dátum: 06-02-2022 10:50 PM
Sziasztok!
Egy eléggé megosztó témával érkeztem, mert abban biztos vagyok, hogy mindenkinek van egy nézete azzal kapcsolatban, hogy Érdemes-e fóliáznia az okostelefonjának a kijelzőjét vagy sem!
Az, aki 2022-ben csúcskategóriás Samsung okostelefont vásárol, valamilyen szinten megnyugodhat, hiszen a modell kijelzőjén ott lesz a gyártó soron felpattintott patika védőfólia. Ha középkategóriában, vagy az alsóbb árzóna kínálatából választanál, akkor már nincs fólia, így a kérdés, tényleg nagyon megfontolandó, mégis csak ez a készüléknek a lelke, a mindene. Miért írok ilyen butaságot? – Egy törött kijelzőnél a panel is sérülhet, amivel részlegesen nem érsz el adott területeket érintve jobb esetben; rosszabban pedig egyáltalán. Szóval a védelmet nem szabad fél vállról venni.
A Gorilla Glass kijelzők korszakában, amikor már a Victus hódít, tényleg olyan bután hangzik a fólia, mint fogalom. …hiszen nem azt hangsúlyozza ki a gyártója, hogy az elődhöz képest mennyivel jobban bírja a karcokat és az adott stílusú eséseket? – Most erre bátran írhatom, hogy ott van „Mörfi”, aki mindig közbe szól és abban a bizonyos, elenyésző pár (tized)százalékban kicsalja a bajt.
Amit leszögezhetek, hogy az üvegfólia egy szokványos fóliához képest nagyobb erejű frontális ütések felfogására képes, de azok sem adnak 100%-os védelmet. Frontális, hiszen az ejtéseknél a legkritikusabb pont a kijelzőnek és az oldalburkolatnak a találkozási pontja (=sarkok és szélek); ahova üvegfólia nem nyúl le, így nem ad védelmet az ilyen jellegű sérülések esetében. Ezt leírva talán már sejtitek, hogy nem vagyok pártolója a technológiának, teljesen jogosan mondok neki ellent, mert saját bőrömön tapasztaltam azt, hogy leejtettem anno a készülékem, ami a sarkánál olyan erejű ütést kapott, ami rögtön elpattintotta a kijelzőpanelt. Maga a kijelzőm egybe maradt, de tudjuk jól, hogy a Samsung csak kijelzővel és panellel együtt cseréli a telefonok megjelenítőjét, ergo, sokra nem mész azzal, hogy egybe maradt. (Most vonatkoztassunk el a suffni-szervízektől.)
Azzal egyetértek, hogy védőfólia kell a készülék elejére. Szerencsémre Galaxy S21+-om van, ami rendelkezik gyártósorival. Nem cserélném le addig, míg nem használódik el annyira, hogy már zavarja a szemem. Karcok felfogására tökéletes, és kell is, mert hiába nincs a telefonom mellett semmi, mégis karcolódik a fólia úgy nevezett mikrokarcokkal.
Amit tanácsolhatok, hogy aki Galaxy S-, Note-, és Z- szériás termékeket használ, az ne bántsa a rajtalévőt. Aki alacsonyabb kategóriában vásárol, az mindenképpen egy sima fóliára nevezzen be. Tudom, már így is drága a készülék, nemhogy még vegyél hozzá +7-8 ezerért egy fóliát, de a kijelzőcsere hidd el drágább.
Ám, amivel egyáltalán nem tudok azonosulni, az az okosórákra történő fólia felrakás… Arra sosem tennék, de talán azért, mert még sosem jártam pórul egyik Classic stílusú modellel sem. Eleve a lünette kijjebb van a kijelzőjüknél, szóval a védelem adott.
Ti, hogy álltok a témához?
Valaki győzzön meg, hogy a „láthatatlan” nanofólia a kijelzővédők királya! Szerintem egy nagy …
Üdv.:
K
dátum: 06-02-2022 11:59 PM
07-02-2022 07:08 AM – szerkesztés: 07-02-2022 07:09 AM
dátum: 07-02-2022 08:21 AM
Szia,
Nekem elég a gyári fólia, hozzá tok, meg biztosítás.
dátum: 07-02-2022 09:35 AM
dátum: 07-02-2022 09:40 AM
dátum: 07-02-2022 10:17 AM
dátum: 07-02-2022 11:30 AM
dátum: 07-02-2022 12:10 PM
dátum: 08-02-2022 03:18 PM