Sveiki brangus Samsung Community nariai. 😄
Ką gi, tęsiam rubriką "Saulės lopas" ir nuo bevielių ausinių, apie kurias rašiau savo ankstesniame straipsnyje, keliaujame prie išmaniųjų laikrodžių. Šie prietaisai, kaip ir bevielės ausinės, labai populiarūs ir plačiai naudojami visame pasaulyje 🗺.
Tai tikrai ne vienintelės Samsung Community narių apžvalgos, giliau paieškojus galima atrasti tikrai labai įdomių pasakojimų su aktualiais faktais tiek iš techninės pusės, tiek iš praktinės 🙂.
Aš nesikartosiu apie tai, kas jau yra išsakyta apie laikrodžių techninius privalumus ir minusus, nes viskas tikrai labai išsamiai išgvildenta, bet pasidalinsiu savo patirtimi, kas man asmeniškai pasirodė naudinga, o kas kaip tik dar reikalauja patobulinimo.
Man visuomet patikdavo laikrodžiai ⌚ant rankos, kaip kasdienė stiliaus detalė. Pradžiai nedidelis ir dailus, o vėliau masyvus ir ryškus vis labiau atitinkantis šiuolaikinius trendus.
Anksčiau laikrodžiai neturėjo tiek daug privalumų kaip dabar, rodydavo tik laiką, jaunesnės kartos tikriausiai jau tokių ir nenaudoja. Maždaug prieš dešimt metų vienas iš mano mėgstamų, kasdien dėvimų aksesuarų buvo labai kuklus, dailiu sidabriniu dirželiu ir mėlynu ekranėliu laikrodis. Einant į darbą, ar leidžiant laisvalaikį aš visada užsidėdavau laikrodį, bet ne visada dėl jo funkcionalumo, dažnai juo tiesiog papildydavau savo stilių, o vakarais jis ilsėdavosi ant miegamojo staliuko 🌃. Mano tuometinis laikrodis beveik po metų išsikrovė ir aš labai tingėjau nešti ji į laikrodžių saloną keisti bateriją, nes pati to padaryti nemokėjau. Taip mano laikrodis dar kurį laiką tarnavo tiesiog kaip apyrankė 😅. Šiuolaikiniai išmanūs laikrodžiai tokios problemos neturi, pakrauni bateriją ir vargo nematai.
Laikui bėgant aš pamaniau, kad laikrodis pasidarė kiek senamadiškas, tad įsigijau, pagal naujesnes madas padiktuotą laikrodį su juodu, kiek platesnių, silikoniniu dirželiu ir taip pat nedideliu juodu ekranėliu 😎.

Šis madingas laikrodis puikiai derėjo prie mano stiliaus, buvo gerokai patogesnis, o dirželis minkštas ir lengvai užsisegdavo. Gal kiek panašus į dabartinių išmaniųjų laikrodžių dirželius. Man atrodo, virš trijų metų nekeičiau baterijos ir jis puikiai rodydavo laiką. Tačiau šis laikrodis ir mano katinas turėjo įdomų nutikimą. Nepaminėjau, bet dirželis buvo kiek per ilgas ir savo galiuku kartais užkibdavo už drabužių. Manęs tai stipriai neerzindavo, tiesiog pripratau ir tiek. Vieną naktį, katinas sugalvojo, kad jam reikia pažaisti su mano laikrodžiu ir jį pavogė nuo naktinio staliuko. Katino vienas iš keistų įpročių buvo graužti daiktus, tad žaisdamas jis neblogai apgraužė laikrodžio dirželį. Mano laimei, nukentėjo tik laikrodžio dirželio galiukai, kuriuos aš tiesiog paėmiau ir nukirpau, tuo pačiu su katino pagalba išsprendžiau dvi problemas. Patrumpintas dirželis jau nebe trukdė ir laikrodis dar kurį laiką puošė mano ranką 😁.

Atsiradus išmaniesiems laikrodžiams ir sporto apyrankėms rinkoje dabar retai sutiksi žmogų, kuris jų neturi. Galima pastebėti, kaip vis dažniau savo klasikinę ar kasdieninę aprangą prabangiai papildo ir net paįvairina ryškiais laikrodžio dirželiais, suasmenintais ekranėliais. Tiek išmaniosios apyrankės, tiek laikrodžiai puikiai atlieka ne tik išmaniąją funkciją, bet ir pagal kiekvieno asmeninius poreikius paįvairina gyvenimo rutiną.
Vieniems įrenginiai skaičiuoja žingsnius 👣 ir pulsą ♥️, kitiems tai kalendorius 📖, kiti naudoja priimti skambučius ☎️ ir panašiai. Aš, savo ruožtu, labiausiai norėjau išbandyti laikrodžio funkciją susijusią su miego stebėjimu, man šita funkcija atrodo įdomiausia. Sužinoti kaip tu miegi, kada sapnuoji atrodo tikrai įspūdinga galimybė.
Klausimas jums mielieji, o jūs prieš miegą nusiimate savo išmanųjį laikrodį ar miegate su juo?
Aš, kaip minėjau, taip ir nepripratau miegoti su laikrodžiu, nors prisipažinsiu, sąžiningai nelabai ir stengiausi priprasti. Man užmiegant niekas neturi trukdyti, o laikrodį aš visuomet jaučiu ant savo rankos. Būnant lovoje su laikrodžiu jis man tarsi apsunkina ranką, spaudžia, visur kimba, labai sunku tiksliai nupasakoti jausmą. Gal tiesiog neradau tinkamo 🐒? O gal reikia tam skirti gerą mėnesį ar daugiau? Įdomų kokia jūsų patirtis.
Ta pati problema lovoje buvo ir su išmaniąja apyranke, nors ji mažesnė ir ekranėlis siauras, aš vis tiek ją labai jausdavau. Dar viena problema su laikrodžiu lovoje yra tai, kad aš mėgstu miegoti su išleistais plaukais ir labai bijau, kad užmigus su laikrodžiu įsikibsiu į plaukus ir susipainiosiu. Gal ir kvaila baimė, bet mano antra pusė praktiškai niekada nenusiima laikrodžio ir su juo visada miega. Lengvas pavydas dėl to. Mums būnant lovoje apsikabinus žiūrint kiną, ar užmiegant, jo laikrodis ne kartą įsikibdavo į mano plaukus. Nors jo turimo „Samsung Galaxy Watch Ultra“ dirželis yra silikoninis, bet užsegimas, kažkodėl padarytas į išorę, o ne į vidų kaip mano laikrodyje „Galaxy Watch7“. Manau todėl ir užkliūva už plaukų. Dar labai nepatinka tai, kad laikrodžio ekranėlis, kai prisiliečia prie manęs, būna šaltas ❄️ ir tai labai suerzina šiltoje lovoje. Nepaisant to, visai praverčia orientuotis tamsoje 💡 – prireikus naktį galima ekranėliu pašviesti aplinką.
Pasidalinsiu vienu prisiminimu. Mes su antra puse mėgstame žiūrėti auto ir moto lenktynes. Jis žiūri Formulę 1, o aš Moto GP. Kovo mėnesį Formulės 1 lenktynės vyko Australijoje ir dėl laiko skirtumo jas rodė sekmadienį 6 valanda ryto. Mano vaikinui atsikelti tokiu metu yra misija neįmanoma, jis kaip pelėda, dėl to sugalvojo užsidėti žadintuvą ir dar priminimą tam laikui, kad nepražiopsotų lenktynių. Kaip dabar atsimenu, kai jo laikrodis pradėjo kaukti apie 5 valandą ryto. Aš pabudau, paurzgiau, lyg nustojo pypsėti, bet per anksti apsidžiaugiau. Po kokiu 30 min. laikrodis vėl pradėjo pypsėti, o aš jau kai atsikėliau, tai viskas, jau užmigti yra sudėtinga. Vaikinas kaip miegojo taip ir miegojo kaip užmuštas... Teko pakovoti su laikrodžiu ir su antra puse kol pavyko išjungti tą priminimą. Aišku lenktynes jis pražiopsojo, o man išėjo ilga nauja diena 🤣.
O Jums mielieji Samsung Community nariai ar buvo atsitikę kokie linksmi įvykiai su laikrodžiais?
Lauksiu Jūsų įspūdžių. 😇