700278_n.jpg

Kezdésképp nézzük meg a két legsűrűbben használtat:

1. Ne zavarj üzemmód

Az egyik személyes kedvencem. Ha mondjuk már annyit rezeg és/vagy csipog az okosórád, hogy nincs kedved az üzenetekkel foglalkozni, akkor a módba berakva elnémul az. Első sorban tényleg akkor ajánlanám a használatát, ha pl.: az egyik Messenger csoportban elszabadul a hozzászólás áradat. Vagy, ha elmentek lepihenni, akkor is tökéletes.

Az üzemmód régen támogatta, hogy 1 vagy 2 órával később visszakapcsolódjon automatikusan, azonban a legutóbbi órafrissítést óta ezt a funkciót nem találom – lehetséges, hogy kivette a Samsung belőle? – Várom a válaszotok. Amúgy az ikonjának a jele egy „behajtani tilos” kresztábla, ha hasonlítanom kellene valamihez.

2. Energiatakarékos mód

Automatikusan 15%-os akkumulátor állapot elérésénél ajánlja fel a módba történő váltást az óra. Lényege, hogy visszább vesz a teljesítményből, kikapcsol számos funkciót és mérőt, cserébe meghosszabbíthatod az órád üzemidejét. Nagyjából ugyanaz, mint az okostelefonnál az ultratakarékos mód. Ilyenkor amúgy még a gyorsulás érzékelő se aktív, ha rá akarsz pillantani a kütyüre, akkor meg kell nyomnod valamelyik gombját. 3. Mozi üzemmód

Igaz most nem nagyon fenyeget a veszély minket, hogy moziba menjünk megnézni egy új filmet premierje alkalmából, de ha visszaáll a norma, akkor jó funkció. Ilyenkor nem villan fel a készüléked, nem vakítja ki a szemed. Én úgy vettem észre, hogy a „Ne zavarj mód”-ban került át ide a visszakapcsolási automatizmus, mivel beállíthatod, hogy vagy mikor inaktiválódjon órára és percre pontosan, vagy a filmnek a hosszát, ha nem akarok kiszámolni, hogy 139 perc múlva mennyi is az idő.

Nemsokára érkezik a folytatása! (Már olvasható!)

Ti, milyen gyakorisággal szoktátok ezeket aktiválni?

Üdv.:
K

5 Válaszok
GyulusA
Black Belt 
Beállítások
Szia!

A kamera funkció érdekes kérdés, hogy milyen formában térhetne vissza. Pláne most, amikor egy EKG is évekbe kerül.
0 tetszik
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Csáó!

Szerintem anno, ahogy a Gear 2-nél megoldották volt a legjobb, hiszen ott az óravázba építették, nem pedig a szíjba. Másrészről, nem zárkóznék el a moduláris megvalósítástól, bár az tény, hogy a mozgóalkatrészek, mindig problémát okoznak élettartam szempontból.

Üdv.:
K

0 tetszik
OliverM
Black Belt 
Beállítások

A Samsung okosórák energiatakarékos üzemmódja kimondottan hasznos, észrevettem, hogy 15%-on képes 4-5 napot is elketyegni! :smiling-face:

KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Csáó,

Én általában minden másnap szoktam tölteni. Nem szeretem az energiatakarékos módot, hiába hasznos, és hoz ki nagyon hosszú üzemidőt. :smiling-face:

0 tetszik
MonikaP
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Én nem használom az energiatakarékos üzemmódot, ugyanakkor a telefon megkeresése funkció használata igen gyakori nálam. 😅

Üdv,

Móni

0 tetszik