Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyraźny ruch LED

(Temat utworzony: 09-08-2023 02:30 PM)
1266 Wyświetlenia
kotlet1
Apprentice
Opcje

SAMSUNG QE65Q80AATXXH Jest to mój model telewizora 65 CALI. Konsola PS4 SLIM. Problem dotyczy konsoli podczas grania. Za każdym razem mam włączoną opcję wyraźny ruch LED. Po upłynięciu 5 minut podczas grania, ekran automatycznie miga na kolor czarny, później przywraca obraz gry, który jest ciemniejszy niż poprzednio. Zawsze na początku z włączoną opcją wyraźny ruch LED mam jasny obraz, a potem zmienia się na ciemniejszy. Co zrobić, żeby tego nie było. Zależy mi na tej opcji, bo mam lepszą grafikę. 
Przed graniem mam BT 1886, a po 10 minutach grania zmienia się na ST 2084, który mam ciemniejszy obraz, że oczy bolą.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Będzie, nie ma możliwości wyłączenia HDR. Chyba, że w samej konsoli zmienisz ustawienia, niestety nie mam pojęcia jak to wygląda na PS.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
Masz grę w HDR, więc TV automatycznie przełącza się w ten tryb.
0 Like
kotlet1
Apprentice
Opcje

Jeżeli wyłączę HDR to podczas grania z opcją wyraźny ruch LED już nie będzie się przełączał na ciemny obraz???

0 Like
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Będzie, nie ma możliwości wyłączenia HDR. Chyba, że w samej konsoli zmienisz ustawienia, niestety nie mam pojęcia jak to wygląda na PS.
kotlet1
Apprentice
Opcje

Ja cały czas mam włączony HDR w konsoli i w opcjach telewizora i w tym przypadku grania w grę mam na stałe włączony wyraźny ruch LED i po upływie kilka minut przełącza się na ciemny obrad i w ustawieniach mam ST 2084 GAMMA

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Możesz zrobić zdjęcia poszczególnych ustawień w trybie "Gra"?
kotlet1
Apprentice
Opcje

Wyłączyłem w opcjach ps4  HDR i przełącza się na ciemniejszy ekran, ale jest lepiej i widzę różne detale, są jaśniejsze. Powiem Ci, że włączone HDR wszystko przyciemnia i niespodziewalem się z tego, że to takie *****. 

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
HDR jest mega, możesz mi wierzyć na słowo 🙂 Na przyszłość - sam HDR, to nie wszystko, dlatego pytałem o zdjęcia Twoich ustawień, bo jasnowidzem nie jestem 😉 Nie wiem nawet jaki masz kabel między konsolą a TV. "Wyraźny ruch LED" nie jest do gier, to ustawienie do filmów, które wyostrza obraz, *****, nic więcej. Podejrzewam, że po prostu masz wszystko źle ustawione, bo normalnie, to wyjmujesz konsolę z pudła, podłączasz i grasz. Jakieś lekkie korekty ustawień ew. można zrobić, i tyle. Powodzenia 👍🙂
voley12
First Poster
Opcje
Odpowiem tak jestem po kalibracji tv Samsung91a i ten wyraźny ruch led jest wszędzie wyłączony
0 Like