Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Czatem Głosowym w grze Wild Rift

(Temat utworzony: 03-10-2022 05:33 PM)
863 Wyświetlenia
Jolof
Explorer
Opcje

Witam

mam problem z czatem głosowym w grze Wild Rift.

Gdy dołączę do czatu głosowego to tak jakby gra nie używa mikrofonu, bo nie ma tej ikonki zielonej w rogu, a zawsze jak jakaś aplikacja używa mikrofonu albo aparatu to wyświetla się ta ikonka.

W tym przypadku gdy dołączę do czatu to nie ma tej ikonki, ale jak wyłączę i włączę grę to jestem od razu połączony z czatem i jest ikonka ze mikrofon jest używany. Przez chwilę słychać dobrze, ale zazwyczaj w trakcie grania, jakoś może 10 minuta gry i znowu mnie nie słychać. Ja innych słyszę cały czas dobrze.

Na początku myślałem że może ogólnie mikrofon się zepsuł, ale testowaliśmy w normalnym połączeniu i na głośnomówiącym i tutaj normalnie mnie słychać.

Jakby ktoś wiedział czym to może być spowodowane, to prosiłbym o pomoc

4 Odpowiedzi
Ravzen
Journeyman
Opcje
Z tego co się orientuje to czat głosowy w Wild Rift jest nadal w wersji beta i wina może nie leżeć po twojej stronie.(napisz do działu wsparcia riot?) W ustawieniach telefonu jest też coś takiego jak optymalizowanie pod kątem gier może tam poszperaj? Miałem podobny problem z dźwiękiem kiedy używałem słuchawek ale w ostatnim patchu to się naprawiło. Może masz jakąś aplikacje która też używa mikrofonu?
Jolof
Explorer
Opcje

Optymalizacja baterii pod gry nie działa, tak samo miałem problem z fpsami, ale do tego w Game Laucherze plugin Game Booster i tu opcję Max FPS, a z tym czatem to nie wiem, kolega ma też ma S21+ i ja go normalnie słyszę, więc nie jest wina samego telefonu.

W trakcie grania nic innego mikrofonu nie używa.

0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Polecam skontaktowac sie z supportem gry. Byc moze maja rozwiazanie na twoj problem z mikrofonem.
Jolof
Explorer
Opcje

Tak zrobiłem właśnie, teraz trzeba poczekać.