Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Game Booster oraz discord

(Temat utworzony: 08-08-2023 10:54 PM)
961 Wyświetlenia
tool17
Voyager
Opcje

Witam

Mam problem z uruchomieniem discorda już podczas gry za pomocą game booster. Wyświetla się monit o przyznanie uprawnień w apk game booster. Jedyne uprawnienie jakie mogę nadać to dostęp do mikrofonu, który mam zaznaczone używaj tylko w trakcie działania aplikacji. Mimo zaznaczenia tej opcji cały czas jest żądanie nadania dodatkowych uprawnień

0 Like
13 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@tool17 Sprawdź, czy nie musisz dodać specjalnego dostępu tutaj:

Ustawienia > Aplikacje > 3 kropki u góry po prawej stronie > Dostęp specjalny.

0 Like
tool17
Voyager
Opcje
Sprawdziłem wszystie opcje specjalnego dostępu do game launcher oraz game booster. Bez zmian
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@tool17 A czy jesteś w stanie uruchomić Discord poza gameboosterem?

0 Like
tool17
Voyager
Opcje
Tak. Działa normalnie. Czytałem że usunięcie discorda ze sklepu samsunga i pobranie go tym razem z google play może coś poprawić. Dodatkowo wyzerowałem preferencje aplikacji. U mnie bez zmian po tym zabiegu
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tool17  napisał(a):

Wyświetla się monit o przyznanie uprawnień w apk game booster.

Czy mógłbyś wstawić zrzut ekranu tego monitu ? Może chodzi o jakieś inne niż standardowe uprawnienia.

0 Like
tool17
Voyager
Opcje
Tak to wygląda po kolei. Najpierw w trakcie gry uruchamiam panel game booster. Następnie w prawym górnym rogu jest ikonka discord. Dalej jest monit o przyznanie uprawnień. Jak wchodzę w te opcje to przez noment podświetla mi się opcja gdzie jest "uprawnienia mikrofon"Screenshot_20230808_231129_Worms 3.jpgScreenshot_20230808_231134_Worms 3.jpgScreenshot_20230808_231150_Settings.jpgScreenshot_20230808_231202_Permission controller.jpg
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tool17, Wygląda na to, że ta funkcja obecnie nie działa. Na Z Flip5 z One UI 5.1.1 jest dokładnie tak samo.

Na ten moment najlepiej jest zgłosić ten błąd do Samsung, korzystając z opcji Kontakt z nami znajdującej się w ustawieniach Game Launcher

[PORADNIK] Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

tool17
Voyager
Opcje

Wydaje mi się że kiedyś też chciałem to uruchomić i wtedy się nie dało. Zrobiłem wipe cache partition i wyczyściłem dane w aplikacji game launcher i game booster i bez zmian. Zgłosiłem to przez raport o błędach już wczoraj i czekam na odp

Dżejgop
First Poster
Opcje

Cześć, mam problem z zezwoleniem discorda na uprawnienia w game booster pisze mi "Aby użyć tej funkcji, musisz zezwolic na uprawnienia w ustawieniach" wchodze tak jak mi każe i nic nie moge zezwolic jedynie co sie ds to mikrofon i powiadomienia bardzo prosze o pomoc.
0 Like