Leírom a jelenséget, hát ha vki tud segiteni...
Problémám van a Samsung S9 + (G965F) kijelzőmmel: A képernyő lezárása és újbóli megnyitása után a kijelzőm mindenhol elmosódott, fehérebb színűvé válik, menü, beállítások, tehát kijelzővel van vmi. Ezek a problémák először jelentek meg az Android 10 2020 áprilisi frissítése után, most 2021. 01.08 frissitettem de ez se oldotta meg ezt a problémát!
A szoftver verzióm a G965FXXSDFTL1.
Biztonsági javítás szintje: 2021.január. 01.
One UI verzió 2.5.
Android 10.
Órákig tartó Youtube, fórumok és más források után ideiglenes megoldást kaptam erre: Ha az Always On Display beállítása Mindig látható, akkor az újbóli megnyitás után a telefon eredeti színű lesz, amilyennek lennie kell ... furcsa! Ha lezárás után megérintem a képernyőt, akkor megjelenik az AOD is, és a színek rendben vannak. A probléma ezzel a megoldással az, hogy ha lezárom a képernyőt, és 1-2 másodperc alatt gyorsan szeretném újra megnyitni (mielőtt az AOD megjelenik a képernyőn), akkor a kijelző színe ismét elmosódott, fehérebb. A probléma csak akkor jelenik meg, ha az AOD ki van kapcsolva, vagy túl későn jelenik meg a lezárási képernyőn. Sok megoldást is kipróbáltam, de eddig ez a legjobb, amit találtam. Egyéb kipróbált megoldások: Google Play Könyvek alkalmazás, a kék fény kikapcolása nem működik!
A Samsung gyári Blue Light szűrőbeállításai nem működnek!
A megjelenítési beállítások nem oldják meg ezt a problémát!
Nincs más téma telepítve, csak a Samsung stock, kék téma van telepítve a telefonomra! Törölje a gyorsítótár partíció törlését, nem működik!
A Reset és Factory Reset sem megoldás!
Eddig a legjobb megoldás egy külső app Oled Saver ami segit ezen, de ha kikapcolom akkor ugyan ott vagyok és kérdés hogy ha eladom a telót akkor a vevőnek ez mennyire tudom elmagyarázni...
Ahogy néztem a forumokat a régebbi Note szérián is előfordul ez, tuti vmi Amoled beégés issue...