Bezárás

What are you looking for?

mégse
A következő eredményeinek megjelenítése: 
Helyette a következő keresése: 
Így értette? 

Eredeti témakör:

Így szűrd ki a kéretlen hívásokat

(Témakör létrehozásának dátuma: 11-07-2020 04:32 PM)
1314 Megtekintések
KrisztianK
Samsung Expert
Beállítások

Sziasztok!

Nincs annál bosszantóbb, amikor kéretlen hívást kapsz. Múltkori cikkemnél kitértem arra, hogy mi a teendőd akkor, amikor nem szeretnél ismeretlen számról fogadni hívást, illetve akkor, hogyha egy bizonyos embert akarnál tiltólistára tenni. Most folytatnám az ott megkezdett gondolatmenetet egy másik hasznos funkcióval, ami részben összekapcsolódik ezzel, és szintén afféle megelőzés szinten működik a háttérben, a felhasználó életét megkönnyítve.

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy számkijelzett formában hívták, azonban csak úgy tudta meg, hogy ki van a vonal túlsóvégén, miután azt fogadta. Igen ám, csak éppen a bemutatkozás után derült ki, hogy ezt a hívást lehet jobb lett volna elkerülni, mert éppen megint egy kutatócég szeretne belőlünk mintát építeni, vagy éppen egy teleshop jellegű üzlet tukmálna ránk valami bóvlit, amiért – elmondása szerint – ezrek oda vannak.

Mutatnék egy trükköt, hogy miként tudják megelőzni azt, hogy, ne fogadjatok reklámügynökségektől, potenciális csalóktól hívásokat.

hivas.jpg

A következő a teendőd:

1. Menj a „Telefon” applikációba!
  2. A jobb felső három pöttyre, ami a menüt jelentené nyomj rá, majd a „Beállítások” opciót válaszd ki!
  3. Az almenüben keresd meg a „Hívóazonosító és spam védelem” funkciót!
  4. Aktiváld a funkciókat!

A Hiya szolgáltatás azonosítja a fogadni kívánt hívásokat, és blokkolja a nemkívánatos számokat és SMS-eket. A Hiya mögött egy több százmillió telefonszámból álló adatbázis van, valamint több millió boldog Hiya-felhasználó, akik napi szinten támaszkodnak az alkalmazásra. Ha szeretnéd segíteni a munkájukat, akkor az almenüben van lehetőséged a felhasználói profilod megosztására. Így fordulhat elő, hogy egy telefonszámot beütve, ami mondjuk a haverodé, már kiírja, hogy pl.: Tóth Gábort hívod.

Miért jó ez a rejtett funkció? Mutatnék rá egy példát, ami a héten történt vele. Egy biztosítótól próbáltak már napok óta elérni. Amikor először találkoztam a telefonszámmal, és a Hiya általi kiírással, úgy voltam vele, hogy megnézem, valóban csaló-e. Csalóról nincs szó, csak marketingesről, aki el akarta adni szolgáltatását, így bátran le merem szögezni, hogy az adatbázis remekül működik! Íme az élőpélda minderre:

csaLO.png

Nyilván a megelőzésen a hangsúly, hiszen minden úgy nevezett „spam hívást” nem tudsz tiltólistára tenni, viszont ha aktiválod a Hívás funkción belüli beépített szolgáltatást, akkor az esetek többségében remekül elkerülheted a kellemetlen perceket, amiket mással tölthettél volna – már ha olyan ember vagy, aki nem szereti rácsapni a másikra a telefont.

5 Válaszok
MartonB
Journeyman
Beállítások

A teleshopposok és biztosítási ügynökök lassan nézhetnek új állás után :face-with-tears-of-joy:

Miki_M
Samsung Expert
Beállítások

Szia Krisztián!

Köszi az infót, már be is aktíváltam.  Tökéletes védelem a reggel nyolc órakor már telefonáló biztosítási ügynökök, vagy banki alkalmazottak ellen. Hiszen nekik már reggel indul munkaidő :smiling-face:

Üdv: Miki

0 tetszik
EvelinCz
Hotshot
Beállítások
Szia Krisz!

Már a kezdetek óra használom ezt a funkciót és nagyon hasznosnak bizonyult az elmúlt években. Nagyon sok spam hívást megúsztam, vagy kiírta az ismeretlen számhoz tartozó nevet, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom.
0 tetszik
Laci80
First Poster
Beállítások
Szia! Olyan kérdése lenne, hogy egyik haverom aki nem spam :winking-face: valamiért szerepel a listán, és automatikusan elutasítja a telefonom. Mit lehet tenni ilyen esetben?
0 tetszik
Peterklein
Journeyman
Beállítások
És ez a funkció miért tűnt el a Flip5-ön?
0 tetszik