dátum: 28-02-2020 11:05 AM
Sziasztok
A lányomnak van egy S9 készüléke, amin android 9rendszer fut. A telefon frissítene már 10re, de nem engedem neki.
Non-stop kapcsolatban van egy orvosi műszerrel, ami még nem támogatja az android 10-et.
Szervízbe szeretném majd leadni a készüléket, ahol arról tájékoztattak (Árkád sestore) , hogy a legújabb szoftvert rá kell tenniük, akkor is ha én nem szeretném.
Mit tudok ilyenkor tenni? Ők adták ezt az elérhetőséget, remélem lesz megoldás.. (végig nagyon kedvesek segítőkészek voltak)
Nem tudom mikor frissítik az orvosi cuccot hozzá...
köszi
Tamás
Megoldva! Ugrás a megoldáshoz.
29-02-2020 01:17 AM – szerkesztés: 29-02-2020 09:06 AM
Hmm... A szoftverfrissítés megakadályozására/az Android 9 operációs rendszer futtatására tudok tanácsot adni, azonban a fizikai problémákat illetően nem tudom mit tehetek. Ha a SEStore nem tudja biztosítani a régebbi szoftververzió megőrzését, akkor sajnos marad a mezei telefonos szerviz vagy a házilagos javítás.
Az alábbi módon tudod megakadályozni, hogy a készülék frissítse a szoftverét:
Amennyiben a telefon gyári visszaállításra kényszerülne, fontos hogy a SIM kártyát vegyed ki belőle és a visszaállítás után ne csatlakoztassad rögtön az internetre, csak ha a fentebb leírt opciókat már végrehajtottad.
Ha a készülékre valamilyen módon Android 10 került, abban az esetben lehet még flashelni a rajta lévő firmware-t (Android 9-re), azonban ez egyáltalán nem kockázatmentes és a jótállásnak sem tesz jót.
Ettől függetlenül megköszönném, ha leírnád pontosan melyik Samsung Experience Store-ban jártál (Árkád Budapest/Győr/Szeged), megnézem mit tehetek még. 🙂
⚠A flashelés nem gyerekjáték, csak megfelelő hozzáértés esetén ajánlott a használata! | A fentebb említett egyes javítási módszerek a jótállás elvesztésével járhatnak. | A fejlesztői beállítások nem megfelelő kezelése a készülék helytelen működéshez vezethet.⚠
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 28-02-2020 03:26 PM
Szia!
Megtudhatom pontosan miért lenne szükség a készülék szervizelésére?
Kérlek nyomj a MEGJELÖLÉS MEGOLDÁSKÉNT! gombra, hogyha az adott hozzászólás megoldotta a problémádat. Ezzel nem csak a mi munkánkat, hanem a felhasználók gyorsabb és könnyebb tájékozódását is elősegítheted!
dátum: 28-02-2020 04:24 PM
A kijelző egy bizonyos ponton nem mindig érzékel, valamint az akksi mostanában csinált olyat, hogy 30% töltöttség jelzésnél kikapcsolt.
29-02-2020 01:17 AM – szerkesztés: 29-02-2020 09:06 AM
Hmm... A szoftverfrissítés megakadályozására/az Android 9 operációs rendszer futtatására tudok tanácsot adni, azonban a fizikai problémákat illetően nem tudom mit tehetek. Ha a SEStore nem tudja biztosítani a régebbi szoftververzió megőrzését, akkor sajnos marad a mezei telefonos szerviz vagy a házilagos javítás.
Az alábbi módon tudod megakadályozni, hogy a készülék frissítse a szoftverét:
Amennyiben a telefon gyári visszaállításra kényszerülne, fontos hogy a SIM kártyát vegyed ki belőle és a visszaállítás után ne csatlakoztassad rögtön az internetre, csak ha a fentebb leírt opciókat már végrehajtottad.
Ha a készülékre valamilyen módon Android 10 került, abban az esetben lehet még flashelni a rajta lévő firmware-t (Android 9-re), azonban ez egyáltalán nem kockázatmentes és a jótállásnak sem tesz jót.
Ettől függetlenül megköszönném, ha leírnád pontosan melyik Samsung Experience Store-ban jártál (Árkád Budapest/Győr/Szeged), megnézem mit tehetek még. 🙂
⚠A flashelés nem gyerekjáték, csak megfelelő hozzáértés esetén ajánlott a használata! | A fentebb említett egyes javítási módszerek a jótállás elvesztésével járhatnak. | A fejlesztői beállítások nem megfelelő kezelése a készülék helytelen működéshez vezethet.⚠
dátum: 29-02-2020 08:14 AM
Nagyon köszönöm a segítségedet.
Árkád sestorban voltam, mint fentebb írtam tényleg nagyon segítőkészek voltak, de a szabályok kötik őket.
2 verzióban gondolkodtam, az egyik hogy megvárom míg az orvosi eszköz gyártó frissít, elvileg gyorsan kéne, a másik hogy a szervízben nem sikerül a 9es verzión tartani az androidot akkor itthon házilag letölteni és telepíteni.
Amíg az iskolaidőt stabilan bírja az akksi addig nem sürgős a javítás, persze nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni..
dátum: 29-02-2020 10:09 PM