Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Üveg vs plasztik fólia?

(Témakör létrehozásának dátuma: 24-08-2023 12:59 PM)
203 Megtekintések
Mark V
Samsung Expert
Beállítások

Üveg vs plasztik fólia?

Az üveg és a műanyag fólia mindkét esetben hasznos lehet a mobiltelefon védelmére, de vannak pro és kontra érvek mindkét lehetőséggel kapcsolatban:

Üveg fólia:

Prok:

1. Tartósság: Az üveg fóliák általában tartósabbak és ellenállóbbak a karcolásokkal és sérülésekkel szemben, mint a műanyag fóliák.
  2. Kiváló átláthatóság: Az üveg általában jobb fényáteresztő képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a képernyő képe tisztább és élesebb marad.
  3. Hőállóság: Az üveg ellenáll a hőhatásoknak, így hosszabb élettartamot biztosít a készüléknek.

Kontrák:

1. Törékenység: Az üveg fólia törékennyé válhat, és ha eltörik, akkor könnyen károsodhat a képernyő alatt is.
  2. Magasabb ár: Az üveg fóliák általában drágábbak lehetnek, mint a műanyag változatok.
  3. Az ujjlenyomat olvasok amelyek a kijelző alá vannak beépítve kevésbé pontosak egy üveggel védett kijelzőn.

Műanyag fólia:

Prok:

1. Olcsóbb: A műanyag fóliák általában olcsóbbak, mint az üveg fóliák.
  2. Rugalmasság: A műanyag fóliák hajlékonyabbak és kevésbé hajlamosak eltörni.
  3. Egyszerűbb telepítés: A műanyag fóliák könnyebben felhelyezhetők a képernyőre, mivel rugalmasabbak.

Kontrák:

1. Karcolásokra való hajlam: A műanyag könnyebben karcolódik, így gyorsabban viselődhet, és idővel homályossá válhat.
  2. Érintési élmény: A rosszabb minőségű műanyag fóliák lehetnek kisebb érzékenységgel, és nem nyújtanak olyan sima érintési felületet, mint az üveg.

Mindkét típusnak megvan a maga előnye és hátránya, és a választás a személyes preferenciák és az elvárások függvénye. 

Ti használtok fóliát ha igen milyet választotok?

6 Válaszok
Nyck
Troubleshooter
Beállítások
Legalább egy éve nem használok semmilyen fóliát és nem is érzem szükségét. 🙂
0 tetszik
VivienJ
Samsung Expert
Beállítások
Én műanyagot használok miután rájöttem hogy az üvegnél nem tudom feloldani a telefonom újjlenyomattal. De igen sajnos hamar karcolódik viszont véd valamennyire.
0 tetszik
Csaba68
Explorer
Beállítások
műanyag mert olcsóbb is. könyv tok megvédte már párszor.
0 tetszik
GTamás
Samsung Members Star ★★
Beállítások
Én is főleg fóliát használok, az üveget nagyon drágának tartom.
0 tetszik
KrisztoferB
Pathfinder
Beállítások
Nekem az összes telómon Clearplex fólia volt, nagyon bevált!
0 tetszik
BernadettF
Samsung Expert
Beállítások

Szia!

Nekem a telefonomon az első egy üvegfólia volt, ami remek szolgálatot tett, amikor ráesett egy csavarhúzó fejjel lefele. A fólia ripityára tört azon a ponton, félve vettem le róla... A kijelzőnek semmi baja nem lett. Most Clearplex van rajta. Remélem több ilyen nem történik, de bízom benne, hogy ez is legalább olyan jó.

0 tetszik